June 27, 2010

_Hacker Takde Otak_

haluu~~~
exhausted gilew nih baru pas kemas untuk pendftaran junior MBBS sok..
p nak gak online.. waiting 4 someone but hurmmmm....no one was there...okayy

masa online facebook, aku dikejutkan dengan status my friend...

kawan-kawan ym and skype saya...huhu..ramai yang dah kene ng sorang pompuan celaka ni.dia dah hack saya punya account..huhu.and saya dah discovered dah.plis text saya if dia dah buat pape yang teruk kat korang..that was not real me :( thank you..


tak sangka plak kes hacking ni leyh happen to one of my besties...
aku ada chat gak ng membe aku ni semalam.. rupeyew dat was really not her...
aku memang dah pelik dengan cara dia chat.. i really kenal how my friend chat.. dah la ayat pendekpendek.. then she called me fiza?? ouhhh goshh... jenny will only call me jahhh.ahaha.. nama manje.. only bestie at shah alam called me dis name.. cehh!! tak glemer langsung...

stori tak start lagi ni... hacker ni bersungguh nak call aku.. dia btahu yang her webcam rosak.. then dia nak cek elok ke tak.. then after a few minute, she chat me back and said the webcam already repaired... pelik betol.. bape minit jew g repair... aku dah berpikir-pikir time tu... p anggap jew la aku salah faham what she said... dia call lagi.. aku layan lagi sebab aku pikir dia membe aku so takkan nak tipu... ni kat ym..  kat skype pon dia call.. makin heran lah aku.. yang tak leh bla siap soh aku call dia balik n ajar ag macam mane nak call... mujurlah wireless xbpe nak kuat untuk buat video call..tuhan memang nak selamatkan aku kot..time tu gak dok chat dengan mai and ema.. so otak aku fokus kat diorang jew la.. aku rasa kalaw aku tak chat ng diorang, mesti aku dah layan hacker tu...

kes ni berlaku time dalam kul 1 pagi... u knoe what, dia nak ajak aku keluar lepak??? uhhh... jenny won't do this...next, f***ing hacker ni boleyh plak nk ajak aku g shopping hari ni... nak g mid valley.. padahal aku da btahu yang aku kat kolej.. kepala aku dah biol n ber pikir.. xkan lah jenny tak ingat aku kat kolej.. n impossible she can come to shah alam just untuk teman dia shopping??

today, barulah aku tahu this case after she had discovered this thing.. bila aku baca status dia aku menangis ketakutan kot.. menggeletar chat dengan dia nak btahu what had happen to me yesterday.. rasa takut sangat sebab aku chat dengan stranger.. rupa-rupanya not only me yang kena.. ramai gak la yang kena... hacker tu memang nak kenakan kawankawan membe aku nih.. yang tak boleh terima is dia nak tengok bra orang n jenny told me yang dia asyik tanya pasal bra je dekat orang lain... fuhhh.. lega glew aku tak layan sangat chat dia semalam... bitch punya pompuan... 

aku dapat tahu yang salah seorang dari member kitorang kena.. hacker ni bgtahu yang dia nak p shopping esok and nak beli bra then dia suruh la membe kitorang ni tunjuk bra dia konon-konon cam nak cari yang sama lah..ntah ape motif la.. mula-mula dia macam pelik gak tapi dia percaya je tu jenny.. our friend tu showed her's kot.. then her pic kat webcam tu was snapped... dia terkena... memang kesian weyy... dia menangis-menangis cerita... tadi hacker sial tu send pic tu kat dia, nak ugut sebab jenny dah tukar password.. bcoz of that, dia tak leyh nak buat keje jahat lagi... kesian kawan kitorang tu, sekarang dia mesti dalam ketakutan and malu glew.. facebook dia pon dia dah delete sebab takot pic dia akan dipost kat wall facebook..


memang tragis kes nih... lepas ni aku akan berhati-hati kalau kawankawan bersikap pelik..
to korang semua, lepas ni berjaga-jagalah.. aku cerita ni kat korang untuk korang sedar yang dis thing can happen walaupon kita rasa macam pelik.. macam mane la dia boleh hack ym and skype orang padahal membe aku tak kenal pon sapew dia tu... sumpah cm tutttt perangai dia.. tu lah contoh orang tak reti guna kepandaian..
that's all..
okayy la bubye...esok nak kena bangun awal pkul 5 sebab nk tunggu junior..hehe~


p/s: pe benda lah manusia sekarang ni.. macam dah takde keje nak buat.. tak tahu ke snap pic orang and buat macam tu kerja berdosa... kalau aku dapat pompuan tak guna tu, aku nak sepak terajang muka dia sebab buat kawan aku macam tu...



June 25, 2010

_Bye Bintang_

..DUA INSAN..

Bila kau senyum, ku gembira
Bila kau sedih, ku menangis
Bagai taman rindukan kembang
Ku rindu wajah mu oh sayang

Di mana saja kau berada
Ku kan tetap bersamamu
Walaupun jasadmu jauh
Namun hatimu dekat selalu

Walau duri halangan menimpa
Bila cinta ada ku tetap setia
Hanya dikau dan asmara
Membuat hidupku bagai dalam syurga

Biar masa berganti masa
Biar pun musim berubah
Telah ku katakan padamu oh sayang
Hanya kuasa tuhan dapat memisahkan

Jika kau tanya pada rembulan
Mengapa cahaya berseri-seri
Tentu jawabnya kepadamu
Kerna dikau cinta padaku

Kupersembahkan kepadamu
Sekuntum bunga mawar merah
Kau terima sambil tersenyum
Kembang yang harum kau cium

Dua insan sedang bercinta
Dua insan berjanji setia
Telah ku katakan padamu oh sayang
Hanya kuasa tuhan dapat memisahkan



replay, replay and replay dis song..
i mishhh someone.. :)
tergerak pulak kaki ni nak keluar tengok langit..

cari bintang sebab nak mintak tolong sampaikan pesanan..
ada cter kat tv ckp, kalau kita miss someone, bintang boleyh tolong kita..
so, nak cuba naseb lahh..

cari punya cari, ada sebutir jew.. tapi bintang tu tak bersinar pon mybe sebab langit baru lepas menangis...

tak best lah bintang yang tu..
try cari yang laen..
serius.. dah tak da langsung bintang..
bintang tadi pon dah hilang mungkin sebab dia dah sedih bila aku tak pedulikan dia..
sory sgt.. i didn't mean mcm tu..

sekarang no more bintang yang nak sampaikan pesanan aku..
melepas mcm tu jew..
so pesanan ni akan tersimpan sampai bila-bila dalam hati kecil aku..

moral of da story:
hargailah sesuatu selagi ia ada dengan kita supaya kita tak rasa menyesal bila ia dah berlalu pergi kerana di saat kehilangannya itu baru kita tahu ia amat penting pada kita..



p/s: pesanan ni still kat dalam outbox.. t bila hati ni rasa macam malas nak simpan, sy send kat awk okayy.. ;)


ahahaha... apa bendalah aku merapu pagi2 nih...


June 24, 2010

_Kisah Kami_



Kisah kami... 3 sahabat, laen2 perangai, asal usul, minat, ketinggian(oppppsss...hehe...)
Tapi naseb tetap sama dari dulu sampai la sekarang..
c5.2.13 jadi saksi semua duka, tawa, kecoh, marah kami...

Jom layan kisah kami..
Pagi-pagi mesti 3 alarm akan bunyi berturut-turut..
Macam2 lagu ada.. lagu wat sakitkan telinga, sakit hati,
and yang mendayu2 sampai bleyh bwat aku nak tdo balik.. teringat lagu Unintended mai yang selalu membuai2 aku tu..
Dan tiap kali tu jugak lah alarm di postpone sampai pukul 6.45..ahaaaa..kantoi malas bangun pagi..
Tu pon kira awal taw.. kalaw ABC, 7.15 baru mandi..
Tapi yang kelas start lambat, sambung ag r tdo..

Naseb baek la jenis iron baju hujung minggu..
So, pagi tu juz siap2 nak g kelas jew..
7.45 pagi gerak g kelas.. 3 dara jalan beriringan... kuikuikui..
B4 tu mesti singgah dua kali depan cermin besar tepitangga.. betol2 kan dulu apa yang tak berapa nak betol..
Then, sambong jalan bawah susur gajah yang sgt panjang..
Jauh perjalanan, luas pemandangan..
Untung dok blok C sebab dapat lalu depan blok B..weeee~~


Sampailah kat simpang antara lecture hall dengan kelas tutor..
'bye, mai..jangan rindu aku taw dalam kelas.." ayat ema...
Pastu sambung perjalanan masing2 ke kelas atau lecture..

Dalam kelas, sempat lagi tu bermesej pasal makan padahal cikgu dok mengajar nih..
Macam dah tak bleyh jumpe kat bilik..
"Weyh, ko nak makan bila?? tengahari ke petang?"
"Ema, jangan lupa taw masak asam kat kafe D.. kita bungkus makan kat bilik.. Beli roti dapat cicah dgn masak asam pon sedap gak.."
"Aku dah tak larat la kita asyik makan bihun, nasi goreng singgit hari2.. makan besar jom malam ni..."
Hahahaha... korang ingat tak ayat2 ni.. ni kan strategi kita nak diet and kurangkan perbelanjaan kita yang selalu boros...

Balik kelas pulak...
Semua ketiduran.. Memang aktiviti biasa.. tak kira pkul bape habis kelas..
Yang abis kelas awal dapat tdo paling lama..
Ema suka inform kalaw dia da terlentang atas katil tyme yang laen tak abis kls lagi..
Cehhh ko... berlagak an...

we are friends_

Lepas maghrib, aku n mai ng surah yassin.. ema lak surah al mulk..haha..perlu ke mention...
Aktiviti malam a paling best..
Dalam pkul 8 lebyh start gerak to meja stady..
Gerak jew la.. b4 stady, borak2 lu berjam2 till tengok2 dah pkul 10... ish2..
Alamak tutor tak siap lagi nih..
Fokus siapkan keje jap.. Hurmmpppp..
Tak sampai setengah jam, cter baru lak kuar sambil merayaw ke meja stdy org laen, bertenggek kat meja ataw katil org, kacaw org stdy pastu gelak2..
So smbung borak lagi..Hehehe~
Smpai tyme nak basuh muka, berus gg n amek air smyg solat isyak pun bertiga..
Masa yg paling berkat, pkul 1.30pg xpon 2.00pg... kantoi slalu lambat smyg isya'..

Hobi kami borak lah..
Syioookkkk dapat borak..
Perbincangan untuk masa depan..ahahahha~
Smpai sekarang pun still talk bout da same thing..
Even we r now study at different U tapi kami tetap sambung kisah kami ni..
Skype, ym kan ada.. mesej pon buleyh.. tak de penghalang okayy...




Dah 2 tahun kawan2.. kisah kita tak pernah tamat..
Ema dengan kisah *ilham* dia..
Mai dengan kes *Gu junpyo*..
Dan aku?? Hurmmmmm....
Ada aja nak ngadu masalah memang tak cari orang laen..
Mai, ema fiza.. Ema, fiza, mai.. Fiza, mai, ema...
Bwat conference and semua masalah diluahkan..
Bagi nasihat to each other.. Padahal aku rasa elok gak nasihat tu dipakai untuk diri penasihat tu..
Tetap gak menanti orang yang sama.. bukalah hati untuk orang laen plak..
Mungkin ada yang lbeyh baek sedang menanti..


...MAI, EMA, FIZA...
Ishhhh... apa cter cdeyh2 plak nih..sory2..
Kita bukan cmni kan... kita happy go lucky...
Gelak terkekek2 sampai kena sound dgn felo..
Tengah solat jemaah pon kita buleyh tergelak..
Dah2.. jangan sedih lagi...
Bahagia itu sebenaryew ada dan sedang menanti tapi masanya belum lagi tibe untuk hadir pada kita..


p/s: sayang korang sampai bila2... cewahhhh...

June 22, 2010

_Kenapa Awak?_

kenapa saya suka awak?
- sebab awak comel cgt2.. saya caeerrr~~

MyEm0.Com

kenapa saya suka awak?
- sebab awak kuat emo..tiut lah awak marah..

MyEm0.Com

kenapa saya suka awak?
- sebab awak cepat tacing.. alolo...

MyEm0.Com

kenapa saya suka awak?
- sebab awak pemalu..

MyEm0.Com


kenapa saya suka awak?
- sebab awak selalu bwat saya terharu.. bahagiayew saya..

MyEm0.Com
kenapa saya suka awak?
- sebab awak selalu mimpikan saya..nyte..

MyEm0.Com

kenapa saya suka awak?
- sebab awak suka ejek saya..

MyEm0.Com


kenapa saya suka awak?
- sebab awak pandangan awak menggoda.. phewwitt~

MyEm0.Com

kenapa saya suka awak?
- sebab awak suka maen bola..CR kew???

MyEm0.Com


kenapa saya suka awak?
- sebab awak ialah awak dan xde sapew mcm awak..

MyEm0.Com
kenapa saya suka awak?
- sebab awak ni mengkonfiuskan..

MyEm0.Com


kenapa saya suka awak?
- sebab awak suka stalk saya.. cari apa la tu..

MyEm0.Com

kenapa saya suka awak?
- sebab awak suka cakap awak nak tido..

MyEm0.Com


kenapa saya suka awak?
- sebab suara awak besttt..lalalaaa~~
MyEm0.Com



walau macam manepon awak, saya tetap suka awak sebab awak yang dah curi hati saya yang kecik nih..

MyEm0.Com


saya sebenaryew malu ni MyEm0.Com...peluh2 nak bgtahu..



saya tak berani nak ungkapkan pada awak tapi saya cakap kat cni pon boleyh lah eyh...
"AWAK...

MyEm0.Com"

yeeayyyy!!! lega da luahkan segalanya....



p/s: tiada kaitan dengan yang ada blog atau xda blog okayyy... :)
best yew if post ni untuk someone special kan??
tapi for me juz angan2 jew la...hehe

_Phobia_

Hari ni aku start fobia bawak kereta..
Padahal mula2 bawak tu okay jew semua...
Pastu siap round jalan raya lagi..

Afta jalan raya ckg nak p surau..
So stop n antar ckg kat surau..
Ingat nak p surau gak lah afta wat bukit tinggi ..

Tyme lak kol 7.30...
Kat bukit kereta mengundur sebab dah gelabah tak tekan brek..
Ntah ape la aku buat..
Sekali KEDEBOOMMMMM!!!

Berlanggar ng kereta belakang...
Oooohhh tuhan jew la tahu perasaan aku tyme tu..
Malu and cuak nak mampos... Terus bawak kereta p kat ckg...
Tggu sampai la ckg abis solat..

Pastu kena kacau ng abg2 yang ajar driving kat situ sebab xberani nak tunjuk muka pon lepas dah wat salah..
Malu and rasa cm bodoh sgt2...
Macam dah tak nak blaja jew..
Tak pasal2 jadi takut nak bawak kereta..
Ntah macam mana la driving class nex week...

Benda memang dah tertulis nak jadi..
Tapi tak leyh dielakkan kena bebel dengan ckg...
"kenapa tak tengok belakang?? kenapa tak tekan brek??? kuat sgt ke berdentum?? ckg dah suruh berhentikan tadi?? Padahal dah boleyh jew bawak.. macam mane lah baru tinggal tak sampai 5 minit dah boleyh jadi cani..."
Aku dah tak sanggup hadapi kenyataan..
Ckg maafkan saya...
Wuarghhhh!!!!!!!!!!


p/s: kalaw ckg ajak p solat, jangan lengah2...

_Alone_

PUPUS- DEWA

Aku tak mengerti … apa yang kurasa,
Rindu yang tak pernah … begitu hebatnya
Aku mencintaimu lebih dari yang kau tahu …
Meski kau tak akan pernah tahu

Aku persembahkan … hidupku untukmu,
Telah kurelakan … hatiku padamu,
Namun kau masih bisu … diam seribu bahasa
Dan hati kecilku bicara …

Baru ku sedari …
Cintaku bertepuk sebelah tangan
Kau buat remuk seluruh hatiku …

Semoga waktu akan mengilhami isi hatimu yang beku,
Semoga akan datang
keajaiban, hingga akhirnya kaupun mau

Aku mencintaimu
Lebih dari yang kau tahu …
Meski kau tak kan pernah tahu…

Hye~~~
Xbest lah xgne lappy sendiri.. nak ckp bnyak pun jadi susah..
Nape aku post lagu ni eyh??

Aku nak korang cuba hayati lagu ni elok2..
Aku selalu jew dengar lagu ni.. Tapi tetiba terasa lagu ni bawak mksud yang sgt mendalam..
Perityew bila berlaku one side lurve..
Aku rasa ramai jew yang lalui peristiwa ni..
Xsemestinyew aku post ni aku yang lalui..
Just nak menghiburkan kawan2 yang sedang melalui saat2 getir..(terhibur ke
w???)



This case is either u knoe it by urself ataupon u p stalk page dia an..
Kalau kita tahu dari mulut dia yang dia memang tak de hati senang la jugak..
Kita leyh stop thinking of dia..
Memang la susah tapi kita akan tetap usaha..
Orang dah xsuka kan, watpe nak pikir ag..

Tapi mampukah seseorang perempuan nak meluahkan perkataan cinta toward lelaki yang dia suka??
Tak pasal ade gak yang kena cop "perigi cari timba"..
Malu seyhh...

On the other side,
Hanya menanti dari si dia approach sambil2 stalking his page..
Facebook tu can tell u all sort of things taw..
Wakaka.. Then perasaan cemburu muncul la sebab dalam fikiran tu mula anggap yang bukan2 bila si dia layan perempuan lain lebih2...
N rasa rendah diri pastu cakap kat diri sendiri cni " alaaa.. dia suka kat gurl ni rupa yew.. abis tu sapew aku ni pada dy??" berkata sambil dalam hati tu dah teresak2 menangis...
Hubungan pun mulai rengang..



Kadang2 bila pikir balik, lebih baik kita tahu da truth walaupun kebenaran tu memang pahit..
At least, kita tahu yang dia ada someone else dan berhenti berharap pada dia..

Cinta tak boleh dipaksa. Buat sesapew yang cintanya ditolak, janganlah terlalu bersedih..
Percintaan adalah suatu perjuangan memiliki sekeping hati.. Dalam setiap perjuangan mesti ada keadaan berjaya atau gagal..
Sebagai seorang pejuang, u cant be too dissappointed coz cinta kan xboleyh dipaksa..
Cuba belajar terima hakikat yang korang cume ditakdirkan untuk berkawan..

Memang tamparan hebat bila rasa diri bukan sesiapa dalam hidup dia..
Tuhan kan Maha Adil.. Ingat tu...
Mungkin Allah dah tetapkan yang dia memang tak layak untuk kita...
So that's y, kita tak tercipta untuk dia...
Perempuan yang baik adalah untuk lelaki yang baik dan juga sebaliknya..
Cubalah terima kenyataan itu dengan hati yang terbuka..
Allah hanya nak menguji hambaNya sebelum mereka berjumpa dengan seseorang yang betul2 ditakdirkan untuknya..:)

June 20, 2010

_First Sight Love_

Rasa bosan, buntu sangat-sangat..
Tengah-tengah pagi ni seboleh-boleh nak cari gak sumtink untuk di post..

Tgh message wif my fren n his word makes me start to think..
"Fiza, remaja sedewasa kita takkan tak pernah lalui perasaan cinta pandang pertama? Even if it is just a one-side love.. Sebab bila cakap pasal cinta, maksudnya sangat abstrak.. Tak ramai manusia dapat mendefinisikan cinta dengan tepat, kalaw ada pon, tentu tak sama setiap individu.. So, cinta pandang pertama tu pernah jew kau rasa tapi mungkin kau tak sedar."


Hurmmm.. Cinta pandang pertama.. wujud kew????
Aku tak penah percaya benda ni..
Sebab aku rasa kita kenalah kenal dulu tu baru kita buleh nak rasa suka kat dia..
Kalaw ada terjadi kat sape2 aku memang salute la..
Boleh kew kita nk jatuh cinta kat someone yang kita x kenal who is he/she...
N how we could know yang kita in love dgn just look into someone eye?
Ada signal kew yang keluar??
Complicated kan dis thing..


Macam manelah cinta pandang pertama ni berlaku??
Aku rasa nak tahu sangat-sangat..
Takkanlah kita terpandang seseorang perasaan cinta tu boleh terus datang?? Isshhhh..
Mudah betulkan cinta tu hadir..
Orang kata kalaw yang segera ni selalunyew kejap jew best dy..
Contohnyew macam fast food ataupun mee segera an..Kita makan mmg lah sedap n yang penting kenyang pastu kejap je da lapar balik..
Xkan kita nak cinta kita jadi gtu kan..
Suatu saat, rasa bosan dengan pasangan n mulalah melilau cari yang laen sebab ada jew yang xkena dengan pasangan..
Tu la bukan nak berkenalan betul-betul..
Cinta pandang pertamalah konon..
Kalaw sayangkan seseorang biarlah hingga ke akhir hayat..
So perasaan sayang dan cinta tu perlulah dipupuk sepenuhnya..
Then barulah kita akan jaga cinta kita macam menatang minyak yang penuh till end of our life..Cewahhh...



p/s: tho' saya bukanlah seorang yang tahu bercinta tapi pengalaman kawan2 banyak mengajar..
Sory lah kalaw salah cakap sebab saya memang xtahu bab2 ni.. :p

June 19, 2010

_Don't Hurt Da Feeling_


Jangan ucapkan "I Love You",
Jika tidak pernah mempedulikannya.

Jangan bercakap tentang perasaan,
Jika perasaan itu tidak pernah wujud,

Jangan genggam tanganku,
Jika kau bakal mematahkan hatiku.


Jangan mengharapkan sesuatu,
Jika kau tidak pernah berusaha ke atasnya.


Jangan tenung ke dalam mataku,
Jika apa yang kau lakukan dusta belaka.

Jangan mengucapkan "Hai",
Jika kau bermaksud selamat tinggal.

Jika kau benar bermaksud selamanya,
Katakan yang kau akan mencuba.

Tidak pernah mengatakan selamanya,
Selamanya membuatku menangis.



Dalam erti kata laen, janganlah ucapkan janji yang belum tentu pasti.

Apa yang berlaku sebaliknya akan membuatkan hati yang dicintai itu merintih selamanya.

Jika mencintai seseorang, jangan biarkan hati itu menangis menanti cinta kerana mungkin dia juga berperasaan sepertimu.




p/s: tak tahu kenapa aku perlu bersengkang mata nak reka post ni macam esok dah xde hari jew untuk aku..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...