December 29, 2010

mok award gudluck m'sia


award!! wahaha. balikbalik bilik tengok dapat award. thanks ye mok a.k.a ema. sila lah bagi lagi award banyakbanyak ok. ai memang suka dapat award nih. 

ai nak kena komen kat kau macam kau komen kat atul ke? jap ai p teliti blog kau. 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

hurmmm.. mengikut mohor besar para puteri raja. header kau tu macam menggambarkan kau budak sekolah yang nak masuk sekolah minggu depan. tapi sebenarnya kau dah tua. and dah nak jadi bini orang pun. haha. apa lagi eyh? HAH. ai rasa kalau kau letak banyak pic aku, mesti makin gempak traffic untuk blog kau. hihi. (kau nak marah, marah lah. mesej ke, ym ke, skype ke, gtalk ke. ai tak kesah. :p)

tempat yang paling aku nak pergi?
pernah jawab soalan ni. EIFFEL TOWER. please please. jom pergi sana lepas ai final dua minggu lagi. hehe

3 perkara menarik tentang diri sendiri.
-emo. kadangkadang memang saje nak buat emo. dan sikap ni sangat dikenalpasti oleh kawankawan ai yew.
-rasa tak sedap hati bila siapasiapa berkelakuan pelik dengan ai.
-kalau nak sesuatu tu. ai akan berusaha till dapat that thing. then barulah ai akan berpuas hati.(mok nanti teman aku beli beg macam tu. plis!)
-nak tambah one more. please. ai ada sixth sense. (perhh kalau ema and mai baca ni, memang  mereka tidak akan berpuas hati punyalah). tapi kawankawan, percayalah. ai leyh ramal apa yang akan berlaku dan kenapa perkara tu berlaku. walaupun ema and mai selalu tak puas hati pasal ni. tapi mereka pernah rasai kebenarannya. haha

tag kawankawan
syazmin
nik lisa
husna


sebelum ai mengakhiri bebelan ai di waktu maghrib ni. ai nak ucapkan GUD LUCK kepada jejaka Malaysia yang bakal beraksi di padang bola kejap lagi. semoga Malaysia berjaya bawa pulang PIALA SUZUKI AFF.


kepada my HERO, MUSLIM AHMAD. pertahankan benteng negara Malaysia okay. jangan sampai ditembusi Indonesia. ai will pray for you. hehe. gedik x)

that's all. bye
:)

December 28, 2010

You- Nur Jannah Allia


Nur Jannah Allia- YOU
You were there to light my day
You were there to get me through
From my days down and on
I’ll never stop thinking of you

How can I forget all that
When you’re the one who make me smile
You’ll will always be a part of me
How I wish you were still mine

Never will forget the day
How we’ve met and came so far
We all know how we got this feeling
But somehow it has to end up here

I know it’s me who said goodbye
And that’s the hardest thing to do
Cause you mean so much to me
And guide the truth from me to you

For all the things that I’ve done and said
For all the hurt that I’ve caused you
I hope you will forgive me baby
Cause that wasn’t what I meant to do


hai semua!!!
sampai juga at my beloved college. selamat menjalani study week ye fiza. jangan banyak mainmain. sampai je kat kolej. satu aras ai melawat. maklumlah. nak tanya khabar kawankawan. haha. ada lagi ni yang tak sempat jumpa. hehe. takpetakpe. jap lagi ai sambung lawatan.

macammacam yang berlaku rupanya selama beberapa hari ni. ada yang sampai mak ugut suruh balik sebab dah lama sangat tak balik rumah. hurmm.. busy sangat study la tu. ada yang shopping sakan hujung minggu hari tu. jpa da masuk eyh? nway. ada yang memasak dan ai dapat jemputan lah. hehe.

okaylah. ai nak tak boleh ni tolak rezeki nanti dikata sombong. haha.
mmm.. sedapnya. 

ouh ya. kat atas tu untuk yang nak lirik lagu kat blog nih. (especially ema yang nak sangat lirik ni). ai dah prepare to you. disebabkan tak jumpajumpa lirik dia kat google, ai taip je balik lirik kat you tube tu. sekarang duk melayan lagu ni je. untuk siapa entah ai pun taktahu. try a layan lirik ni. best taw. 


p/s: to siapasiapa yg nak amik lirik ni pun you're pleased.


oevrnight NSK n mamak

selamat malam semua. oppss. salah lah. actually pagi.

ai tak boleh nak tidur lagi. huhu. baru balik dari NSK. ambil mood jap sebelum mengahadapkan muka ke arah nota yang dicintai. at 11p.m pasaraya tu still penuh. orang KL memang suka beli barang tengah malam ke eyh. tidur lagi bagus lah wahai rakyat jelata. mulamula malas jugak nak ikut tapi bila terpikir stokstok makanan yang tersisa kat kolej tu, cepat bersiap and follow je lah.


this is my brother yang nak collect semua choclate kat situ. tapi at last dapat satu je. haha. pity him.

 makanan je yang memenuhi trolley. serius bukan ai punya semua ye.

this is not mine okay!

lepak kedai mamak. wah. a must.
everytime keluar malam mesti stop kat sini punya.
 menu tonite is roti canai. diet. diet.

okay dah. balik. bye.
:)

December 27, 2010

curi tag lisa!

tag!! yeayyy!! actually asked da tag from lisa. what a tak malu girl ai ni, kan? like i care. haha. lisa kan baik.


so let now jawab all the tag okay! jom check it out.


apakah status anda? 
bujang dan tak terpikir lagi nak kahwin bila. siapasiapa nak masuk meminang sekarang takkan dilayan. haha. gedik x)
 (if kawen sekarang, mampus aku nak kena bayar RM250,000 kat pakcik JPA. xnak!!!!)

 

ceritakan tentang diri anda
( contoh : asal, pekerjaan, belajar di mana, bilangan anak, cita cita, bla bla bla)
ai m Norhafiza Rashid. live at Bangsar.
 (macam perkenal diri kat sekolah)
not employed yet. belajar di UiTM S.Alam. sama dengan cik lisa.
anak? goshh. anak tekak + anak tangga + anak telinga.
ai nak jadi psychiatrist a.k.a doktor pakar sakit jiwa. fine. gelak la. ai tak kesah. dah banyak kali kena bahan sebab anganangan ni.
 (fiza, memang kena dengan kau yang tak berapa betul nih)
ahh. citacita ai. suka hati ai lah.hehe.

 

ceritakan tentang blog anda ( promosi la sikit )
tak minat sangat promopromo ni. tapi blog ni semua pasal my life. no one can condemed it because all of it came from deep of my heart. apa yang ai rasa, apa yang ai nak kata semuanya ada di sini. no offense.

Apa pandangan anda tentang dunia blog?
dunia blog? buat sesuatu mesti fikir nak post kat blog je. tapi ai ni bukan rajin sangat nak menaip macam blogger lain.


nasihat anda kepada rakan rakan yang baru nak buat blog.
buatlah dengan setulus hati. idea tu biarlah original. baru syok. if sematamata nak ngutuk orang lain baik batalkan niat.


nyatakan keunikan yang terdapat dalam blog anda?
lagu. ya lagu. lagulagu yang best akan jadi mangsa di blog nih. and setiap kali ai jumpa lagu best, maka bertukarlah alunan blog ai. hehe


sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
sampai tangan ni dah tak perdaya lagi nak menaip. impian? semoga aku boleh tunjuk blog ni kepada anak cucu aku. ahaha.


TAG 4 orang?
ema
ayu
mish lollypurp
SJ


December 26, 2010

aku tengok bola!

haluuuu semua!!!
cayalah malaysian's players. 3-0. you all memang howt seyh. ai duduk tercongok depan tv tu tanpa miss a second pun action korang taw. best. best. banyak kali jugak la kena marah dengan adek ai sebab dok menjerit. ala. biasalah tu kan. neves. hehe. (ceyh! macam la aku yang duk beraksi tengah padang Bukit Jalil tu.)



ouh ya. congratulation tu Safee Sali and Ashaari for gol gol yang cun. tak sabar nak tunggu next game di indonesia pulak. hmm.. yang penting Malaysia are purely Malaysian kan.

hah. mylovely defender. i like 24. MUSLIM AHMAD. ai saw u. ai saw u. ai actually duk melanguk depan tv tu sebab semangat nak tengok dia. hehe. u hebat lah. gedikss x). defend gempak sebab tu indonesia tak boleh buat gol an.




p/s: gud luck and congratulation Malaysia.

jalanjalan dan makan

assalamualaikum dan selamat pagi semua.
pagi? pagi? pagi? saya memang biasa bangun awal pagi nih. angin dingin diwaktu pagi ni nyaman sungguh. jogging pun best jugak.
@#$$% macammane la aku boleh tersedar awal ni  -.- '

semalam tertidur awal garagara keletihan keluar berjalanjalan menyemakkan diri di times square.


nak buat apa yek?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?


so, this is what i like. semua pun like. siapa yang tak like meh sini nak tenyeh mata. times square tak berapa syok sangat nak shopping.


our target: parkson sg wang!

pusing. pusing. jalan. pening -.-' . tak jumpa la pulak jalan keluar. kenape nak masuk tadi senang je. check on sign board. kiri kanan kiri kanan u turn. akhirnya jumpa. da settle menderma kepada towkey kedai. fuhhh. patah balik ke times square. hishhh.  ramai betul orang atas wilayah ni.

next is makan! no other else. yee mee hotplate. thats it. kenyang. bosan. nak buat apa iye? kita cari games arena jom. please! my favorite place. before ni buang tabiat kat situ with adikadik tapi kali ni, ema and ayu. you guys, tanx ya ikut permintaan. 20 tokens. hurmmm..  tapi banyak mesin tu cekik duit. membazir je token. rasa nak tendangtendang je mesin tu. (oooppppsss.. salah. jangan salah paham.  saya seorang yang lembut ok! ^^,). so lepas ni siapasiapa yang nak ajak i keluar, carilah games arena yang bestbest ok! i tak kesah if nak buat tempat date pon. hehe. (poyo lah kau fiza. siapa nak keluar date dengan kau. ceyh!)

makan sundae kat tepi tangga. wanitawanita comel je yang boleh buat macam tu. this is not emergency stairs. ouh please.  tak main la tangga kecemasan. ni tanggatangga yang kat tepitepi exhibition area tu taw. wanita cover cun memang takkan buat perkara ni. maklum la kan. dah cun. so kami biar yang comel buat macam tu. hehe. (perasan yew! pffft)




dah la. nak balik dah. kaki ni dah taktahan. lenguh lutut oi. tumit ni dah tak terdaya nak tahan berat badan yang gemok ni. actually before plan keluar hari ni. i tak ingat pun bout hari krimas. no wonder lah ramai betul manusia.
-nway, bye n tanx dear, ema and ayu. -


tadaaaaaa... jumpa kawan kat klsentral pulak (ramai betul la kawan kau ye fiza). beliau nak belanja makan subway lah!  so i ikut je la kan. i pun memang suka makanmakan ni. tengs ya! kenyang sungguh. (timun jeruk?! eeee...). tapi kan, sempat la jugak menderma kat makcik kedai  baju kat klsentral tu pulak. alaaa... takboleh ni. cepat beli tiket LRT. then pulang ke pangkal jalan.

ok. thats all. fiza please come back to ur world. study la.


you're going to sit for final in 2 weeks time. it's enough to enjoy. dah seharian kan? ok. enough is enough! put ur mind on focus. 175 notes in 2 weeks. incredible but possible. every sem pun berlambak macam ni kan? so think by urself.  dont let what had happen before happened again, dear!
semangat. semangat. and gud luck!
:)




 
p/s: ema, aku curi pic kat ko nih. aku tahu ko tak marah.
ko an baik. haha

December 23, 2010

ini next award

mownink!
hurmm.. da berzaman aku dapat awrd ni. tapi baru hari ni tangan ni rasa nak buat post. sory sangat2 ye cik ayu. 


Apa komen anda tentang blog yg bagi award ini???
komen? 
xda komen lah. dia cun jek.

Blog yang selalu anda singgah???
realiti dan fantasi.
niklisa
!!.ayu.!!

Ayat yang selalu anda tinggalkan di Shoutmix org???
:), jalanjalan

semua follower dipersilakanlah ambil awrd ni yek.
i give dis to you ol. 
:)

December 22, 2010

fiza, padan muka

mownink! mownink! mownink!
kelas pukul11 ok. fuhh lega. tak study lagi ni. semalam tidur awal. kononnya sebab  hilangkan masalah dalam otak. tapi bila bangun tidur ni, otak jadi makin terfikir lagi. lusa nak test lagi. macam mana nak study ni kalau hati tak tenang.


mesti pelik an, apa la aku membebel pagipagi buta ni. pernah tak siapasiapa menyakitkan hati orang tanpa sedar. errrRRgggGGGhhh... padah bila terlepas cakap tu memang terrible.

terlepas perahu boleh diudur an. erRRmmMMM... padah. 

"padan muka kau fiza. sakitkan hati orang sangat. someone yang kau rapat pulak tu. kau ingat sikit, dia banyak tolong kau masa kau susah. jangan lah jadi macam kacang lupakan kulit.
 bukan senang nak cari membe baik fiza oi. asal kau wat something tak pikir dulu?
kau dah sakitkan hati orang kot. kau dah buat dia sedih. lainkali bila cakap tu pikirkan la dulu. jangan sesuka hati nak cakap apa. kalau kau kehilangan dia, tak tahu a macam mana hidup kau lepas ni."

December 21, 2010

kelas last pbl sem ni

nak tido ni. tapi tak leh tido pulak. mata ni tak mo terlelap ni nape. haissshh!!!
kejap lagi nak kena siakan kerja yang sangat berlambak. mood sekarang ialah malas and fed up. serabut ada jugak sikit. 
amaran: jangan bagi kepala otak aku serabut okay!

today is last day PBL (probelm based learning) with DR.EFFAT. all have done presentation very well. congratulation ya. lepas ni siapa lecturer yang take over group kita ek? erhhh.. mintakminta dapat lecturer yang supportive macam Dr.Effat. baru semangat nak pergi kelas.

group 15 memang gempak. buat je discussion mesti idea membuakbuak. yang logik, yang mengarut, semua ada. tape at least ada idea kan. 

nway, tadi kitorang semua dapat surat cinta taw from dr. so kawankawan, jangan lupa improve urself okay!! :)





December 19, 2010

semua mengidam MCD

test seminggu lagi and exam belum lagi tapi hari jumaat hari tu kitorang dah pergi MCD. i pun tak sure apa yang kitorang nak celebrate. mybe gembira sebab kelas petang takda kot. so masingmasing mengidam nak makan itu ini. actually bila lagi ada time nak kumpul semua macam ni and keluar makan ramairamai. sebab asyik nak balik rumah je hujung minggu. 

-mastura & fillet o fish-

-una & mc chicken-

-cika & ayam goreng MCD-

-jannah & spicy chicken mcdeluxe-


-sape punya lah ni.. gemok betol!-

gemok ke?? tak kan??? :p

jap2.. skodeng teha nak gigit big mac. 
aku tak rety makan big mac weyyy!!!. huhu
salute teha.

 dah kenyang!!


kena redah hujan. MCD punya pasal an.

December 17, 2010

jawab tag ema

walaupun aku keletihan balik kelas.. untuk ko aku jawab tag ni ema..

Do u think u're HOT?
hot la jugak. tapi tak tahu nape xde orang nak ag ni. (wekkkkk...hahahha.. gila geli)

Ur current wallpaper
wallpaper aku bertuka secara otomatik. macammacam corak ada.

tell about the wallpaper
nak citer ape? da memang aku set macam tu. tak de a bosan asyik tengok yang sama jew.

the last tyme u ate pizza
tahun lepas kot. aku blanje kazen aku. (haha.. saje nak mention)

last song u listened to
lagu kat blog aku.

besides completing this taggin' thing, i am...
chat chatting menung ngantok.

nicknames
kaklong. along. fiza. pija. hafiza. jah.

tag 5 people
amin
schajar
niklisa
sida
syaza

the person on no. 1 is...
my friend yang sedang practical bakal dapat IR


say something to the person on number 5....
kawan medic.  bakal doktor and pakwe dy doctor wannabe jugak.


no.3 is in a relationship with...
ntah la. xkorek rahsia ag. lisa, btahu aku nanti.


what about no. 2
student medic di russia. kalau tak p russia mesti da jadi my classmate


love words to no.4
sayang kau sida sebab selalu provide topup... haha

4 facts about the people u tagged.
all are good friends
berusaha mengejar citacita
ada blog mengikut citarasa sendiri
ada life sendiri

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...