September 6, 2010

selamat hari raya semua

assalamualaikum kawankawan kat blog ni...

lagi berapa hari je kan nak raya. sempena dekat nak raya ni fiza nak mohon ampun lah. takuttakut tak sempat nak post pulak time raya nanti. kat cni, fiza nak minta maaf hujung rambut sampai hujung kaki kepada semua yang fiza pernah sakitkan hati atau buat salah sama ada sengaja atau pun tak sengaja. 

tahun ni second time rasa raya as a medical student. semakin lama berada dalam dunia medic, makin banyak dugaandugaan yang bakal dialami. terutama sekali hal cuti.  kalau sebelum ni, masalah cuti semester je jadi hal kali ni, cuti raya pulak masalah. sebelum jadual diubah, cuti just start on first day raya. OUHHH NO!! baru jadi medical student takkan dah melalui saat getir macam tu. memang kami tak rela langsung. kami sedar yang masa houseman nanti perkara ni akan berlaku. tapi sebabgai studen yang baru dua tahun menjinakkan diri dalam arena kedoktoran ni, kami rasa kami tak sanggup lagi nak berada dalam lecture hall masa orang lain dok sibuksibuk prepare untuk hari raya.

last week, kawankawan di u lain and kos laen dok bz packing bag nak balik kampung. tapi kita pulak bz study sebab ada progress test. cabaran betul, n tak tahu la apa plak result kali ni dengan jawab exam dalam mood raya yang sangat membuakbuak.. redha je lah.

after test, semangat balik rumah. semangat sebab nak pergi jalan tar dengan family. jalan punya jalan, last2 tak beli apa pon. sekarang, tak de baju raya langsung. tudung pon tak sempat nak beli jugak. sok balik kl, ingt nak p singgah shopping kat manamana dulu. sorang sorang pon jadi lah. asalkan dapat beli tudung and baju. tapi tak best pakai baju yang dah siap. harapharap mama jahit baju raya tu. tapi kesian lah mama. bukannya sihat sangat tu. tak kesah pon kalau mama tak dapat buat.  baju yang mama buat before raya tu pon tak pakai lagi kan? boleh pakai yang tu je masa raya nanti.

esok nak balik kl... WAHHHHH!!!! 
tak sabar yew rasa. pastu rabu pagipagi lagi bertolak balik kelantan. nak jumpa saudaramara, nenekku yang tercayang.. kawankawan, jangan lupa janji kita nak jalan raya samasama kat kelatan nanti okayy!!
 excited sangat sebab first time ni nak beraya dengan membemembe medic kat kelantan.. hehehe..

SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR & BATIN.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...