January 31, 2011

suai kenal blogger baru: edisi februari

BEN ASHAARI

join segmen abg ben. aktiviti mengisi masa lapang. 

laman web www.1tube.com?
- showing bakatbakat rakyat malaysia yang pelbagai. cayalah rakyat malaysia. malaysia boleh.

dunia blog di malaysia semakin menarik kerana semakin ramai yang menceburi dunia ni. dengan blog pon kita boleh dapat kawan kawan baru. berkenalan kat sini and sampai boleh keluar hangout sama sama lagi tu. 

blog memaparkan pelbagai kelebihan blogger dalam mengeluarkan idea untuk menceritakan apa yang ingin mereka perkatakan. macam mana mereka meluahkan sesuatu dengan sejujurnya terhadap sesuatu mengikut isi hati masingmasing.

dunia blog di malaysia ni pun boleh jadi glamour sampai masuk media. okay contohnya, abang ben yang siap masuk majalah an. hanis zalikha. so sekarang da whole country kenal dia kot. blogger juga mendapat tempat dikalangan media atau sesuatu tayangan filem apabila ada di antara para blogger dijemput untuk menyaksikan tayangan perdana untuk sesebuah filem. ini kerana mereka tahu bahawa dengan cara itu, para blogger tersebut mampu untuk mempromosikan filem mereka.

takda motif lanagsung pic ni. haha. tak pe. 
tanx baca my entry ya! 
:)


January 30, 2011

selamat kembali ke dunia anda

 mari kembali ke sekolah! ayuh! melangkah maju kehadapan. jangan sekalikali berasa mundur bila teringat masa lalu yang pernah tercalit kesuraman. cewahh! padahal nak buat ayat bagi semangat baru ni. almaklumlah. esok nak menjejak ke dewan kuliah untuk semester 4 pelajar perubatan UiTM Malaysia. so kena buat mind set. belajar betulbetul. this is last sem di kampus shah alam. 

pagipagi lagi abah dah post ai balek kolej. nak kena amek feel memegang buku setelah sekian lama aku cuti segalagalanya. cuti buku, cuti membaca, cuti menulis. tidur je yang ai tak amik cuti. tapi dari tadi ai dok online jek. hehe.

baru balik from hospital semalam, after 2 weeks kat sana cuz teman my mum yang baru lepas buat operation last week. alhamdulillah. for now, everything are all alright jek. hope that mama cepatcepat boleh balik rumah. ai sampai je kat rumah, online facebook. kecoh je wall. hurm. rupanya list of group elective yang ditunggutunggu  dah keluar ye. so im in group 35. 



 bersyukur dapat group dengan mereka. hope kita boleh kerjasama yew. 
kita nak research pasal apa nih?
berapa agakagak budget kita?
agakagak more than 2000 sorang ke? huhu
kat mana kita nak melancong ni?
tak sabar nak buat discussion dengan you all nanti. hehe.
excited ni nak start. haha


tadi coursemate datang kat my bilik. and cerita lah pasal elective ni. pastu she asked me scroll down lgi page tu. 
walaweyh! cuti! cuti! cuti!


tak nampak ni. meh diclearkan.


tak tahu menahu pulak cuti untuk semester 4 nanti sama macam student lain. kitorang dah frust menonggeng dah bila dapat tahu student lain cuti selama 4 bulan next sem and thought that kitorang takkan ada kaitan dengan berita baik tu. tapi bila makluman ini diberitahu, senyum sampai ke telinga la. otak pun mulalah lah ligat berfikir apa yang nak dibuat untuk cuti yang lama tu. hurm. risau gak bila dah cuti lama ni, otak pon berkarat.

nway, gudluck ye cik feeza dan kawankawan. selamat memulakan semester 4 esok. bangun pagi. dan mulakan hari anda dengan senyuman. haha.



fiza in wonderland

ni time pagi pagi buta ni mulalah cerita ai nak yang mengarut aje. its okay la kot sebab dah lama kan ai tak membuang masa macam ni. (ellow cik fiza. its better kau p tidur lah. sok pagipagi lagi dah nak kena post balik kolej).


fantasi. fantasi. memang fantastik. hidup ni tak semudah buku cerita kanakkanak. tak seindah taman bunga. tak sesweet cerita korea. tak lah secepat skim cepat kaya. what we want in our life is not easy to get if there is no effort done toward that.


im a dreaming girl. sangat suka beranganangan. nak buat itu, nak buat inilah. tapi kebanyakannya tu mengarut je. bahkan ada je yang tak sampai dek akal. so ada sesiapa yang kesah? my mind. no one can opposed me. who dare? wachaaa!!! ai smack u. haha

dari kecik lagi suka gila tengok cerita cina. ahh orang sekarang suka layn korea je. ai tak tahu kenapa la my friends sangat fanatik dengan jejaka korea. bukan boleh dapat pun. orang korea tu jauh. baik korang suka engok cina. ada gak jejaka cina kat malaysia nih. (hehe. jangan marah ye. minat masingmasing tak leyh halang taw.) tapi bila tengok chinese drama an, dari situ la macammacam citacita ai dapat. mulamula nak jadi lawyer bila tengok pasal lawyer. pastu dah habis drama tu, hah nak jadi penganalisa komputer pulak. haish macammcam. sampai lah one day ai berangan nak beli kilang sony. woi! nak kilang sony tu kau ingat macam beli sony PS2 tu ke? 

bila ai dah besar sikit, otak berputar makin ligat. kan bagus kalau semua perisian komputer ni wujud dalam bahasa melayu. web web pun berubah to malay. means ubah semua english word to malay. maknanya, bahasa malaysia pulak jadi international languange. malaysia akan sehebat amerika. kalaulah ai dapat buat gitu, haish. terkenal di muka dunia nih buat benda paling mengarut. pastu america cari ai sebab cuba jatuhkan mereka.


zaman sekolah dulu, if cikgu bagi nama untuk jadi wakil, mesti wakil hal hal akademik. like forum ke quiz ke, seminar exam ke. tapi dalam hati ni, cikgu tak nak bagi saya try wakil sukan ke? ai nak masuk SSBJ taw cikgu! nak gak jadi atlet negara. mana lah tahu boleh ganti wong mei choo ke. paling kurang oun dapat ngorat tan boon heong. haha.

okay. antara alat muzik yang ai paling nak try is gitar. kenapa gitar? entah. when ai see a gurl with a guitar its quit a cool kot. buat lagu sendiri pasal own life. tapi tak nak make it commercial. just save it as personal things. 



this da best punya impian. majlis kahwin ala ala fairy tale. bia ada jalan cerita sikit. konon jadi macam gadis yang menanti putera kayangan datang. huh. putera kayangannya tu datang dalam keadaan yang sangat membuat si gadis tu terharu. then both duduk atas pelamin yang macam buaian yang dalam taman yang sangat indah. plus paripari cantik and parapara yang tampan mendampingi pengantin dan sekitar tetamu. yang penting. lagu tema, lagu taylor swift okay. putar lagulagu dia je. buat video kahwin tu nanti boleh tunjuk kat anak cucu. hehe.

ai memang suka mengarut. tiada kaitan antara hidup dan mati. ni baru sikit ni. ada banyak lagi impian mengarut yang tak terconteng lagi kat sini. ada masa ai conteng lagi. ai sudah tak tahan. mahu ketiduran dah ni. selamat pagi ye semua! 


“You see things; and you say, 'Why?'
 But I dream things that never were; and I say, 'Why not?'”



contest: saya sayang kawankawan saya

hai semua!!
cik ayu sudah mengtag saya to join a contest. hurm let's layan je lah sementara tinggal sehari lagi cuti nih. lagipun dah lama tak mengupdate blog. so with this hope dapat menceriakan balik blog yang kian suram nih


  • Follow blog ini (mudah untuk ketahui apa-apa update berkenaan contest ini)
  • Buat satu entry berkenaan contest ini. Dalam entry itu, letak banner di atas & link kan ke entry ini. Kemudian letak sekali gambar yang anda ingin hantar untuk contest ini.
  • Jangan lupa letak sekali banner ini di sidebar & link kan ke entry ini.
  • Gambar original atau edit diterima. Boleh hantar lebih daripada satu gambar.  Maksimum 3 gambar.
  • Dalam gambar itu, minimum 2 orang, maksimum infinity. Tiada batasan. Nak hantar gambar satu sekolah/kolej pun boleh
  • Dalam entry itu, jawap sekali slogan ini :

SAYA SAYANG KAWAN-KAWAN SAYA KERANA...
(tidak kurang daripada 50 patah perkataan)
  •   Tag 3 orang kawan anda. Lebih takpe. Jangan lupa ingatkan mereka sekali.
so picture bersamasama kawankawan tersayang yang menjadi taruhan ialah:

 ini ialah para sahabat yang ai kenal since kat matrix. lovely besties. roomate actually. sama je kecoh. kalau dulu nasib selalu sama je. sekarang mereka lebih bernasib baik from me. btw, if there is any problem, boleh merujuk mereka yang begitu pakar mengendalikan masalah. once a while we love to buat conference kat chatroom or skype. but because of ada je aral melintang, update info each other pon kadangkadang je. 

this one pulak. all my sweet friend yang same course. bak kata lain, para doktor ya. jangan terkejut la jika one day, hospital dipenuhi doktordoktor yang comey. haha. mereka ni if nak ajak shopping, jalan, makan, wayang, anytime je on. so takkan dissappointed when u feel nak hang out masa stress study. kalau ada masalah, ai akan bertandang ke bilikbilik mereka untuk menenangkan hati. same goes to them gak.

 plkn. woo. miss gilak. since kat plkn tu jauh dari merekamereka yang dikenali dan tak boleh nak berhubung dengan family and kawankawan. so kena pandaipandai la hidp cari kawan baru kat sana. kitorang 6 orang tinggal dalam same dome. pastu kat bahagian hujung sekali pulak tu. memang buat hal sendiri je lah. kalau mukamuka datang lambat tu kitorang jugaklah. macammacam masalah, lovestori, baju kurung, perfume, shower cream pun kongsi. kalau datang time takut tu, susunan tidur berduadua wujudlah. 2 bulan lebih rasa macam tak cukup jek. sayang n miss gilak kat korang!

SAYA SAYANG KAWANKAWAN SAYA kerana mereka semua sedia mendengar setiap apa masalah yang ai hadapi. dorang jugak alert if something goes wrong with me. terharu beb! haha. they are all good and active listener too. one thing, ai have a weird punya perangai, which is tetiba berubah to bad mood with unknown reason, they still layan ai walaupun kadangkadang tu ai can feel yang ai dah hurt them.

tag: 
lisa
sida
hani

January 17, 2011

broken ke? ceyh!

"It's amazing how someone can break your heart and you can still love them with all the little. "


pelik. tapi yang someone like this jugalah yang kita nanti hari hari. memang manusia macam ni ke? walau kejap je pun dia muncul, kta rasa sangat bermakna detik tu. hakikatnya, dialah orang yang selalu buat hati kita sakit. kita tahu dan rasa sakit itu. tapi setiap kali dia muncul, kita terus lupa segala kesakitan itu. namun hilangnya dia, kesakitan itu seperti menjelma balik. realise tak all that?


bila dia hilangkan diri, kita mula mencari semula orang yang selalu teman kita bila kita susah. kita buat natural je kat dia.. tak fikir langsung apa perasaan dia. sedih ke. terasa ke. hurm. yang kita tahu, janji kita happy. because kita ada  someone yang lain though dah kena tinggal. maybe kawan ni terlalu baik dan sampai kita tak perlu nak jaga hati dan perasaan dia. *sigh. try to think others feeling lol. dont be selfish. tak baik tau buat orang macam tu.

kalau boleh, just make it fair lah. jangan berat sebelah. jangan buat kawan macam tu. cuz one day, whatever u have done, it all will comes back to you tau. i believe this. it has proved kot. so really yakin its gonna happen either sooner or later.

p/s: just be happy with your life. and rasa berdosa bila hurt others okay! peace!


p/s/s: jiwang la hang ni fiza. dah2 stop it! fullstop


January 16, 2011

ben ashaari! masihkah kau ingat??

BEN ASHAARI

wehuuuu... segmen baru. sementara menanti makan tengahari ni. ai nak layan dulu new segmen by abg ben. menceritakan segala pengalaman berblogging.

meh nak start story. ehem ehem. ai bukanlah da lama sangat ambil port dalam dunia. baru 7 bulan je. ada certain time ai pernah rasa macam nak get off je from blogging ni. sebab aku rasa aku banyak buang masa kat sini. tapi bila fikir balik, kat sini lah tempat boleh cerita apa yang berlaku dalam hidup, so ai teruskan je lah berblog.  

masa mulamula blog ni aku buat, post ai semua jiwangjiwang beb. membe ai la yang bagitahu. ai thought post aku tu natural je. ceyh. sekali kantoi jugak. (ai nak dia read bout my feeling. hehe. ceyh. tapi ade dia kesah? hurmmm.)


sebelum ni tak pernah terfikir pun nak ada blog tapi bila everyday duk baca blog my best friend, so ai terasa macam nak ada blog sendiri. this happen masa cuti sem tengah tahun lepas. masa tu cuti, so boleh la harihari ai update and melayan blog. tapi bila dah start je kelas, mana la sempat nak menaip harihari. ada je kerja nak kena siapkan sebelum pergi kelas.

apa yang buat ai semangat nak write on this blog is bila my coursemate said they enjoy reading my blog. fuhh. at first terkejut sebab they said dorang tahu bout this blog. segan sangat. sebab kadankadang ai post something yang not appropriate to myself. yang jiwangjiwang tu. but then its okay la kan. at least ai know ada pembaca though ada some of them tu takde pon blog tapi still suka baca mine.

ai jugak pernah dapat kritikan membina daripada en.maghrib. he is actually my friend jugak. dia la yang btahu my blog ni heavy sangat and susah nak load. so he suggest to me to remove any inappropriate widget. demi keselesaan ramai, ai pun delete slide show and picture tapi tu on my old template. sekarang dah with new template. dia tak komen lagi. just wait for any komen. beside that, ai tak pernah lagi dapat any kritikan lain. maybe ai still low profile kot.

pesanan to blogger baru, just be who u r. tulislah seikhlas hati.

i follow http://azusanyan.blogspot.com/ . because post dia pasal kucing sangat comel.


okaylah. tu je my stori. tanks for reading all!
:)


January 15, 2011

mr perfection

haiii!! selamat malam semua. mengantuk ni. 

tapi still nak menyemakkan diri kat sini. seharian depan laptop. entah apa la ai buat. rasa macam sesuai je if mintak keje jadi kerani tyme cuti sem yang membosankan gini. orang suruh study, ai rasa malas pulak. nanti bila dah nak dekat exam pro, barulah menyesal.

pssstt pssstt. wujud ke mr. perfect? (gilo. malammalam gini terpikir pulak. cuba la kau pikir benda yang berfaedah sikit fiza oi!) ok. ok. serius ni. siapasiapa dapat buktikan kew? yang i know, nobody is perfect ade lah. tapi still ada qoute, "nak tunggu mr.perfect."  though its macam ungkapan je. tapi memang mengharap, kan?

jodoh jodoh jodoh. ai pernah gaduh with my friend because of this. eyh xda la gadoh yang violent dengan pedang parang pistol tu. lawan mulut je pun.  tengahtengah study week yang membebankan otak tu. dia boleh meng'argue' dengan ai pasal ni. fine la. he is admiring someone. so its okay with you. so tak semestinya you can blame orang yang tak berminat nak mencari jodoh lagi. haha.

ayat dia. "fiza, bila kau nak ada pakwe. aku nak tengok kau berubah. mesti lain kan kau ada pakwe. tak pun kau berubah la jadi feminin."

bulat mata ai dengar ayat dia. my friend yang lain dah tersengihsengih. masingmasing tunggu balasan ai. "kau pun tak agakagak. nak gak cakap depan orang ramai. nak malukan aku ke? ggGGGrrRR"

me: " kau ingat senangsenang je ke. tak minat a aku nak berjiwang macam kau. buang masa je tu."

dia: "fiza, kau kena cari. tengok contoh macam orang yang dah ada pasangan. tak payah nak pikirpikir pasal nak cari dah. dah ada, so tinggal nak jaga je hubungan tu."

me: "oit pakcik. kau ingat senang ke nak jaga. nanti lagi susah ada lah. kau akan membazirkan masa kau pikir pasal dia. nak jaga perasaan dia. habiskan masa kau dengan dia. belum lagi kalau kau tahu if dia ada orang lain. lagi susah. harihari makan hati la kau."

dia: "apa la kau fiza. cakap macam dah tiada sinaran hari esok je. jangan la pesimis"

fine. im labelled pessimist.

me: "okay aku memang pesimis bab ni. jodoh tu kerja tuhan. sampai masa dia datang. ala kau ni pon"

dia: "memang la kerja tuhan. tapi kita still kena cari. kalau tak, macam mana nak datang?"

me: "so kau nak aku aku p menempek kat manamana laki then cakap, weyh, jom jadi pakwe aku. gtu? kau lelaki leyh a cakap. dah la. malas a nak gaduh dengan kau. kau cakap la pape pun. ade aku kesah."

dia: "takpe. ingat fiza. orang yang mungkin jodoh kau ialah orang kau boleh jadi diri kau sebenar bila kau dengan dia. dia mungkin akan selalu buat kau sedih. tapi dia jugak yang akan gembirakan kau. haha. mesti pelik an kau berubah jadi manja"

me: "dah. cukup!"

euuuwww... weekkk.. weekkkk.. ai boleh muntah hijau ceritakan kenangan dengan membe aku nih.


p/s: aku akan btahu aku kau kalau aku jumpa jodoh aku. semoga kau berjaya nak meng'ayat' awek matrik kau tu. aku doakan kau! haha

January 14, 2011

answer tag

mownink semua!!!
bangun la oi. matahari da nak naik atas kepala dah ni. contoh ai ok. bangun pagi sediakan breakfast. (which nasi lemak yang dibeli oleh my brother). and bancuh air milo. bakti yang dibuat di kala cuti sem ni. 

streching situ streching sana. cuba nak tidur balik. tapi tak berjaya pulak. so inilah hasilnya. bukan laptop. online. lawat blog orang tu, lawat blog orang ni. pastu sengih sorangsorang.

ouh yew. actually masa study week hari tu, lisa ada tag something to me. untuk tak nak bagi my dearie friend dissapointed, ai kena gak buat that post. nanti lain kali, dia dah tak nak tag pulak. haha


comey comey. ada persamaan la baby dengan ai. senyum and mata tertutup. haha. *wink!

1) apa pendapat anda tentang blog pemberi award?
lisa kata dia buat sendiri layout tu. tolong beri tunjuk aja wahai lisa

2) tunjukkan gambar desktop anda :

3) snap gamba anda sekarang xkira dalam apa jua keadaan.
 xda xda. yang bukan sekarang boleh.


4) 3 word to describe si dia ( if u have any )
if xda. boleh skip kan this question. t bila dah ada, ai jawab balik yew cik lisa cayang. hehe

5) 3 words to describe yourself
talkative. muncung itik. not specky.

6) anda selalu masak?
haiiissshhhh... musti. (katakata pendusta. haha) . tapi hebat gak masak meggi. goreng nuget. masak nasi. 

7) para blogger yang chumel and sweet. sila jawab tag ni yew.


ok dah settled! fuh!


January 13, 2011

blogger gegarkan 'u'

hai semua!!!
bosan betol cuti sem ni. tak tahu nak buat apa. selama ai study week, jealous betul dengan bloggerblogger yang join segmen abang ben. korang kenal ke abang ben tu siapa? dia kan blogger yang suka cipta segmensegmen untuk mendekatkan hubungan antara para blogger. (chewahh.. poyo jek aku. macam kena bayar je nih.) 
so today is first time ni ai nak join segmen abg ben kita yang howt nih. (oppss.. no bodek bodek ok)

BEN ASHAARI

so now nak kena lengkapkan.

1. ai m a student of UiTM Shah Alam. mmm. a talkative annoying medic student. (ai sangat tidak skema okay. gelak ketawa seperti orang lain). baru tahun kedua. baru je habes semester 3. baru habes final exam and now baru start cuti. (anybody nak hangout with me tak? haha. my friends dah start kelas. sedih!)

2.  ai tinggal at Bangsar. umur 20 tahun +/- 2 bulan (actually tak nak terima hakikat yang tahun im going to be 21 years old. ah. like i care. i baru je celebrate birthday yang ke 20 lah. so fair enough la tu yew)

3. kenapa ye ai amik jurusan tu? sebab yeww. selalu je dengar orang kata course tu susah, tak de life lah, skema lah, peninglah hari hari membaca,  pakai spectacles tebal lah. itulah inilah. that makes me wanna explore that kind of wierd life. yang penting boleh tolong orang sakit and tersenyum bila tengok orang sembuh dari penyakit kan? hehe. 

4. cita-cita nak jadi doktor yang slumber. hehe. kalau bleyh psychiatrist. if God predestined. aminnn.. 



p/s: settled! moh join reramai.


reward after exam

akhirnya ke destinasi selepas final. wah. perkara yang amat dinantikan selepas men'stres'kan diri. me, izni, yana and zima. our chosen destinasi after final tadi and before ai balik rumah esok is....
laparlaparlapar. so idea makan dicetuskan ialah..

menu yana and zima. serius boleh kenyang makan nasi beryani ni. banyak glew kot. lauk pun macammacam. 

ai order tomyam laksa je. tak mo lah nasi. 

we all dah kenyang. mulalah bergerak berjalanjalan mencucicuci mata. ai pergi kat court ice skating. best tengok orang skating. ai dont know how to skate. so tengok pun jadi lah. izni kata, kita tak leyh  skate. sebab "kalau nak skate kena dengan pakwe." hahaha. ceyh. ingat sebab apa tadi.
'nampaknya memang tak de peluang la aku nak main ice skating'.


dah la. pening lak tengok orang je. so mulalah melawatlawat kedai. poyo je melawat. padahal ada je benda yang kitorang buat kat kedai tu. yang tak leyh bla. kitorang masuk POH KONG. oi. aku tak pernah buat kerja gilew ni. aku masuk kedai emas dengan parent je lah. idea ngokngek betol. konon nak survey harga emas sekarang and nak tengok design terbaru.

sebelum balik kami berjaya membazirkan duit masingmasing.
terimakasih la ye kepada



kerana berjaya membinasakan purse ai. cis.

lenguh betul kaki ni pusing sunway tu. walau berpuluh kali ai pergi sana, ai still akan sesat. tapi still nak pergi uptown shah alam jugak. merayu ni kat izni and yana. please. sebab tak pernah lagi sampai kat sana. 



jalanjalan pusingpusing balik. maybe sebab dah tak larat sangat kot. cucicuci mata je lah. agakagak mata dah bersih, terus balik kolej.

sesampai kat kolej, "fiza, dah tengok result pt? "
"ouh da keluar ke?"
so ai pun bersungguh la pergi tengok result test dua minggu lepas (bukan result final lagi auw. ni test yang biasa je) 
ok dah. senyum je lah. and alhamdulillah. hehe

final exam sem 3

hai semua!!

tanggal 11.20a.m 12 January 2011. berakhir jugak la bebanan semester 3 yang almost 7 months. seminggu ni tak menarinari jari ni kat depan laptop ni sebab "struggle" untuk final. siap letak laptop dalam almari lagi cause takut membazir masa. ceyh! tapi poyo jew. padahal ada je aktiviti lagha lain yang ai buat. seperti bertandang ke bilik kawankawan.

meh nak stori perihal studi week. 
nama je dua minggu studi week. tapi beberapa hari terakhir tu barulah semangat tu datang. kalau tak memang  gini je lah. pantang pegang nota. memang keawangan terus lah. haish. tak tahu la kenapa kehebatan tidur tu kuat sangat. jealous je tengah membemembe lain yang susah nak lelapkan mata. genetic daripada mana la yang da hinggap ke diri ai nih.

exam is around da corner tapi note sebanyak 175 topics tak habis lagi. . penyakit autoimmunity ni mula lah start. muka masam gilew. muncung itik yang boleh buat gantung hanger pun  muncul. semua orang dah macam apa je. nak borak lama dah tak boleh dah ni. yang study kat kolej ni, keluar bilik just masa makan je. if tak, semua terkurung je dalam bilik. so kalau nak cari sesiapa tu memang senang lah. tak payah susahsusah nak kena ronda satu kolej ni. tapi ada je yang rajin study dekat fakulti. 

1st day final exam. SAQ and PBQ. walaweyh. ai menjadi penggoreng cempedak terhebat. menjawab soalan seperti sasterawan negara. apalah yang ai karangkan masa jawab those paper. merepek merapu mengarut adalah perkara biasa semasa menjawab soalan esei ni ye. semoga dapat membodek lecturer dengan tulisan ai yang comey tu. (ya allah.. tulisan untuk mengejar masa. pahampaham je la kan. mintakmintak lecturer dapat baca)

2nd day. OSPE and OSCE. ai jadi sprinter terulung. haha. kenapa sprinter? mana tak yew. nak kena kejar masa every station yang 4 minit/station tu. masa idea nak jawab tak datang masa nak menjawab, rasa macam nak hentakhetak je kepala kat dinding lab. 

3rd day. it was a last day. seriously cuak nak jawab. sebab tahu ni paper yang make me harm jugak. so, im a shooter on a last day for MCQ paper. 

semoga Allah memberkati apa yang dipelajari dan yang diusahakan serta mempermudahkan perjalanan hidup ini.




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...