October 16, 2011

betapa berharganya seorang wanita



Allah S.W.T berfirman:

"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menampung dunia, namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan."

"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya. "

"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh."

"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya."

"Aku memberinya kekuatan untuk menyokong suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya."

"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu."

"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan."

"Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya,sosok yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya.Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya, tempat dimana cinta itu ada."

"cintanya tanpa syarat. hanya ada satu yang kurang dari wanita, dia selalu lupa betapa berharganya dia sehingga dirinya seringkali disakiti."

October 11, 2011

getting down and down

hari yang murung bila mengenangkan perkara yang amat ditakuti bakal berlaku. hurm. what a sad day. frustrated. feel like wanna fall asleep the whole day sebab malas lalui hari mendatang. dah la hari pun gelap. patut la sedap je tidur tadi. why are all this happen to me. aaaaa. tak suka being like this. mood varnished. no more smile. erk. kalau siang semalam, seseorang be my ear, malam tadi pula, i am an ear to my friend. today? hurmmm.


apa la akan jadi hari ni. apa pun terjadi, i have to continue my journey till the end. no point of turning back. 

"fiza, you are not alone. please do be so down like this. somebody have gone through a journey more thougher than you. help yourself. you can do it. your spirit is superb bebeyh! dont ever jatuhkan your semangat tu in any situation. you must keep it up. it's a type of learning. ^_________^"

setiap kali aku hadapi masalah mesti aku teringat katakata ni,  

"Kadang-kadang Allah turunkan hujan, ditambah dengan guruh, siap dengan kilat lagi. kita tertanya-tanya Kemana perginya matahari? Rupanya Allah mahu memberikan kita pelangi yang indah." 

"Allah berikan kita ujian untuk kita laluinya. tapi selepas kifarah yang datang, Allah akan menyediakan hikmah yang sangat baik untuk kita kecapinya. InsyaAllah."

sebagai hamba yang lemah, keyakinan terhadapMu itu perlu. ya Allah. kau berikanlah kekuatan kepada hambaMu ini. 

semoga hari ini lebih baik dari semalam. semoga semalam menjadi kenangan silam yang menjadi mimpi indah dalam hidup ini.



October 10, 2011

semangat baru

just have a relieve session with my idol. inspiring enough. hope from that it can change my ruined life to a normal life. new spirit. yeaaaayh. 

fokus on what i am doing. dont think of what people say. cause people won't stop talking. they also will not know what actually you going through. never.

You don't have to spend your life explaining or justifyng wyh you do something.If you like to do something and it is not hurting anybody else, that's pefectly okay.  ^_________^

semoga kesedaran ini kekal buat selamanya. no pint of turning back. if not, i am hurting myself, my family, my idol, my friends and all people around me who want me to succeed in my life. 

ya Allah, Kau bantulah hambaMu yang lemah ini. hanya kepadaMu aku meminta. aminnnn.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...