February 13, 2012

Assalamualaikum and hai all.

Setelah berbulan lamanya akhirnya bulan jatuh ke riba. ewaaaaaah. geli plak aku guna ayat peribahasa macam tu. 

Mana taknya, setelah di call sampai rasa nak muntah dengar suara callers baru lah Encik JPA dapat merealisasikan impian kami. Ahhh. Lantak lah siapa salah siapa yang benar, yang penting dah dapat. hehe. Bersyukur ada kawankawan yang bertanggungjawab dalam melakukan tugas. Yes. I'm salute on you. *poyo*

Siapa kata student AMS dont need the money. hang gila ke hape. nak makan apa nanti ? mahu kering kontang aku kat sini dengan aku yang hidup berbekalkan duit tu. *bhahahaha. gelabah* then, nak beli barang lagi. there are some of us use the scholarship to buy their consumables. setakat nak beli bekas ke plastic ke yang simplesimple tu takkan lah nak guna duit grant yang tak seberapa tu kan. nak print journal lagi. kertas kena beli sendiri kot. and kadangkadang ada je time the printers out of ink or rosak. 

Besides, ada juga yang kena berulang alik to other universities and hospitals to do their labwork or collecting samples. Itu bukan sikit punya kewangan. beratusratus okay sebulan. This had happened to us. Tak kesah lah what others think of us. At least we know what we are doing and InsyaAllah keberkatan ada di situ. Aminnnnn.

Tu baru sikit. kalau diceritakan lebih lanjut lagi nampak macam meratapi lah pula kan. so lets stop here. heeeee. 

Nway thanks for reading. 
Thats all. Thank you :)


p/s : Impian terealisasi. Thank you friends :')
*lama tak makan. heee*

February 12, 2012

Stop here please

Hi all. Assalamualaikum.
Untuk kesekian kalinya, i'm here. 

Nak stop posting about bendabenda tentang perasaan semua tu laaaaaaaah. malas nak fikir. serabut otak. hidup cuma sekali. dont make it so complicated. kaaaaan ? :) 

Mungkin hati nak memohon maaf tapi atas dasar apa ? yes i'm ego. whatever will happen, let it happen. this is me. jangan berpurapura jadi orang lain kalau tak sanggup nak menjadi seperti orang lain. 

Okay next. back to normal. 

p/s : hargailah orang sekeliling anda sebelum terlambat dan jagalah hati dan perasaan mereka kerana mereka juga mempunyai perasaan seperti anda.

Thats all and thank you

Bye :)

February 9, 2012

Dont be selfish

Assalamualaikum and Hi all.

Missing this page sooooooooo strong. rasa nak menulis tapi still tak tahu nak tulis apa. apa yang berlaku selama beberapa hari ni makes me feel like urgh ! what is my fault and what is our fault. what had happened. 

Bila orang dah rasa besar diri dengan apa yang dia ada ni sangat lah susah kita nak bentuk balik. susah kita nak berkomunikasi dengan dia. yelah. dah hebat kaaaaaaaan ! untunglah hebat. orang lain ni apa je lah yang ada. tak berjumpa dengan orang yang hebat. jadi kecil je lah diri orang lain di mata dia yang sehebat orangorang hebat. sesiapa pun taknak pandang. sangat kecil hati okayy. 

Tak salah kan bila seseorang tu tak suka cakap besar. tak perlu kot nak heboh semua tu. everyone have their own work. biarlah dia dengan kerja dia. tapi janganlah sampai taknak pandang or even taknak berkawan dengan orang lain disebabkan dia nampak macam takde apaapa or relax relax ajeee. jangan nak suka judge sesuka hati. kena ingat. yang kita takpernah tahu apa yang orang lain tahu atau fikir.

Dont even be selfish because semua tu Allah yang punyaaaaa. kalau Allah nak ambil sesuatu dia punya, kejap je taaaau. Ingat ! Jangan pernah lupaaaaaa. Jangan sampai lupa diri. takut hanyut. kesian bertalutalu nanti.

Nway thank you for reading.

Thats's all.

Thank you :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...