September 25, 2012

Finally

Yeayyyy
Finally. Was a big relieve when things that you wanna tell have been told.

Stupid tears !
Arghh. Buat malu je.
Malu. Sangat malu.
Nanti esok lusa bila dah tak rasa apaapa mesti menyesal cakap.


September 23, 2012

Diam

Diam.
Sepi.
Bila tahu diri disisih buat sekian kali.
Takperlu berkata, biar hati yang tahu.

Bertanya.
Jawapan diberi, kasar.
Diam.
Entah kenapa hati terasa.

Oh ada kawan baru.
Biasalah.
Ada yang baru.
Yang lama nak buat apa.

Dunia. Dunia.
Manamana pergi pun tetap sama.
Kenalah kuat.
Allah kan ada :)

September 20, 2012

after a while

Assalamualaikum all :)

Blogging ? 

Againnnnn ? We'll see how far this blog will be here.

Sekarang dah kurang dah busy compared to previous posting. Taktahu la whether aku yang malas nak study or memang posting ney yang tak berapa hectic macam O&G. Disebabkan ke'hectic'an tu, baik aku tidur bila ada masa senggang daripada aku menghadap laptop.

Konon masa awalawal start posting O&G, aku buat perjanjian nak buat blog post for every moment I went through selama dua bulan yang lepas. But semuanya tergendala because time limit ! Argh. Kelas 8 am - 5 pm. Belum kira kalau ada oncall atau pun kena buat benda lain. Proses nak mencairkan balik semua ilmu yang tak seberapa banyak dalam otak ni pun memakan masa jugak tauuuu. Setahun kot hang up all those study because of AMS. What do you expect ? ! Expect jawapan nak keluar macam vomitus or diarrheaaaa ? Memang tak lah ! -.-'

After 2 months, boleh la cope dengan semua ni kot. InsyaAllaaaaah. Thing I miss the most is my 7th batch MBBS. 7th batch MBBS is so much awesome and superb. Aku still tak nampak lagi which part of this my new batch is better than them. Especially in friendship thingy. Sorry to say la kan. I'm not saying they are not good. But it seem like there is something lacking kot. Anyways, aku okay je dengan semua. Interaction with them pun went well la. Bergurau senda ke berborak apa semua dengan dorang okay jeee :)

Now, in paediatrics. What I can say is just I have to pray so very hard. My luck will depends on children. From a baby to a schoolchildren and I really don't know how to treat them. Alaaaa. Tade apaapa kot. Semua orang boleh buat, takkan aku takleh kot. When there's a will, there's a way kannnn. Positive things happen to positive person. Allah kan adaaa :)

Okay la. Aku dah taktahu nak cakap apa. Nanti kalau aku ada idea, aku conteng lah lagi. 

With that, thank youuu :)

June 17, 2012

Najwa Latif is at the Rooftop

Assalamualaikum. Hai all !
Datang juga ke sini. Fuh Fuhhh. *kesatkesatpeluh*



Okay. This is a list name for NajwaLatif's Awesome Friend who are luckily been selected for the event on 16 June which is yesterday at Lot10 Bukit Bintang ! Actually has been a long time dah list name ni keluar. Sehari sebelum tu macam dah redha je macam taknak je pergi sebab Zafran ada hal. Ema n Mai pulak ada exam. Kekecewaan di situ. *laplapairmata*

Beberapa jam sebelum pukul 3, eh see Nadia is online la. Tegur Nadia and ajak dia. Suprisingly, Nadia said YES ! Walaweyhhhh. Seperti bulan jatuh ke riba *lompatlompat*. Plus, Zul pun willingly nak hantar kitorang balik to SgBuloh after habes that thing petang tu. Hah. So apa lagi. Boleh lah menjadi plan ke sana neyh. Yehaaaaa. *pintalpintalrambut* :D

So, 

Here we are ! At the the Rooftop NTV7 Najwa Latif. Erm erm. And Akim jugaaak. This is our first time. Arghh. What happen to me. *hantukhantukkepalakedinding* This is so incredible me. Mama call, tanya jadi pergi ke tak. The answer was NO sebab takde orang nak teman. Tapi kalau mama tahu ney, for sure kena perli. Mama nak teman takmo. Haha. Maaa, janganlaaaah. hewhew >.<'


Before the recording started. Super duper hot okay atas neyh. Dengan jerebu lagi. Peluh tahap boleh perah dah baju. 


Sebelum shoot untuk NL, Akim punya turn dulu. So us who are NL's AF ni kenalah berudur ke tepi bagi laluan to them. His fan sangaaaaaaaaaaaaat lah hurrmmm. Takpe lah. Lemme said to myself je. Haha. Kang ada yang kena belasah dengan diehardfans dia takpasalpasal. *angkatkakilariiii*

 Test suara. 1 2 3. Untuk Dia. ey. ey !


Hey guys ! Do you recognize him. Presenting to youuu Anas ! :)
Oppsss oppss. The guitaris from Iamneeta band lah. Heee
*padampadamgosip*



This is Nadia. My coursemate. Kesian Nadia kena tunggu sampai lah event ney habes. Nasib baik lah she is very the happy go lucky kan. Enjoy je. And she said, she wont follow me anymore. Haha. The worst part for her is she cannot sing any of NL's song langsung. What only she can do is screaming out loud KOSONG KOSONG together. Ceyh ! -.-'



Suka la dapat jumpa awak semua. White and black shirt tu siblings tau. Emylia and Elyda. Adik dia fanatik gila dengan NL. Dia hafal semua lagu (okay that is so common among us yang ada dekat sini). She also remember every single thing pasal NL ! Walau sebesar zarah ! Tanya je lah apa pun, semua dia boleh jawab. She even posted a video, a birthday video to NL dekat Youtube. And and NL knows her. Siap sebut lagi nama dia masa performing tu. She's crying tauuu. Ouch :') 


 


Some of NL'sAF yang masih tak beransur pulang. Hi NL, I heart you :')

Okay that's all. Thanks for a very unforgetful moment. Nice to meet new friends here. They are so kind and friendly. Feel like in a world that I have never been before. *okaysudahitupoyo* Hope we can meet up again, NL'sAF ! :)

Spread love *hakhaktetibapakaitaglineNL*

That's all. Thank for reading. 
With that. 
Thank you :)

May 7, 2012

Moment to be remember

It's been a very long time till this post is out. I'm in mood of writing now. At least. So, hai hye hey hello all. Assalamualaikum w.b.t

Now in May. Students cramping their mind for test, exam, all sorts of presentation and so me. Report submission on 21st May. Arghh. Hate the date. Have been leaving studying as a medical student for almost a year. Opss opss. I am not being suspended okay. Dont you dare to think like that. I'll probably kill you ! Hahaha. I chose to be here. I'm happy and glad to be here. Kau hado ? Of course takde kan. Here are only 17 of us here. Dare to accept challenge. Believe in oursellf that we could be a different person. A multitalented person maybe. InsyaAllah. 

Who says you are not good if you are not joining us ? Korang pun hebat apa. Going to 4th year dah in a few months time? Oh my senior-going-to-be. I love you. Will missing all of you. The moment we are together in the class. Marathon to the class when wake up late. Sleeping in the lecture hall during PHPM. Sit together and help each other during the night before progress test. Going back home before audit started.  Skip histology lab and went to pantry for gossiping. And the favourite dialog is, 
" Hey, kau ponteng  lab ! " *padahaldirisendiripunpontengjugak*. Too much to be told !

About 3 years ago, we are in a feeling like, "OMG ! it's going to be 5 years. Very long long long time man." Okay la aku tipu jeee. Bukan semua orang rasa macam tu. But me yes. Kejap je kan 3 tahun tuuuu. Kepada those kawankawan yang tercinta going to sit for end of posting exam finale for this semester, SELAMAT MENDUDUKI EXAM. KURANGKANLAH MENONTON DRAMADRAMA KOREA, RUNNING MAN KE HAPE SEMUA YANG LAGHO TU. AM WISHING ALL OF YOU BEST OF LUCK ! Tak kira la posting Medicine, Ruban ke, OnG, Surgery or Paeds. Buktikan yang Batch Ketuat is the best batch ever. Lupakanlah semua musibah yang telah melanda. Jadikan ia sebagai pengajaran yang terindah dalam student life. Heeeee :)

In another 3 years time, di mana jangka masa adalah lebih kurang sama masa aku mula melangkah ke sini sehingga langkah yang tak terkira pada saat ini, my blog writing will be totally different from today post. Adakah aku akan menjemput korang semua ke kenduri kahwin aku ? Of course not. And impossible okay ! Things that am going to write is.. I am a Final Year Student going to sit for Professional Exam. Pray for me. InsyaAllah. Ewaaaaah. That is so poyo. *Harapmaaf.Siarantergendalaseketika* This is because of our superseniors just got their results last week. Congratulations to those yang excellent. Hope all of you will be succeed in your life as a houseman in your respective hospital. Please be a good role model for us to be proud of.

That's all for now. Thank you for reading.
Bye. 
:)



March 29, 2012

Duhai..

Duhai pencipta,
Aku menulis bukan untuk merintih jauh menyesali
Sedarku di situ tercatat ketentuanMu
Setiap musibah punya hikmah besar disebaliknya

Duhai minda,
Usahlah lagi celaru. Aku merayu. 
Kerana
Setiap detik simpulan perlu diuntai
Lantas terpalit riak kemuraman di wajah.

Duhai hati.
Terbitlah sinar keikhlasan
Sesungguhnya ikhlas itu indah
Seindah taman di syurga yang diimpi.

Namun Ya Allah 
Biarlah iman yang kupunyai ketika ini kau tetapkan 
Keyakinan yang aku cuba cari di setiap ceruk, kau temukan.

P/s : kata hati dikala menjengah waktu pagi

Thanks for reading :)


March 21, 2012

Alhamdulillah

Assalamualaikum and hai all.

Dan selamat malam. Going to sleep. Silakan. 
Alhamdulillah ya Allah thank you Allah. Kau telah memakbulkan doa aku. 
Berdebardebar selama 6 jam tu taw. Huhu
Dan hari ini. Sinar itu menjelma kembali. Oo Oo Yeahhh. 
Tapi masih kena tunggu apa komen yang akan diutarakan esok yeeee. Maka berdoalah semoga segalanya bakal berjalan dengan lancar.
By the way, aku nak minta maaf kepada semua kawankawan aku yang menyaksikan perangai buruk-emo-nak mati-taktentuhala-takpasal semalam. Malu I tawwww. 

That's all.
Thank you for reading.
Bye :)

Work for it !



Today was the fifth day of optimisation and i have no idea how many times will be working with this things, reagents and all. Down down down. Hope this feeling will end soon. (Huh. Padahal dah buat sebelum ni. Kenapalah kali susah sangat.)


Ya Allah bantulah hambamu ini dan rakanrakan seperjuangan ku. Time goes really fast. Seriously. Another several months to work for it. InsyaAllah with U beside us, it will be fine. Aaminn.


That's all.
Thank you for reading.
:)
Published with Blogger-droid v1.7.4

March 20, 2012

Memaafkan itu amalan mulia

Assalamualaikum and hai all :)

Welcome back here to me. whooooaaa. asyik berjalan baca blog orang lain je. Tetiba rasa best plak kalau nak menulis untuk diri sendiri. Actually, tengah tunggu secondary antibody incubation time. An hour. Kalau ikutkan hati, mahu je aku tidur kat sini. Urgh. 

What a silly talk going to be written today. Hurm. Peduli apa nak kata, aku nak gak tulis. 

Zaman gaduhgaduh bila dah menjadi dewasa a.k.a remaja tak sama dengan zaman sekolah rendah dulu. Kalau dulu, asal gaduh je habes semua orang tahu. Mana taknya, bergaduh bapak la kuatnya bertengkar siap tariktarik rambut/ tudung. Nanges pulak tu. Siap pesan, "aku btahu mak akuuuuu" dalam teresakesak tu. hahaha (Bukan aku) Almaklumlah budakbudak lagi. Walaumbagaimanapun aku tak nafikan adegan tarik rambut dan berlawan mulut siapa paling besar tu memang berlaku lagi sekarang. Mungkin sebab tak sempat nak enjoy zaman kanakkanak kot. Kesian.

Normally, orang dewasa yang matang bergaduh dalam keadaan yang senyap. Hah. Kalau tetiba one of them diam tak berkata apa itu adalah sebagai tanda amaran "sudah lah tu. malas aku bertekak dengan kau yang bercakap macam kau sorang je yang betul and orang lain is NO NO." kalau dilayan boleh mencetuskan Perang dunia ketiga, keempat mahupun kelima. Tapi ada lagi hebat where boleh sampai pecah belahkan orang lain, merosakkan kebahagiaan orang lain, menjatuhkan maruah orang. That is too serious story. Tak sesuai kot untuk aku. Pffft.

Kalau tengah terasa hati atau geram, baik diam daripada meluahkan. Mana taknya, "sesuka hati kau je cakap itu ini. Orang lain tak cukup sempurna macam kau. Yelah kau je betul. Kau je hebat. Memang lah kau je nampak hebat sebab kau tak pernah beri peluang untuk orang lain nampak lebih superb dari kau. Nanti kau tarik muka kannn ?" Kalau ikutkan hati nak gak sembur biar kau tahu apa orang rasa. Tapi kita mesti tak suka kalau orang sembur kita kan. So, if kita tak suka sesuatu jadi kat kita jugak, better if we keep our mouth shut. Takut katakata yang dikeluarkan tu sangatlah tak bermoral. Keadaan tengah marah. Sebab tu orang pesan, kalau marah baik diam and ambil wuduk. Muhasabah diri. Konfem lepas tu, temperature marah tu akan surut. InsyaAllah keadaan akan pulih.

Meminta maaf dan memaafkan adalah perkara yang berbeza. Manusia memang susah nak mengaku kesalahan. Kenapa ? Kerana sebuah ego. Ego umpama syaitan yang meresapi segenap tubuh manusia dengan keinginan memusnahkan silaturrahim sesama manusia dan tidak termasuk segolongan manusia sendiri yang menghasut manusia yang lainnya. Jika kesalahan berpunca dari diri kita sendiri,  pohonlah kemaafan. Sekalipun kesalahan itu bukan berpunca dari kita sendiri, tidak salah jika kita mengucapkan kata maaf kerana InsyaAllah Allah pasti mengangkat tinggi akhlakmu itu. Malah aku yakin takkan tercalar sikitpun maruahmu itu. 

A thought for myself and just wanna share with all of you.
Nway, thank you for reading. 
That's all
Thank you :)

P/s : See tak tak berbunyi lagi timer ni. Another 10 minutes.


February 13, 2012

Assalamualaikum and hai all.

Setelah berbulan lamanya akhirnya bulan jatuh ke riba. ewaaaaaah. geli plak aku guna ayat peribahasa macam tu. 

Mana taknya, setelah di call sampai rasa nak muntah dengar suara callers baru lah Encik JPA dapat merealisasikan impian kami. Ahhh. Lantak lah siapa salah siapa yang benar, yang penting dah dapat. hehe. Bersyukur ada kawankawan yang bertanggungjawab dalam melakukan tugas. Yes. I'm salute on you. *poyo*

Siapa kata student AMS dont need the money. hang gila ke hape. nak makan apa nanti ? mahu kering kontang aku kat sini dengan aku yang hidup berbekalkan duit tu. *bhahahaha. gelabah* then, nak beli barang lagi. there are some of us use the scholarship to buy their consumables. setakat nak beli bekas ke plastic ke yang simplesimple tu takkan lah nak guna duit grant yang tak seberapa tu kan. nak print journal lagi. kertas kena beli sendiri kot. and kadangkadang ada je time the printers out of ink or rosak. 

Besides, ada juga yang kena berulang alik to other universities and hospitals to do their labwork or collecting samples. Itu bukan sikit punya kewangan. beratusratus okay sebulan. This had happened to us. Tak kesah lah what others think of us. At least we know what we are doing and InsyaAllah keberkatan ada di situ. Aminnnnn.

Tu baru sikit. kalau diceritakan lebih lanjut lagi nampak macam meratapi lah pula kan. so lets stop here. heeeee. 

Nway thanks for reading. 
Thats all. Thank you :)


p/s : Impian terealisasi. Thank you friends :')
*lama tak makan. heee*

February 12, 2012

Stop here please

Hi all. Assalamualaikum.
Untuk kesekian kalinya, i'm here. 

Nak stop posting about bendabenda tentang perasaan semua tu laaaaaaaah. malas nak fikir. serabut otak. hidup cuma sekali. dont make it so complicated. kaaaaan ? :) 

Mungkin hati nak memohon maaf tapi atas dasar apa ? yes i'm ego. whatever will happen, let it happen. this is me. jangan berpurapura jadi orang lain kalau tak sanggup nak menjadi seperti orang lain. 

Okay next. back to normal. 

p/s : hargailah orang sekeliling anda sebelum terlambat dan jagalah hati dan perasaan mereka kerana mereka juga mempunyai perasaan seperti anda.

Thats all and thank you

Bye :)

February 9, 2012

Dont be selfish

Assalamualaikum and Hi all.

Missing this page sooooooooo strong. rasa nak menulis tapi still tak tahu nak tulis apa. apa yang berlaku selama beberapa hari ni makes me feel like urgh ! what is my fault and what is our fault. what had happened. 

Bila orang dah rasa besar diri dengan apa yang dia ada ni sangat lah susah kita nak bentuk balik. susah kita nak berkomunikasi dengan dia. yelah. dah hebat kaaaaaaaan ! untunglah hebat. orang lain ni apa je lah yang ada. tak berjumpa dengan orang yang hebat. jadi kecil je lah diri orang lain di mata dia yang sehebat orangorang hebat. sesiapa pun taknak pandang. sangat kecil hati okayy. 

Tak salah kan bila seseorang tu tak suka cakap besar. tak perlu kot nak heboh semua tu. everyone have their own work. biarlah dia dengan kerja dia. tapi janganlah sampai taknak pandang or even taknak berkawan dengan orang lain disebabkan dia nampak macam takde apaapa or relax relax ajeee. jangan nak suka judge sesuka hati. kena ingat. yang kita takpernah tahu apa yang orang lain tahu atau fikir.

Dont even be selfish because semua tu Allah yang punyaaaaa. kalau Allah nak ambil sesuatu dia punya, kejap je taaaau. Ingat ! Jangan pernah lupaaaaaa. Jangan sampai lupa diri. takut hanyut. kesian bertalutalu nanti.

Nway thank you for reading.

Thats's all.

Thank you :)

January 16, 2012

it was just a dream

Assalamualaikum all.

Hi. I'm back ! untuk beberapa minit ni tibatiba aku rasa nak drop something here. hurmm. let see. kalau dulu, aku pernah baca post seseorang yang sangat sama keadaan dia macam apa aku rasa pada ketika ini. selama berbulanbulan ni juga lah aku dapat merasakan apa yang dia rasa.

when something mean to be, it will be something meant to be. lantaklah. life must be go on no matter what happen kan.

sejujurnya aku dah malas nak post anything here. sebab yang utama ialah feeling the person yang menjadi pembaca setia kat sini mesti dah takpernah singgah kat sini dah. huwaaaaa. kenapa aku nak kena fikir macam tuuu. suka hati lah kan dia nak baca ke taaaak. taaaaapi...... :(( aku nak pembaca tu bacaaa. paham taaaaaaaak ? !


okay. that's all. aku nak sambung buat writing. hah. ni lagi satu masalah besar masa ni. the reseach thing wassssssss.... T_T. nobody will faham what is the feeling right here right now. tinggal beberapa bulan je lagi dah nak masuk clinical year. gua takut la weyh ! gua taktipu. gua takut nak jumpa patient. gua fobia. takpasalpasal wa yang nanges. 

lastly, thank you for reading. auwwwww :')


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...