July 4, 2010

_Badut oh Badut_

Badut... si kelakar yang selalu buat orang tergelak kan??... Budak-budak kecik suka jumpa badut sebab badut ni comel dan mesti ceriakan dowang... Mimik muka badut ni macam-macam.. Hebat auw dorng ni... Boleh buat muka sedih, happy, terkejut n macam-macam a lagi.. Tapi tak siapa tahu apa yang sebenarnya tersirat dalam hati mereka..

Aku ada badut gak auw...Actually aku je gelarkan dia badut... shuuuuhh!! diamdiam taw... Aku panggil dia badut bukan sebab dia pakai costume yang colourful tu ataupon bukan sebab hidung dia merah tapi adanya dia dalam hidup aku, aku rasa hidup aku ada pelbagai rencah... Hati aku ada macam-macam ramuan dalam satu hari.. Macam masak-masak r pulak kan...Hebat kan dia.. Dia mampu buat diri aku jadi happy, suka, sedih, excited, benci, sakit hati.. Dalam sehari jew perasaan aku boleh berubah-ubah... Tapi aku tak penah tahu apa sebenarnya yang ada dalam hati dia.. 

Korang nak tahu, badut aku ni pemalu tau.. Pelik kan badut pemalu.. Nak tahu kenapa?? sebab badut aku tak pakai mask cam badut-badut yang selalu kat pasaraya tu.. Memang dia comel.. Suka tengok dia...Sebenarnya aku pun tak tahulah kenapa dia pemalu sangat..


Aku bersyukur sangat dia wujud dalam kisah hidup aku.. Dialah yang mencorakkan warna hidup aku.. Ada hitam putih and warna warni...Sekurang-kurangnya aku dapat macam-macam pengalaman dalam hidup ni yang menjadikan aku lebih matang... 


Aku sayang badut aku.. hehe.. Jaga diri elok-elok okayy... Rindulah kat kamu... :p




p/s: korg carilah badut gak.. best taw.. :)




9 comments:

m✿iz✿tuL said...

haiishhh...saper badutt 2 hah??
ak tau ker saper??????

ema rahmah bahrom said...

ahahaaa.. aku rse bkn mai yg nampak. but aku kot... ~lalalaa i know it... ;)

feeza_rashid said...

la ye kew?? nseb a mai, xde rzki kau... ema sowg yg nmpak upeyew...huhu~

ema rahmah bahrom said...

hahaaa... mai, ko tak kan la tak leh phm... kan? kan? :P

feeza_rashid said...

ema, mai lampi an... cm a dy leyh paham uh..huhu

ema rahmah bahrom said...

hehee.. lampos la. :D

feeza_rashid said...

aku ase cm ko tahu sebab hari tu pon ko ada nampak kat aku pny somtink and ko ada tny..haha..
ntah..

Anonymous said...

ni ape feeling2 psl badut lak...hmmm
tukar agin kah?

feeza_rashid said...

nadia: apa boleyh bwat.. skunk hati kat badut dah.. no more manusia...hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...