September 28, 2011

sahabat by najwa latif

Kau ada dikala aku suka, dikala ku duka
setiap tangisan dan juga tertawa
Kau ada dikala ku perlu
setia menemaniku
Pegang erat tangan ku bila aku jatuh
Kau lah yg selalu
Selalu menemani ku
Mendengar kisah pahit manis hidup ku
Kau lah yg disitu setia menunggu ku
Kau lah yg satu menjadi sahabatku

Kala ku duka kau selalu ada
Ada diri mu
Dan ku harap kau juga rasa begitu

Kau lah yg selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis hidup ku
Kau lah yg disitu
Setia menunggu ku
Kau lah yg satu menjadi sahabat ku



credit to Siti Rahmah a.k.a Ema for wrote up this lyric. might be ada yang salah or anything harap dimaafkan sebab she tulis just depending on the video given to her. tapi dah dengar banyak kali seems okay je. heeeee. mulamula kau yang request nak lirik dia. tapi aku taksempat buat kan. lastlast kau usaha sendiri. haha:) banyak sangat bergosip. taksempat nak fokus. haha. well done my dear. setaraf dengan aku da kau ni bab lagu gini. cewaaaah! *poyo gilaaaaaa* (jangan marah naaaa) kau hot la emaaaa. ngehngeh. :P

September 26, 2011

satu by najwa latif

Dulu kita tiada beza,
Hanya seperti manusia biasa,
Yang ditakdir jatuh cinta,
Jatuh cinta pandang pertama.

Waktu senang tak mengapa,
Kita semakin jauh berbeza,
Kau tinggal ku begitu saja,
Dengan badai depan mata.

Berikan aku satu peluang,
Peluang untuk mencintaimu,
Berikan aku satu peluang,
Peluang utk merindui mu,
Sekali lagi...

Adakah engkau terlupa,
Saat pertama kita jatuh cinta,
Sering tawa sering duka,
Kita lalui bersama.

Berikan aku satu peluang,
Peluang untuk mencintai mu,
Berikan aku satu peluang,
Peluang untuk merindui mu,
Sekali lagi..ho woooo..
Adakah engkau lupa saat pertama
kita jatuh cinta

cool meyh. aku baru tahu najwa latif's new song. straight away googling for the lyrics. sorry a bit lame. thanks to my friend coz let me know this yesterday. heeee. enjoy ya this song.

September 16, 2011

just forget it

This might be quite long punya forget. but trust me. u will get something at the end of it. 

Forget the guy that wont take no for an answer, and the guy that makes you cry yourself to sleep.
Forget the guy that gets with other girls, that hurts you ‘unintentionally’, yet does it time and time again
Forget the guy that you cant trust, forget the guy that has made months of your life miserable. 
Forget the guy that you had to listen to complain about other girls when you were in love with him.
Forget the guy that "doesnt want a relationship" when you know he just doesnt want you.
Forget the guy that puts you last and the guy that calls you when its convenient for him.
Forget the guy that puts you down, that isn't proud of you, that competes with you.
Forget the guy that thinks of someone else while you’re thinking of him.
Forget the guy that doesnt care for you, the guy that cheats on you.
Forget the guy that made it clear he could forget about you.
Forget the guy that doesnt know how to love you.
Forget the guy that makes you wait for him
Forget the guy that lies every day.
Forget the guy you cant forgive.
Life must go on. And never give up.

We do plan the best for ourself. somehow we have to expect the unexpected because Allah is the best planner. we may think there are no reason for certain things to happen but believe me, one day, u will be thinking about it again. 

Experience is a very good teacher but the person that depends on experience was a failed student.

with that. thank you. :)

September 10, 2011

Day 16- guru sekolah anda yang paling anda suka

heeee. sambung semula cabaran cik ezy hari tu. tetiba kannn. almaklum kerajinan jarijemari ni nak menaip itu ini. plus sementara menunggu jam pukul2.

guru sekolah yang paling anda suka. erm. sekolah mana? sekolah menengah? sekolah rendah? kolej? u? hah. ada banyak sungguh ni mahu pilih mana satu. keliru. keliru.

bagi memendekkan karangan ini, aku pilih sekolah menengah la yek. aku paling suka biology teacher. cikgu Shamsinar Ahmad. auw auw. cikgu tu sangat selamba and cool dan juga garang. nak bercerita a.k.a gosip apa pun dengan dia memang tiada halangan la weyh. memang a kelas kitorang selalu kena marah dengan dia. sebab kelas kitorang je pun yang belajar bio . cikgu ajar kami science form 2 and 3 then biology form 4 and 5. cikgu rela tunggu kami habis spm, kemudian cikgu tukar sekolah yang dekat dengan rumah. classmateclassmate aku da biasa da kena lempaq buku not sebab nota hancuq, kerja tak siap. bila da ada student yang kena macam tu, aku jadi fobia. aku usaha buat kerja leklok. cewahhh. (tapi aku takpenah kena hentam seteruk tu. heeee. ada sorang lagi kawan aku pun tak pernah kena jugak. kami takpenah bodek cikgu okay) kadangkadang bila cikgu bebel untuk satu kelas. aku pun terkena juga. so diam dan dengar je apa cikgu nak cakap tu. 

apa yang aku takleh lupa pasal cikgu ni, masa dia tengah marahmarah kat student, tetiba dia tersengih kat aku. kononkonon macam saje je nak kenakan budak tu. nakal uh. haha. lagi satu masa kena hantar nota. nota cikgu ni dia akan minta dengan secara sukahati anytime. so kena la bertungkus lumus siapkan nota bio dari mulamula kelas sampai current topic. nota aku gila punya ringkas sebab aku pemalas. kadangkadang tu, satu topic yang besar tu, aku boleh buat dalam sehelai page je. tapi komen lepas dia mark buku aku, ringkas, kemas dan informative. hahahaha. nak tergelak aku. dengan kemalasan aku buat 2 3 patah perkataan pun buleh dapat macam tu. kesian kawan aku yang penuh buku menulis. tapi still kena hentam. ngehngeh.

walaupun kami sekelas sering dimarahi. tapi setiap tahun hingga sekarang kami takpernah miss melawat cikgu di rumahnya. setiap tahun juga aku tak lupa wish selamat hari guru. kegarangan dia bagi aku semangat untuk belajar.

that's all. with that. 
thank you. xoxo :)  

September 9, 2011

rara zikry

ohmai. ohmai. mungkin ada orang would say i am a bit lame. adakah berada di kawasan sungai buloh membuatkan aku kurang pengetahuan begini. what the. huh. 

Zarith Nadhira Binti Mohamad Zikri a.k.a Rara Zikry menjadi bualan hebat di Malaysia sebulan lepas terutamanya apabila ceritanya keluar di berita NTV7. yup. aku baru google about all this selepas aku tengok WHI tadi. curiousity makes me googling all this. semangat kan. what to do. that is me. 

"On 19th of March 2010, Zarith Nadhira went into coma for 2 months due to a mild asthma. Initially she was admitted at Darul Ehsan Medical Centre Shah Alam, subsequently referred to Subang Jaya Medical Centre, was admitted in ICU. Alhamdulillah she woke up from coma but was unable to speak or communicate with her parents, relatives & friends. She needs to be fed through a tube at her lower abdomen. Her hands & legs were stiff until today and she needs further medical treatment from specialists at University Hospital. Her diagnosis is Hypoxic Ischaemic Encephalopathy, in simple explanation : brain injury due to lack of oxygen because she had difficulty breathing. Hospital cost for the treatment at Subang Jaya Medical Centre came about RM80,000.00 not to include the cost at DEMC and later some other cost incurred at Sunway Hospital. This time her follow up treatment at Hospital University require intrathecal medications for her spastic episodes which would involve

1) EDM Lumber Drainage Kit, Qty 1 costing RM900.00 per unit
2) IT Baclofen test doses 1ml/vial (50mcg/ml) Qty 3 costing RM115.00 per unit
3)Intrathecal Drug Delivery Package
i.e Synchromed Programmable Pump, Two piece catheter kit, Tunnel rod Qty 1 costing RM45,000.00
4)IT Baclofen 20ml/vial (500mcg/ml) Qty 1-2 vials /mth costing RM670 per uni
t"

from a webpage to another webpage. from a blog to another blog, baru la aku tahu what had happen to her. she had an attack while cycling with her friends at Shah Alam. She is known an asthmatic patient. they thought that she is having a normal attack. then, rara asked her friend untuk hantar dia ke hospital. sampai je di hospital, doctor bagitahu yang dia dah coma.

and now. setelah beberapa lama rara di hospital menerima rawatan di PPUM, kos rawatannya hampir mencecah RM100,000. satu page telah dibuat untuk membantu keluarga rara menyara kos perbelanjaannyya di hospital. 

aku yakin yang sebenarnya pada asalnya tidak ramai yang mengetahui siapakah dia. tetapi di atas keprihatinan rakyat Malaysia, rasa bertanggungjawab dan mengasihani kepada sesama manusia marilah kita samasama mendoakan rara agar di kembali pulih seperti sedia kala. dan sekiranya anda buleh menderma ke

Maybank Account Details
Account Holder Name: Zarina Binti Amir
Account Number: 112183147486
SWIFT CODE MBBEMYKL

Please contact Zarina Amir (Nadhira’s mother) @ 012-3603509 or email zarinazikry@gmail.com for further infos. 

to rara: i dont really know who are you, tapi aku tahu yang sangat ramai mengasihani kau pada ketika ini. semoga tabah menghadapi dugaan Allah ni sebab Allah hanya akan menguji hambaNya yang mampu. yang pasti pasti kau ni seorang yang baik. terbukti bila ramai orang mendoakan kesejahteraan kau di your donation page. (regardless what other people would say or think of you. i have my own thought). 

kepada keluarga rara: bersyukurlah anda semua  di beri dugaan seperti ini sebab Allah sebenarnya sedang memberikan anda peluang untuk mengutip pahalapahala dari padaNya. 

Diriwayatkan Imam Muslim dan Imam Bukhari dari Abu Hurairah ra bahwa Nabi SAW bersabda: 
"Tidak satu musibah pun yang menimpa diri seorang Muslim, baik berupa kesusahan dan penderitaan, kesediihan dan kedukaan, maupun penyakit. Bahkan sepotong duri yang mencocok anggotanya, kecuali dihapuskan Allah itu sebagian dari kesalahan-kesalahannya."


September 8, 2011

medic @ detour raya

SELAMAT HARI RAYAAAAAAAA! bermingguminggu nampaknya tak menghupdate ini laman. nampaknya peminat yang menjadi peminat setia pun menarik jarijemari mereka dari meneroka laman ini. chewaaaah. ayat macam hot sangat je blog ni. tulis pun ikutsuka je. hehe.

apa yang berlaku to you all punya raya huh? best tak? raya di kampung ke di bandar? that is not a problem kan. raya tetap raya. baju raya, kasut raya, tudung raya, semua tetap ada kan. tapi solat hari raya jangan lupa pulaaaaa. itu penting tu. setahun dua kali je tau. raya puasa and raya haji.

raya tahun ni lain sikit dari raya yang sebelum ni sebab telah dilaksanakan medic tour raya at kelantan. ewaaaah. terimakasih la kepada pilot yang menyempurnakan tour ni yang mulamula as guraugurau je. garagara jalan raya aku, aiman, abu and nazren ke rumah duwe sehari sebelum tu. taktahu pula jadi betulbetul. *terharu*  

pukul 8.30pagi  nazren bertolak dari Bachok. 8.30? what the. aku pun tak bangun lagi okay. awal bukan main lagi. semangat punya pasal. then pick up duwe, faris, abu. sepatutnya lisa join sekali. tapi tibatiba something happened. dia tak dapat follow. so sad. next to tumpat, amek mira and pali. then baru ke rumah aku. ke pantai sri tujuh rumah fifi dan ecahcang.

our aim ialah ke machang! here we come machang. 


yana sani claimed she made it herself 'soto'. sebagai kawan aku cuba untuk terima kenyataan tu walaupun sangat berat. haha. how could it be??? masak nasi pun suruh aku. ni kan pula boleh buat soto. cayalaaaaaaaaaaah! aku pun takreti. haha.

"eeeee. aku nak makan makaroni bakar laaaa. kenapa kau takbuat makaroni bakar?! gggrrrr."



sambung dessert kat rumah cheeko. naseb baek cheeko mengaku bukan dia yang buat. kalau tak, lagi a aku tak percaya. haha. so sedaaaaaaaaaaaaaaap!


both of them ni rumah sebelahsebelah. they buat suprise for all 3rd year medical student of UiTM Shah Alam yang going to sit for end of posting exam beberapa hari lagi. buat exam elokelok okay.




berjamjam bergambar sebelum bergerak ke rumah muiz pulaaaak. memang sah camwhore mereka neyh. haha. 


here. muiz's house. nampak tak? nampak  takkkkk? that's it! yeaaaaah. makaroni bakar. makaroni bakar. seperti nak melonjak kegembiraan depan mak diaaaaa. haha. oppppsss. jaga kesopanan sikittt. ngehngeh. akhirnyaaaaa. makan sambil senyum lebar dan yang lain pun memang dah tahu aku memang nak makan benda ni. so nonstop la memerli aku. ada aku kesah. yang penting dapat makan. ngeeee.

time's up. balik rumah. jem melampaulampau kat kota bharu tuuuu. malam baru sampai rumah. ishish. sehari jalan raya. what to do. kalau kereta tu ada sayap, senang la juga nak sampai anywhere on time.

before that. 





bye. bye. bye. jumpa lagi tahun depan tour medic raya. haha. raya raya juga. jangan lupa exam ye. 
kepada NIK LISA, kau kena follow tahun depan tau. ini arahan. haha :P
kepada semua kawankawan yang terlibat. thanks sangaaaat. perjalanan raya aku kat kampung da bertambah destinasi. kalau tak, raya rumah saudara mara je. heeee. THANK YOUUUUU! sayang korangggg laaah!

that's all. with that. thank you. jumpa lagi. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...