November 30, 2010

hari selasa hari geram

hai semua!!!
hari kedua berlarilari pulang b4 hujan cecah ke bumi.
fuhhhh...
i made it!
baju akhirnya kering.
today, i win wahai hujan~

let's talk bout life sikit today.
korang pernah tak rasa like baik tak payah buat baik dengan orang if they actually dont ever think bout u.
irony glew ayat aku.
ahhhhh.
memang irritating wajah tu.
hope dapat delete expression muka tu after cuci muka kejap lagi.
serius menyakitkan hati.


kalau kau katak ni, aku da letak tengah jalan then bagi kete langgar.

tetibe teringat balik ecah pesan dulu,
"fiza, jangan sangka yang semua orang baik"
"hatihati"

aku susah nak pegang pesanan ni except only when bad, irritating, offensive tragedy happened.
dah terhantuk, baru nak tengok depan~
(pepatah yang tak boleh pakai)

aku rasa aku baik dengan dia, because of aku kesiankan dia.
anything, mesti fikirkan dia.
mana lah tahu if dia rasa tak senang ke.
mengunkit ke?
sorry~
cuma nak luah rasa sedih


im sure that benda ni if tak common pun, at least once in life u have rasa perasaan diignore.

fine. aku tahu la yang dia nga feeling happy melambunglambung.
sedang merasa kesenangankan.
 it's okay la if ko nak tinggalkan aku pun. 
LIKE I CARE n I WONT CARE pun.
but then, tak payah la nak buat muka berlagak dan sombong.


*thinking : tak boleh terlalu baik dengan orang nanti u yang merana.
tapi, aku rasa aku marah ni kejap je. jap lagi hilang a semua feeling sekarang ni bila jumpa that fellow.
or even aku does not remember at all bout this feeling.
and everything will be normal again.


info : rasa macam diri ni ada emotional status problem.
 hehehe ..


*wink

November 29, 2010

seharian hari isnin

haii semua..
fuhhhh.. letih berlarian dalam hujan yang sangat lebat hari ni seteleh seharian lecture.
aku tak tahu apa lah nasib aku hari ni.
macammacam jadi.
rasa macam nak gelak pun ada jugak.

okay.
start dengan citer tengahari tadi.
dari fakulti nak pergi kolej mawar sebab nak photostat kerja untuk distribute masa pbl esok.
tetibe ditahan oleh seorang makcik.
ingat makcik tu biasabiasa je.
ganas pun ada jugak.
makcik tu nak cari tempat untuk ambil jubah konvo anak dia.

"nak, tahu tak kat mana tempat nak ambil jubah konvo?"
"makcik, jubah konvo ambil dekatdekat area DSB rasanya. dekat dengan pintu depan tu."
"tapi dia tulis dekat sini dekat bangunan engineering"

aku dah pelik. mana ada tempat ambil jubah kat sini.
kebetulan abg syah and abg lab baru lalu kat situ. kitornag pun pergi la tanya.
masib baik abg syah tahu tempat tu. 
makcik tu mengeluarkan idea yang buat mata aku terbeliak. 
"jom teman makcik pergi sana"
(apa???)
aku dah terkejut.pandang membe aku. jauh tu.....tak larat ooo..
 nasib baik kawan aku tu cool.
mmm... "tapi makcik, jauh tu dari sini."
"kita naik teksi, nak"
fuhh... terima ksih makcik.. hahahaha

dalam teksi pulak, dapat pesanan dan informasi serta input pasal budakbudak kat sini.
so sekarang aku dah tahu la serba sikit dari pakcik teksi yang peramah tu pasal budakbudak fakulti mana yang tak boleh dipercayai.
pakcik tu yang nak cerita.
bukan aku yang tanya.
cayalah pakcik.
sambil menyelam minum air,
sambil bawak teksi, korek rahsia orang.
hahahaha...

lecture pukul 3 batal.
yahuuuu!!!
balik bilik!!!
buka pintu kat belakang lecture hall, HUJAN!!!!!!!!!!!!!!!!!
kuat glew angin.
dari atas fakulti memang tak nampak jalan.
nak jalan pun angin boleh tolak.
baju aku!!!
arggghhhhh!!!!!!
aku dah terbayang bajubaju yang aku tak clip masa jemur pagi tadi berterbangan entah kemanamana. pastu aku tak tahu nak cari kat mana baju tu.
aku tak kira. nak kena balik jugak walau lebat macam mana pun. 
aku pun amik a plastik hitam, bungkus beg, redah hujan.




cuak sampai takterkata apa.
korang bayangkan bajubaju korang berterbangan.
korang nak ke?
aku tak sanggup ooo...
....
....
....
....
....
....
....
....
....

sesampai kat kolej, berdebar tengok ampaian.
...
...
...
...
... 

hishhh!!
buat cuak je.
sikit pun tak bergerak baju tu.
tapi memang basah lah.
"ko ni buat takut aku je wahai baju."

"kau tahu tak, aku tak beli makanan sebab risaukan kau auw!"




November 28, 2010

ape benda lah

1 new mms received.
.
.
.
.

"aishh.. sape pulak send picture kat aku pagipagi buta ni."
ok.
aku pun buka dengan perasaan nak tahu sangat ni.
downloading message.........
....
....
....
....

"from mama?"
open......
....
....
....
....

"handphone????!!!!"
tapi tak clear a handphone apa. sebab nset aku ni cabuk jew. 
kalau letak kat manamana pun, aku rasa orang tak pandang pun.

*nak phone baru!!!!*

beberapa minit lepas tu.
si gemok a.k.a kak ngah chat kat fb
"dah tengok mms tadi?"
"phone sapa tu?"
"aku lah"
"phone ape?"
"nokia X3. touchscreen"
"ADA AKU KESAH??!!!"

 hahaha.... terus aku tanya pakcik google, macam mana la X3 tu.
aku bukan tahu sangat pasal telefon kecuali kalau yang aku minat.



ni yang mr.google tu bagi. 
euwww..... phone jenis baru rupanya.
selagi aku tak balik rumah, aku tak percaya.

aku nak phone jugak!!!!
nak AINO!!

adik aku saja nak buat aku jeles ni. 
sebab dah lama aku bgtahu yang nak beli AINO.
siap boleh survey online lagi price, specification, and semua lah.
ekonomi tak mengizinkan lagi ni.
nampaknya, aku kena tatap gambar dia je lah.

tapi barubaru ni membe aku bgtahu yang AINO kena tarik balik publishing sebab ada masalah.
macam mana pun, aku kena tunggu sampai SE publish balik AINO tu.

buat masa ni, aku kena hargai dulu tepon yang ada ni,
phone ni pon okay lagi ape. 
ade kamera, nak dengar lagu pun boleh lagi. 
kang tak pasalpasal, tepon ni merajuk.
terus tak leh mesej, call.
baru padan muka aku.
haishhh..
sory sory.
anggap je la macam aku tak pernah cakap apaapa eyh. 
hehe

November 27, 2010

dont let me fall, dear

Underneath the moon
Underneath the stars
Here's a little heart
For you
Up above the world
Up above it all
Here's a hand to hold on to

But if i should break
If i should fall away
What am i to do
I need someone to take
A little of the weight
Or I'll fall through

You're just the one that I've been waiting for
I'll give you all that I have to give and more
But don't let me fall

Take a little time
Walk a little line
Got the balance right aha
Give a little love
Gimme just enough
So that i can hang on tight

We will be alright
I'll be by your side
I won't let you down
But i gotta know
No matter how things go
That you will be around

You're just the one that i've been waiting for
I'll give you all that i have to give and more
But don't let me fall
Don't let me fall

November 25, 2010

3rd award came...

berkejaran pulang dari kelas.
letih betul saya.
ni gara gara teringat award yang diberikan oleh cik tomatokering.
sorry sebab lambat sangat saya buat post nih.


blog cantik?? wahahaha..
saya rasa boring je colour blog ni.
nak minta tolong someone adjust blog ni.
pliss!!!
nanti da makin cantik, 
mesti dapat lagi banyak award dari cik tomatokering..
hehehehe..

1. berikan satu nickname untuk saya
 si tomato kering yang comel! 

2. ucapan untuk pemberi award.
awak, nak pinjam mata boleh? :)
nway, tanx dear

3. berikan 6 artist atau singer atau band group yang korang minat
 -taylor swift
 -lenka
 -mocca
 -lisa surihani
 -acha septriasa
 -rossa

4. bagi award ni kepada blogger yang mempuyai blog cantik lagi cun.
 suka tengok blog:

November 24, 2010

banyak sangat minum nescafe

im now in caffeine overdose


headache + migraine + backache + delusion + tremor
= feeling of dying


reason: do it for purpose.
-nak hapuskan ingatan yg mengarut.
-nak rasa happy.
-hilangkan masalah.
-malas nak pikir bukanbukan
-focus on important things only


November 23, 2010

semua orang....

semua orang ada perangai masingmasing
hyperaktif, pendiam, banyak cakap dan pengacau.


semua orang ada perasaan cinta kepada orang lain,
begitu juga haiwan,
tapi Tuhan cipta manusia  mempunyai otak, bukan kepada haiwan
untuk manusia menilai  antara yang baik dan yang buruk





dalam setiap senyuman manusia,
pasti ada kisah yang tersirat dalam matanya,
saya tak boleh bagitahu awak apa dan macam mana perasaan itu.







semua orang takkan terpikir  yang hidup ni  akan terhasil banyak air mata
ia untuk memastikan kita kuat dan akan bertahan dengan apa pun yang berlaku
dan boleh menukarkan hari yang sedih ke hari yang diingati oleh semua orang




waktu terus berlalu,
semua orang berubah,
semua orang akan berusaha mencapai apa yang diimpikan,
semua orang akan buat yang terbaik untuk diri sendiri
dan semua orang akan belajar membuat keputusan yang sukar


semua orang tak harus merendah diri dengan kelemahan,
tapi semua orang harus bersyukur kepada Tuhan 
kita harus  bersyukur  dengan KEUNIKAN  
kerana tidak akan ada 2 manusia yang sama dalam dunia ini


walau apapun ia,
Tuhan mencipta kita dengan kebolehan dan bakat
yang tidak termiliki oleh orang lain
setiap orang dicipta, melengkapi yang lain.

  

nak harry potter


HARRY POTTER!!!

movie baru..
HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS

ramai dah tengok ni.
semua orang kata best.
ni semua garagara lambat balik kolej hari tu. kan dah ketinggalan.
saya tak pernah miss movie harry potter walaupun kalau tanya balik, maybe tak ingat pun citer yang mana. hehe...
TAPI...
saya tetap perlu tengok.

sekarang ni aku nak kena buat iklan untuk ajak sesape yang belum tengok lagi.
tapi syarat kena tunggu aku yang free. 
nak tengok! nak tengok! nak tengok!
(sambil hentakhentak kaki...)

ok tu jew. dah pening.
bye




November 19, 2010

soalan cepu emasku

selamat pagi semua!
wahhhh!!!!!!!!!!!!! ngantoknyew rasa. huhu.
ni baru balek dari manziarahi rumah jiranjiran.
kat kampung ni, pagipagi lagi orang dah bangun auw. kemaskemas rumah.
tak macam kat bandar. selagi matahari tak menjengah, selagi tu orang tidur lagi. ish2. macam mana rezeki nak masuk.
tadi aku pergi dua buah rumah. tengok baby. (tengok baby lagi. semalam dah tengok. ramai betul orang beranak time hujunghujung tahun ni)
comel!!!!
sorang baru 5 hari n seorang lagi 22 hari.
kecik sangat!
nak pegang pun aku tak berani.

at salah sebuah rumah tu, aku dapat soalan cepu emas. 
wa tak tahu nak jawab ape weii!
malu + segan = diam membisu

ni soalan dari cousin mak aku. a.k.a makcik aku la jugak.
ok. mula tanya soalan macam biasa la.
pasal study.

tiba ke part soalan yang best.
"fiza nok cari ore mano?
nok cari ore kelate ko ore sano (kuala lumpur)?"
aku cool, "hahaha.. ntoh lah."
"tok jupo saposapo ko sano?"
tenang lagi, " tok  tahulah. tok sepat nok cari pulok"
"yo lah sibuk do'oh study eyh?"
"mm.. tok tahu la tu"

malu seyh tanya soalan gtu. depan mak aku pulak tu.
belajar pun lama lagi. sabar yew makcik.. hehe

ok lah tu je for now. kalau ada citer best nanti aku story lagi eyh.
bye kawankawan.
muahxxx!!!

November 18, 2010

2nd award and my besday!


SELAMAT HARI RAYA SEMUA RAKANRAKAN BLOGGER YANG DISAYANGI
maaf lambat wish you all
busy betul raya haji kali ni.
busy dengan daging yang perlu dihabeskan..hehe
nanti bila ada masa free yang mencukupi, aku nak citer kat korang semua kisah raya aku kali ni.


nak say THANK YOU TO ALL yang wish my besday yang jatuh on hari raya semalam jugak
LUV U ALL. MUAHXXX!!
mmg terharu dengan besday wishes korang.
tak kiralah call, mesej, facebook and tak lupa jugak dengan skype.
ouh ya, tengs mama for the hadiah besday yang sangatsangat memeranjatkan. 
1st time in life. tak tahula ntah bila nak dapat present macam tu lagi.


hurmmmm.. next thing is,
saya dapat 2ND AWARD!
yehaaaa!!
tanx syaza

November 17, 2010

bobi or hobi

banyak nya dugaan nak siapkan amanah ko ni wahai  ATUL.
dari sehari ke sehari aku setelkan sikitsikit.
idea tak nak datangdatang. puas dah aku perah.

nak citer HOBI MASA KECIK
nak kena revise balik otak ni ke masa dulu.

reverse> gostan> undur

akhirnya dapat lah jugak aku ingat sikitsikit.

masa kecik dulu aku cerah la jugak.
heeeeeee~
akibat terlalu banyak mendermakan kulit yang cerah ke cahaya matahari yang sangat jeles dengan kecomelan aku, cerah dah bertukar gelap.
sekarang, aku kena berusaha pulak kembali ke asal.
(gelabah betol.. kalau dah tak cun tu, terima je la kenyataan dengan reda.)

meh la nak start citer perihal hobi.
firstly, aku sangat minat kumpul anything yang berkaitan dengan tweety. korang kenal tak dengan TWEETY?
pehhhh... aku memang fanatik tahap high lah dengan SI COMEL tu.
kalau ada nampak baju tweety je mesti aku nak. aku minat gak kumpul pic dia.
ingat lagi, dulu ada gulagula tu, plasticnya gambar tweety taw. aku beli banyakbanyak gulagula tu sematamata nak kumpul. bukan untuk makan.



secondly, aku suka join tangkap ikan kecik dengan adik aku kat dalam longkang depan rumah. ni rumah before pindah. and everytime tu juga, mesti mama marah. aku lah kena paling teruk. mana taknya, aku paling sulung. bukan aku nak marah adikadik main kat situ, tapi aku g join pulak. comel ikan tu. tapi kan kalau dapat pegang, memang kepuasan yang memuncak la beb! macammacam benda aku guna untuk kumpul ikanikan tu. bekas kecik, bekas besar, tin. ada satu hari tu, kami adek beradek pakat nak bela ikan tu. so simpanlah ikan tu dalam rumah taw. bila mama tahu, ikan tu terus kena buang. bukan tu je, kena bebel jugak tu. haishhh.. 

thirdly, maen getah! korang penah maen tak? best kan? 
in out side by side, out in step! hahaha... masa kecikkecik dulu takde duit lagi. jadi semangat ni aku kumpul duit belanja sebab nak beli getah sepeket kat kedai apek depan rumah pastu ikat getah tu untuk maen dengan kawankawan. time tak puas lagi maen dengan kawankawan, balik sekolah tu, ajak adekadek pulak. kalau dorang tak maw maen, siap pujuk lagi. kadangkadang sampai guna kekerasan sebab dah fanatik sangat an. hehe...


comel yew budak ni.
tak sure sangat umur bape masa ni. maybe 2 tahun kot.

ni masa aku darjah 6. pic laen xscan. so gelap pon gelap la eyh.
nway, aku yang tengah tu.

last sekali ni pic masa form 5.
dulu aku takminat sangat bergambar ni.
akibatnya, koleksi gambar pon tak banyak.

okaylah. tu je nak cter pasal HOBI MASA KECIK saya.
THE END


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...