June 20, 2010

_First Sight Love_

Rasa bosan, buntu sangat-sangat..
Tengah-tengah pagi ni seboleh-boleh nak cari gak sumtink untuk di post..

Tgh message wif my fren n his word makes me start to think..
"Fiza, remaja sedewasa kita takkan tak pernah lalui perasaan cinta pandang pertama? Even if it is just a one-side love.. Sebab bila cakap pasal cinta, maksudnya sangat abstrak.. Tak ramai manusia dapat mendefinisikan cinta dengan tepat, kalaw ada pon, tentu tak sama setiap individu.. So, cinta pandang pertama tu pernah jew kau rasa tapi mungkin kau tak sedar."


Hurmmm.. Cinta pandang pertama.. wujud kew????
Aku tak penah percaya benda ni..
Sebab aku rasa kita kenalah kenal dulu tu baru kita buleh nak rasa suka kat dia..
Kalaw ada terjadi kat sape2 aku memang salute la..
Boleh kew kita nk jatuh cinta kat someone yang kita x kenal who is he/she...
N how we could know yang kita in love dgn just look into someone eye?
Ada signal kew yang keluar??
Complicated kan dis thing..


Macam manelah cinta pandang pertama ni berlaku??
Aku rasa nak tahu sangat-sangat..
Takkanlah kita terpandang seseorang perasaan cinta tu boleh terus datang?? Isshhhh..
Mudah betulkan cinta tu hadir..
Orang kata kalaw yang segera ni selalunyew kejap jew best dy..
Contohnyew macam fast food ataupun mee segera an..Kita makan mmg lah sedap n yang penting kenyang pastu kejap je da lapar balik..
Xkan kita nak cinta kita jadi gtu kan..
Suatu saat, rasa bosan dengan pasangan n mulalah melilau cari yang laen sebab ada jew yang xkena dengan pasangan..
Tu la bukan nak berkenalan betul-betul..
Cinta pandang pertamalah konon..
Kalaw sayangkan seseorang biarlah hingga ke akhir hayat..
So perasaan sayang dan cinta tu perlulah dipupuk sepenuhnya..
Then barulah kita akan jaga cinta kita macam menatang minyak yang penuh till end of our life..Cewahhh...



p/s: tho' saya bukanlah seorang yang tahu bercinta tapi pengalaman kawan2 banyak mengajar..
Sory lah kalaw salah cakap sebab saya memang xtahu bab2 ni.. :p

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...