July 30, 2010

  

"REPRODUCTION SYSTEM MODULE"


"CENTRAL NERVOUS SYSTEM MODULE"
GOOD LUCK!!
..I WILL DO MY BEST..



bye purse :(

bye bye my guess purse. huhu.. jodoh dengan purse tu memang tak panjang. sori,kak. fiza tak jaga betulbetul.
jangan kata purse, all sort of things semua dah lesap. huhu. terimakasih banyakbanyak kepada si pencuri yang sangat hebat tu. nape lah ko tak ambik laptop, kamera and handset yang ada gak dalam beg tu?
purse tu jugak jadi pilihan. dah la ada pic mama dalam tu. barangbarang penting pon dalan tu jugak, tak pasalpasal jadi indon sehari. atas paksaan ramai aku kena p bwat i.c. tanx tu sarah shahidan yang teman p balai polis and plaza massalam untuk buat new i.c.

*dis is my first stethoscope. the money in da purse supposely for dis stathescope.*

tapi apa boleh buat. dugaan nak datang, terima jew lah dengan hati yang terbuka.
setiap yang berlaku pasti ada hikmah. hanya tuhan yang tahu apa yang sedang dan akan berlaku pada diri kita. kita sebagai hamba mestilah jangan sesekali lupa akan dia.
mungkin aku dah lakukan kesalahan yang perlu aku terima hukuman sedemikian.
jadi aku tak berhak nak salahkan takdir.

~the end~

July 28, 2010

jadi mangsa


nampak tak?? ni lah senario yang kami kena lakonkan untuk video ece(early clinical exposure).. ece ni kononkonon jumpa dengan patient and mintak info pasal penyakit dia..headache is da scenario.. berlakon perkara yang paling dibenci.. stress sangat bila nak kena decide sape yang akan berlakon. dah la kena rekod dalam video then akan ditayangkan dalam lecture hall masa 10.8 nanti.. memang that time sesape yang jadi mangsa tu memang kena komen habishabisan lah.
korang ingat senang kew.. cuak auw..


farhan ketua yang melantik diri sendiri konon stres, padahal bukan dia yang kena jadi doktor or patient..
yang laen semua muka lega sebab terselamat. tengok usna, zaid n afiqah tu..
senyum pon bukan maen lebar lagi.


ni lah mangsa group kitorang.. mulamula duadua bukan main emo kot sebab orang lain nak pilih sesuka hati .. memang ngamuk tak puas hati lah.. dak-dak group lain pon tahu sebab kecoh sangat..huh.. kalaw nak fair kena undi ah.. tapi bila undi dapat result yang sama jugak.. redha je lah.. atleast dah fair..
so terima jew la tugasan tu dengan hati terbuka..
doctor: norhafiza rashid
patient: rizka zariputra
kenalah revise balik segala dialog yang diajar masa 1st year..
muka stres kan.. sebenaryew mood dah okayy. boleh gelakgelak dah..


no hal lah semua tu sebab membe ada an.. semua pon tolong menolong..
akhiryew semua video tapping dah setel.. fuhhh! lega... 
best gak lah dapat group nih..walaupon nak jaga hati si mangsa..
but then it is better than other group yang bwat tak tahu kat pelakon dorang tu..



p/s: tengs tu usna yang snap all dis pix candidly.. tetiba dapat idea to post it here.hehe


July 24, 2010

semangat kena kuat

saya dah sangat letih. tak sempat nak study. n tengs to kawankawan yang sanggup membantu. tak tahu lah apa nak jadi progress test next week.. rasa macam 24hours tu sangat tak mencukupi.
everything have to be settle in a limited time.


*tutorial+lecture+lab*

*kalau ada masa terluang mesti kena lepak dekat library.*
kalau x, memang xde masa dah nak baca nota.

*petang ada mesyuarat agung mesta*
pergi je lah walaupun dah sangat letih.. pergi just untuk wat bising and snap pic.
so dis, sebahagian yang sempat upload.

*medical student association*
pic ni xde maksud lain okayy

*rakanrakan yang kecoh*


arghhhhh... malam bersambung pulak meting feskol at kolej mawar.. plus, aktiviti kolej delima jugak..
yang best, dapat makan free.. hehe.. sangat kenyang..
and balik boleh terus tidow..
*the end*

July 23, 2010

:)

rasa sangat suka.. 
dia yang aku tunggu selama ni akhirnya muncul kembali..
for da sake of what dia datang semula aku tak tahu..
tapi yang penting bagi aku is HE COMES BACK!!! YEAYYYYHHH!!!!
seriously aku sangat suka that moment kot..
rasa macam bulan jatuh ke riba..
lalalalaaaa~~~

APA nak jadi, JADILAH..
i don't care coz i'm happy now..

July 20, 2010

_New Look_


byebye old template..
misz u sangat-sangat.. tanx sebab jadi yang pertama untuk my blog..
hehe.. jasamu amat dikenang...

simple yang sangatsangat simple tapi yang penting kemas..
biru still jadi pilihan sebab biru ni sangat cantekkk... :)
okayy tu jew.. byebye

July 19, 2010

_Hari Ini_

Mama mesej : tak nak balik ke?
Sedih sangat. Memang nak balik tapi ada kerja nak kena setelkan + training untuk futsal and boling + lecture note yang tak habis-habis. Konfius2.. 

♥heart them so much

missss sangatsangat
who am i today is because of them.. mama & abah

*him toooo*

Kisah hari ni. Beli barang + makan + jalan2 hilang stres.. Ingat nak upload pic baru yang kami keluar hari ni. Tapi sesuatu dah berlaku n semua pic are deleted. Sangat- sangat sedih. tak de rezeki la. Tapi naseb bek sebagai ganti she will belanja kami makan mcD hujung minggu ni.

* yana bertanggungjawab atas kehilangan semua pic baru*

Disebabkan terlalu kuat bermesej, aku kehabisan kredit di saat genting. Memang jarang aku putus kredit. Tak tahu npe tetiba kuat sangat mesej dan akibatnya aku tak dapat nak laksanakan tugas yang sangat urgent. Dah tengahtengah malam. Celah mane nak cari kedai topup. Regular supplier aku pun dah kehabisan topup. Jalan terakhir aku post kat fb.. huhu.. Sadis betol..


*lepas ni dah tak nak bazir kredit tak tentu pasal.*

*penyelamatku.. ema send RM*  kat my num... n yeayyy!!!
my problem are now solved*
*tengs so much ema... luv u....*
*she also yang nasihat aku untuk balik rumah after got da msg from my mom*

*olwez cter masalah to both of them n we know each other*
* kawan yang dalam kesusahan sangat susah dicari n now i know who can be called a friend*

*suka sama-sama n sedih sama-sama*


♥luv u all


family + friends = my life



July 16, 2010

_Suka Vs Happy_


Hal yang sangat menyedihkan adalah saat kau jujur pada temanmu, dia berdusta padamu.

Saat dia telah berjanji padamu, dia mengingkarinya.
Saat kau memberikan perhatian, dia tidak menghargainya …
Hal yang sangat menyakitkan adalah saat kau mengirimkan sms, dia menghapus tanpa membacanya.
Saat kau memrlikankan jawapan dari smsmu, dia tidak menjawab.
Saat bertemu dengannya dan ingin menyapa, dia pura-pura tidak melihatmu.
Saat kau mencintainya dengan tulus tapi dia tidak mencintamu.
Saat dia yang kau sayangi tiba2 mengirimkan mencinai yang lain.

Hal yang sangat mengecewakan adalah kau diperlukan hanya pada saat dia dalam kesulitan
Saat kau bersikap ramah, dia terkadang bersikap sinis padamu
Saat kau perlu dia untuk berbagi cerita, dia berusaha untuk menghindarimu …

Jangan pernah menyesali atas apa yang terjadi padamu??

Sebenarnya hal-hal yang kau alami sedang mengajarimu 
Saat temanmu berdusta padamu atau tidak menepati janjinya padamu atau dia tidak menghargai perhatian yang kau berikan, sebenarnya dia telah mengajarimu agar kau tidak berprilaku seperti dia …
Saat temanmu menghapus sms yang kau kirim sebelum membacanya atau saat bertemu dengannya dan ingin menyapa, dia pura2 tidak melihatmu, sebenarnya dia telah mengajarkanmu agar tidak berprasangka buruk & selalu berpikiran positif bahwa mungkin saja dia pernah membaca sms yang kau kirim atau mungkin saja dia tidak melihatmu ….

Saat kau mencintainya dengan tulus tapi dia tidak mencintaimu atau dia yang kau sayangi tiba2 mencintai yang lain, 
sebenarnya sedang mengajarimu untuk redha menerima takdirNya. 

Saat kau bersikap ramah tapi dia terkadang bersikap sinis padamu,
sebenarnya dia sedang mengajarimu untuk selalu bersikap ramah pada siapapun.

Bila kau dibutuhkan hanya pada saat dia sedang dalam kesulitan,
sebenarnya juga telah mengajarimu untuk menjadi orang yang arif dan santun, 
kau telah membantunya saat dia dalam kesulitan ….

Begitu banyak hal yang tidak menyenangkan yang sering kau alami atau bertemu dengan orang2 yang
menjengkelkan, 

egois dan sikap yang tidak mengenakkan

Dan betapa tidak menyenangkan menjadi orang yang dikecewakan, disakiti, tidak dipedulikan, tidak dihargai, atau bahkan mungkin dicaci dan dihina
Sebenarnya mereka sedang mengajarimu untuk melatih membersihkan hati & jiwa, melatih untuk menjadi orang yang sabar dan mengajarimu untuk tidak berprilaku seperti itu 

Mungkin Tuhan menginginkan kau bertemu orang dengan berbagai macam karakter yang tidak menyenangkan sebelum kau bertemu dengan orang yang menyenangkan dalam kehidupanmu dan kau harus mengerti bagaimana berterimakasih atas kurnian itu yang telah mengajarkan sesuatu yang paling berharga dalam hidupmu 

_The End_

*STOP THINKING PLEASE!!!*
I'M BEGGING...

_Segalanya A Fairytale_

Today was a fairytale
You were the prince
I used to be a damsel in distress
You took me by the hand and you picked me up at six
Today was a fairytale

Today was a fairytale

Today was a fairytale
I wore a dress
You wore a dark grey t-shirt
You told me I was pretty when I looked like a mess
Today was a fairytale

Time slows down when ever you're around

But can you feel this magic in the air?
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
Today was a fairytale
It must have been the way
Today was a fairytale

Today was a fairytale
You've got a smile that takes me to another planet
Every move you make everything you say is right
Today was a fairytale

Today was a fairytale
All that I can say is now it's getting so much clearer
Nothing made sense until the time I saw your face
Today was a fairytale


I wanna change dis song to forever a fairytale.
Semua yang berlaku semua khayalan.
Kenapa mesti jadi pada certain person only.
Hate da feeling damn much. 
Dont know how long have been fooled.
Ahhhaa... Can't even realised all dis thing earlier.
Cehh! Btw, congrats coz your strategy has succeed.
Allah maha berkuasa atas segalanya.
Kisah-kisah manis yang dulu tu tipu je semua because today, yesterday, tomorrow and forever will be a fairytale.
So from now on, what happen before have been removed and let's enter new world.
A world of smile, laugh, no more tears.




p/s: a friend's story to be share.. but not me kayy.. :)

July 15, 2010

_Mimpi Je Tu_

Minggu yang sangat meletihkan. Nak bukak laptop pun da tak leyh lama-lama. Study banyak yang tak sempat lagi nak cover. Semalam balik kelas pergi latihan bola baling. Malam pulak friendly match futsal + perjumpaan perdana kolej delima. Today...

7.30a.m
Bangun pagi dan g latihan futsal.

9.45a.m:
Bantai nasi lemak kat kafe pusat sukan. Hancur plannnig nak kurus sebab dah terlalu lapar.

10.45a.m:
Selamat tidur pagi sebab dah letih sangat. Bahagia betol tdo sebab kelas kul 3p.m. Ouh mimpi, datang lah sekali lagi sebab saya nak sangat tahu who is dat stranger. Ni lah the main thing nak cter hari ni. He is so sweet kot. Haha. How i know him dalam mimpi tu buat aku nak mimpi lagi, lagi dan lagi. Gelagat dia sangat kelakar. Suka-suka sangat-sangat. Awak, tolong lah muncul dalam realiti hidup saya. Saya akan tunggu saat itu.
Tapi dekat-dekat nak habis mimpi, Datang pulak seseorang yang selalu buat aku sedih tapi kali ni dia berubah. Buat aku cair lah pulak. Kenapa nak kena hadir time aku happy sedangkan masa aku bersedih, kau tak pernah ambil peduli. Hidup dalam dunia nyata amat menyakitkan. Memang aku suka kau tapi aku dah buang perasaan tu jauh-jauh. I hate you. So aku berharap mimpi-mimpi yang  nak dekat habis tu, kena delete dulu before the whole mimpi berlaku dalam realiti hidup aku.
Now i had realised dis quote:
"Just because of you know someone, doesn't mean that you love them.
And just because you don't know people doesn't mean you can't love them.
You can fall in love with a complete stranger in a heartbeat, if God planned that route for you.
So open your heart to strangers more often.
You never know when God will throw that pass at you."

Cukuplah tu. Nak sambung study pulak ni. Petang and malam nanti ada training pulak. Nanti mesti tak sempat lagi nak study. Kena guna waktu sebaik mungkin. Cewaahhh...
Bye kawan-kawan.. Rindu korang sangat-sangat. Nanti bila dah tak busy, kita jumpa okayy...


p/s: tengs to awak yang datang masa kitorang lawan futsal semalam. terharu sangat-sangat awak tunggu sampai habis walaupun sorang-sorang. :)

July 13, 2010

_Menerima Kau Pergi_

Ku punya rasa tak terungkapkan
Hanya dalam memori hati dan benak ku simpan
Berat menerima kau pergi
Tanpa alasan juga kau buat aku.. bertanya...

Beribu senandung yang ku nyanyikan
Pelipur lara basuhkan dahaganya sukaku
Kata termanis hanya untuk dia kekasih sepanjang hidup
Ku masih merindukannya.. haa aa...

Apakah ku amat berarti di mata engkau
Telah ku ukir wajahmu lama dalam hati aku
Namun kau hilang dan takkan kembali juga
Ku merasa sepi, ku sendiri..

Sekuat mana pun ego yang cuba kita tunjukkan sebenarnya hati kita tak sekuat itu. 
Nak nafikan yang kita memang sayangkan dia memang mudah tapi sampai bila kita nak tipu diri sendiri. 
Simpanlah selama mana yang kita mampu simpan. 
Tapi bila dia dah pergi meninggalkan kita, janganlah rasa menyesal kerana semua itu balasan atas keegoaan diri kita sendiri. 
Mungkin dia pergi kerana dia merasakan yang dia tak bermakna dalam hidup kita.
 Tangisan dah tak mampu lagi nak merubah segalanya kepada keadaan suatu ketika dahulu ketika bersama berdua suka dan duka.
 Maaf juga kiranya tiada lagi seseorang yang mengambil berat. 


To kamu: Selamat berjaya dalam mengejar impian dan cita-cita.. :)


"Actually nak bagitahu yang aku dah dapat menerima hakikat sekiranya ditakdirkan kau pergi dari hidup aku. Andai Ku Tahu, aku mungkin dahulu lari jauh dari diri kau supaya perasaan aku tak jadi seperti ini."
Bye.. :)

Myspace Love Quotes Icon

July 12, 2010

_Layan Jew_

Akhirnya masa yang terluang ni aku gunakan untuk bwat post yang di tag oleh ema...
Sori, ma. maklumlah aku an selalu busy..hehe
1) Adakah anda happy sekarang?
+ rasa macam salah time je aku buat benda ni sebab hati aku sangat sakit sekarang. pendek citer aku xbrape nak hepi lah.

2) Apakah benda yang boleh membuat anda happy?
+ berada atas meja study bersama buku depan mata sambil conference with ema n mai n melayan lagu kat u tube gak.

3) Pernahkan anda menerima tag?
+ ni r 1st time. so cam layan jew lah. len kali kalaw nak buat tag lagi, tolong la bagi soalan2 yang lebih mencabar taw.

4) Nyatakan warna yang anda suka.
+ ahhaa.... aku rasa kalaw korang tengok blog aku pon korang boleh teka fevret kaler aku.. of coz biru.. segala2 barang aku biru..hehe

5) Berikan 9 orang yang anda mahu tag. Sila beritahu kepada orang yang anda mahu tag supaya dapat respond.
+ friend aku tak ramai la, ma.. so aku request nak list ckit jew.. 
n korang yang di tag ni layan taw benda2 ni..hehe

6) Nyatakan sesuatu tentang orang yang anda tag. Nak tulis panjang berjela pun takpe, asalkan anda happy.
+ mai : si tembam
+ amin : kuat emo.. hehe.. ntah
+ ayu : stesen luahan perasaan. tho' baru kenal tapi she really sporting.
+ fifa : kawanku yang sangat keras kepala. we r da same.
+ asmar : gadis howt..hehe
+ aisha : si pendiam tapi bijak
+ ezzah : her blog comeyll..

yeayyyyy!! akhirnya aku berjaya menelesaikan amanah ini.. hehe
korang layan jew la eyh.. best gak bwat benda ni...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...