September 30, 2010

takde citer

sekarang jam menunjukkan pukul 2.56a.m.
aku baru start nak bukak nota sebab esok ada sgs.
tapi nak jugak membebel dekat sini..
fuhhhhh.....
ntah apa apa lah kerja hari nih.
balik kelas, p open house kat kafe.
kul 7.45p.m, meeting kat fakulti.
berkejar untuk meeting kat kolej plak pukul 9.00p.m.
akhirnya dok lepak kat office dengan kak mira n kak pen.
sampailah kerja beres untuk presentation ahad nih.
pukul 1.30a.m balik makan.

dan dah tiba masa nak study.........
matilah aku esok... :(
okayyy!!!
that's all... hehehehe..
byebye....

p/s: alamakkkk terlupa nak cari jangka tolok.. habis r experiment esok.. nyesal tak flirt dengan manamana budak engine kat cni kalau tak mesti dah dapat cari punyalah.. (sebab fakulti engine a paling dekat.. sebut je nak engine apa.. hehehe) alamat esok dengarlah bebelan lecturer okayy... nasebb badann.. huhu



September 25, 2010

mood sedih

aku letih
tolonglah paham 
aku tak larat sangat dah ni
asyik dok menaip nama, aktiviti, objektif, kehadiran
ingat aku ni kerani ke?
bukan nak bagi briefing leklok
alihalih kena buat balik
buang masa tahu tak?
dah la banyak keje yang tak habis lagi
dengan pbl lagi, sgs, dsl dah la tak buat lagi
dan2 melayan satu video wedding of the year(klik)
leyh jadi wedding impian ni.
ehhh....... lain pulak citer aku ni
sambung balik mood sedih tadi
sekali lagi result test aku teruk
aku tak paham lah
aku dah study bagai nak rak
pulun semua lecture note sebelum nak test
tapi susah betul nak hafal semua tu
otak aku ni bukan untuk menghafal ke?
arggghhh!!!!
aku depressed!!
dah tahun kedua tapi aku still tak tahu lagi cara belajar lagi
kenapa orang lain boleh score, aku tak boleh?
dulu masa sekolah and matrik ni tak de lah rasa down macam ni sekali
at last aku dah delete facebook
chatting pon dah kurang
blog ni pon aku tak tahu berapa lama lagi akan tahan
next test aku kena buat betulbetul
kawankawan doakan aku eyh
sedih sangat
dikala orang lain dengan tenang study,
aku still dengan tugasan yang tak pernah sudah
bukan nak merungut
tapi aku just berfikir
salah ke jalan yang aku pilih nak aktif dalam kolej ni
tinggal beberapa bulan lagi nak lepas dari tugasan ni
aku tak sabarnak tunggu saat masa dan ketika itu
serius tak larat
nak berjaya macam orang lain jugak boleh tak?

September 24, 2010

ditemuperamah

SUATU HARI YANG MALANG...


kenapa nak jadi doctor?
entah. sebab saya suka. sebab orang kata nak jadi doktor ni susah tapi best. so saya pun try je lah.(rupanya memang betulbetul susah.. huhu.. tak tertanggung aku)

doktor uitm bagus kew?
(soalan yang agak biadap. tapi still control and jawab dengan tenang) semua medical school sama je.. yang belajar di medical school tetap student yang tak tahu apaapa tentang ilmu perubatan. saya ni baru 7th batch. so yang 1st batch tu still dalam houseman. kita tengoklah nanti sejauh mana doktor uitm ni. tak lama lagi, ramailah doktor melayu yang lahir. so, u should be proud. (dalam nada harap dia paham uitm ni nak memajukan orang melayu)

bukubuku study selalu beli kat mana?
tengoklah syarikat mana yang datang promo buku, then saya beli after bincang dengan membemembe.

tak mahal ke buku medic?
mahal. tapi guna biasiswa kan. so kira okay lah jugak.

baca ke bukubuku tu?
(haishhh.. macam tahutahu je aku tak membaca)  mmm... tengok keadaan lah. disebabkan saya ni agak pemalas, so jarang la jugak buka buku.

tak membazir ke gitu?
tak rasanya. sebab untuk belajar. sampai bilabila pon saya tetap baca buku tu. lagipun bukan saya tak baca langsung.

tak takut ke belajar medic ni? nak kena bedahbedah orang. nak tengok tu, nak tengok ni. orang kata kalau nak jadi doktor, kena tidur dengan mayat, tak takut?
(kalau asyik fikir takut, bila nak maju... ni nak menjatuhkan semangat aku ke ni?? dan akhirnya aku hanya mampu tersenyum)

sekarang dah belajar sampai mana? dah bedah mayat ke?
eyhhh.. saya ni pelajar tahun 2. mana ada bedahbedah lagi. setakat belajar teori je. masuk kelas, makmal, buat tutorial. hospital pun tak pergi lagi. bedah mayat? mayat tu dah mati buat apa nk bedah lagi. saya bukan forensik. kalau masuk makmal pastu belajar pasal tubuh badan, memang belajar guna mayat.

ouh ye kew? tak busuk ke mayat tu?
bau tu sebab kena rendam dengan formalin. mulamula tak leyh tahan gak. dah lamalama macam dah tak rasa apa.

cukup masa ke nak study?
(aikk.. tak habis lagi soklan). sebenarnya boleh je masa tu cukup. tapi saya ni suka mainmain. facebook, blog, handset, borak. sebab tu masa banyak terbuang. selalu jugak lah ketinggalan.huhu

at last...........
ouh.. gud luck la yew fiza. semoga berjaya capai citacita..
-terima kasih :)
(sedaya upaya untuk senyum seikhlas hati.. arghhhh!!!)
akhirnya habis jugak sesi temuramah oleh peramah tu. aku tak sanggup lagi lepas ni.. tolong lah paham yew..

September 23, 2010

kisah raya saya

haluuu semua...
lama betul tak update blog ni.. mulamula rasa  macam nak buang je blog ni. tapi if saya buang, nanti saya nak lontarkan idea mengarut saya ni kat mana eyh? takkan harihari nak cari ema or mai. (padahal memang harihari dok cari dorang pon) hehe..
apa nak citer neyh?? ntah.. raya pon tak snap pic. so, tak leyh nak letak pic banyakbanyak. 



this is my cousin. kami rapat dari kecik lagi

thanks to kawankawan yang datang beraya kat kampung. punya la susak pyaha cari rumah nenek saya, akhirnya sampai jugak korang, kan? at least, rancangan kita nak raya samasama menjadi walaupun tak dapat nak jelajah seluruh kelantan. 


fifi-fiza-ecah
**********
suka sangat feeling bila tak dapat online. otak pon tak serabut. tak payah sibk nak ambik tahu hal dia. apa nak jadi, jadilah. aku dah tak kesah.(hahaha.. gilew a ayat bukan men pasrah lagi nih..)
terima kasih kepada ema yang sentiasa menemani saya sepanjang kesunyian.. ( actually saje puji..hehe) harihari mesej, kadangkadang call (kau kan banyak kredit). dah macam ada skandal. apa yang kita dok citer harihari pon  dah lupa sebab terlalu banyak cerita kan?

ni lah orangnye.. kiut tak?? tolong lah jangan puji dia kayy

hurmmm.. dalam beberapa hari lagi bakal menyahut cabaran ema, untuk deaktif fb. wahhh!!! sanggupp ke aku nak buat cam tu?? kita tunggu dan lihat nanti.

byebye facebook......

yang ni sorang lagi. tapi dia ni kuat menghilang. 
macam chipsmore. konon sedang mencari ketenangan. ceyh!

ouh one more thing.. hehehe..
FRIENDS 4 EVER okayy..

if jam ni mati sekali pun, persahabatan kita akan kekal selamanya.

*******

raya hari tu dapat jumpa kawankawan sekolah. dekat setahun rasanya tak jumpa. rinduuuuu sangat.. kitorang rapat sebab 18orang je sekelas. zaman sekolah semua rahsia kongsi ramairamai. "kau kutuk aku, aku kutuk kau". rilex jew. gelak ketawa memang sape tak kenal 5SETIA. nama je budak kelas sains tapi otak masingmasing semua mengalahkan raja lawak.


kita ke open house cikgushamsinar


then rumah wani

and rumah fadilah..

tu jew lah yea.. dah tak tahu nak cakap apa.. badan dah letih sangatsangat ni. adios! :)

September 13, 2010

terus terang



Jangan pernah kau katakan
Bahwa cintaku terlarang
Karna tak ada yang tahu
Arti cinta sesungguhnya

Cinta datang dari tuhan
Yang tak mungkin ku hindarkan
Karna aku manusia
Yang pastinya butuh cinta

Kepada mu aku terus terang
Bahwa aku memang masih sayang
Demi kamu aku relakan perpisahan

Hanya aku yang aku sayang
Bersama mu jiwaku melayang
Demi kamu aku relakan perpisahan

Cinta datang dari tuhan
Yang tak mungkin ku hindarkan
Karna aku manusia
Yang pastinya butuh cinta

September 7, 2010

bcoz u r my friends



Sebuah hati yang terluka amat sukar untuk diubati. tak semudah itu untuk melupakan setiap kenangan yang berlaku dalam hidup kita kerana kenangan itulah yang menjadi acuan rupa kita pada hari ini. setiap yang berlaku sudah tertulis olehNya. kita sebagai hamba perlulah menjalani hidup dengan tabah kerana Dia tahu apa yang terbaik untuk kita. bahawasanya Dialah Yang Maha Mengetahui segala yang ada di langit dan dibumi.



aku bukanlah seorang yang hebat untuk mengeluarkan madah pujangga memberi ketenangan kepada sebuah hati yang sedang berduka. setulusnya aku nak minta maaf. aku sedar itu adalah diluar kemampuan aku. aku mencuba yang terbaik untuk menghiburkan hati seorang teman. aku tak mahu kawanku berduka di saat aku gembira kerana aku tahu bahawa seorang teman yang baik adalah teman yang berada disisi temannya ketika saat gembira dan sedih.



luahan hati tu buat aku menangis. tapi aku tak berani nak bgtahu. aku pernah mengalami ni suatu masa dulu. dugaan anak yang sulung buat perasaan tak puas hati tu makin menebal. berfikir yang positif sebenarnya banyak membantu sebab aku bukan lah sekuat kau yang boleh berhadapan dengan mereka dan meluahkan isi hati. aku lebih rela mendiamkan diri selama mana yang boleh hingga air mata aku tak mampu lagi nak menitis. berusaha memujuk hati melupakan apa yang telah berlaku. okayy. aku tak sehebat kau.


"saya mungkin tak mampu nak gembirakan awak, tapi saya akan bersama bersedih dengan awak
saya mungkin tak mampu nak halang awak dari menangis, tapi saya akan menangis bersama dengan awak.
saya mungkin tak mampu buat kamu gelak ketawa, tapi saya akan mencuba buat awak tersenyum walaupun sedikit.
saya mungkin tak mampu berada setiap masa untuk awak, tapi saya akan mencuri masa hanya untuk awak.
saya mungkin bukan pembuat keputusan yang baik, tapi saya akan mencari jalan yang sesuai untuk awak.
untuk awak, saya rela menjadi seorang badut yang menutup segala masalahnya untuk menceriakan orang lain "

this is because.....

"YOU ARE MY FRIENDS"



"Friendship is a pretty full-time occupation if you really are friendly with somebody. You can't have too many friends because then you're just not really friends." 

September 6, 2010

selamat hari raya semua

assalamualaikum kawankawan kat blog ni...

lagi berapa hari je kan nak raya. sempena dekat nak raya ni fiza nak mohon ampun lah. takuttakut tak sempat nak post pulak time raya nanti. kat cni, fiza nak minta maaf hujung rambut sampai hujung kaki kepada semua yang fiza pernah sakitkan hati atau buat salah sama ada sengaja atau pun tak sengaja. 

tahun ni second time rasa raya as a medical student. semakin lama berada dalam dunia medic, makin banyak dugaandugaan yang bakal dialami. terutama sekali hal cuti.  kalau sebelum ni, masalah cuti semester je jadi hal kali ni, cuti raya pulak masalah. sebelum jadual diubah, cuti just start on first day raya. OUHHH NO!! baru jadi medical student takkan dah melalui saat getir macam tu. memang kami tak rela langsung. kami sedar yang masa houseman nanti perkara ni akan berlaku. tapi sebabgai studen yang baru dua tahun menjinakkan diri dalam arena kedoktoran ni, kami rasa kami tak sanggup lagi nak berada dalam lecture hall masa orang lain dok sibuksibuk prepare untuk hari raya.

last week, kawankawan di u lain and kos laen dok bz packing bag nak balik kampung. tapi kita pulak bz study sebab ada progress test. cabaran betul, n tak tahu la apa plak result kali ni dengan jawab exam dalam mood raya yang sangat membuakbuak.. redha je lah.

after test, semangat balik rumah. semangat sebab nak pergi jalan tar dengan family. jalan punya jalan, last2 tak beli apa pon. sekarang, tak de baju raya langsung. tudung pon tak sempat nak beli jugak. sok balik kl, ingt nak p singgah shopping kat manamana dulu. sorang sorang pon jadi lah. asalkan dapat beli tudung and baju. tapi tak best pakai baju yang dah siap. harapharap mama jahit baju raya tu. tapi kesian lah mama. bukannya sihat sangat tu. tak kesah pon kalau mama tak dapat buat.  baju yang mama buat before raya tu pon tak pakai lagi kan? boleh pakai yang tu je masa raya nanti.

esok nak balik kl... WAHHHHH!!!! 
tak sabar yew rasa. pastu rabu pagipagi lagi bertolak balik kelantan. nak jumpa saudaramara, nenekku yang tercayang.. kawankawan, jangan lupa janji kita nak jalan raya samasama kat kelatan nanti okayy!!
 excited sangat sebab first time ni nak beraya dengan membemembe medic kat kelantan.. hehehe..

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR & BATIN.

September 3, 2010

gud luck CNS pt

1 new message received: 

today 2 person ask me about u. i gave them ur details and contact. sory 4 not tellin' u any earlier. They'll be finding u soon. there names are 

......
......
......
......
.....
.....
......
......
......

SUCCESS n EXCELLENT. hope that u wil be best fren ever wif them in ur test.. ^^,
Allah doesn't want u to b da best!

HE juz want u to do ur best..
HE will take care of da rest....

end of da msg..


tengs 4 such a sweet msg. dis makes me smile when all my feeling to smile have gone..
hope i'll b more relax in da test dis afternoon. 


LUV U MY NENTEE :)

September 1, 2010

i hate this

PROGRESS TEST!!!!!!

ARRRGGGGGGHHHH!!!!! 

NOW I'M STRESS!!!

STUDY STUDY AND STUDY

BUT SLEEP MAKES ME FEEL BETTER AND FORGET ABOUT ALL DA WORRIES ..

I'M WORSE NOW..

I HATE DAT FEELING.....

OK.. THAT'S ALL.. WE WILL MEET AGAIN AFTER THE TEST THIS FRIDAY..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...