June 24, 2010

_Kisah Kami_



Kisah kami... 3 sahabat, laen2 perangai, asal usul, minat, ketinggian(oppppsss...hehe...)
Tapi naseb tetap sama dari dulu sampai la sekarang..
c5.2.13 jadi saksi semua duka, tawa, kecoh, marah kami...

Jom layan kisah kami..
Pagi-pagi mesti 3 alarm akan bunyi berturut-turut..
Macam2 lagu ada.. lagu wat sakitkan telinga, sakit hati,
and yang mendayu2 sampai bleyh bwat aku nak tdo balik.. teringat lagu Unintended mai yang selalu membuai2 aku tu..
Dan tiap kali tu jugak lah alarm di postpone sampai pukul 6.45..ahaaaa..kantoi malas bangun pagi..
Tu pon kira awal taw.. kalaw ABC, 7.15 baru mandi..
Tapi yang kelas start lambat, sambung ag r tdo..

Naseb baek la jenis iron baju hujung minggu..
So, pagi tu juz siap2 nak g kelas jew..
7.45 pagi gerak g kelas.. 3 dara jalan beriringan... kuikuikui..
B4 tu mesti singgah dua kali depan cermin besar tepitangga.. betol2 kan dulu apa yang tak berapa nak betol..
Then, sambong jalan bawah susur gajah yang sgt panjang..
Jauh perjalanan, luas pemandangan..
Untung dok blok C sebab dapat lalu depan blok B..weeee~~


Sampailah kat simpang antara lecture hall dengan kelas tutor..
'bye, mai..jangan rindu aku taw dalam kelas.." ayat ema...
Pastu sambung perjalanan masing2 ke kelas atau lecture..

Dalam kelas, sempat lagi tu bermesej pasal makan padahal cikgu dok mengajar nih..
Macam dah tak bleyh jumpe kat bilik..
"Weyh, ko nak makan bila?? tengahari ke petang?"
"Ema, jangan lupa taw masak asam kat kafe D.. kita bungkus makan kat bilik.. Beli roti dapat cicah dgn masak asam pon sedap gak.."
"Aku dah tak larat la kita asyik makan bihun, nasi goreng singgit hari2.. makan besar jom malam ni..."
Hahahaha... korang ingat tak ayat2 ni.. ni kan strategi kita nak diet and kurangkan perbelanjaan kita yang selalu boros...

Balik kelas pulak...
Semua ketiduran.. Memang aktiviti biasa.. tak kira pkul bape habis kelas..
Yang abis kelas awal dapat tdo paling lama..
Ema suka inform kalaw dia da terlentang atas katil tyme yang laen tak abis kls lagi..
Cehhh ko... berlagak an...

we are friends_

Lepas maghrib, aku n mai ng surah yassin.. ema lak surah al mulk..haha..perlu ke mention...
Aktiviti malam a paling best..
Dalam pkul 8 lebyh start gerak to meja stady..
Gerak jew la.. b4 stady, borak2 lu berjam2 till tengok2 dah pkul 10... ish2..
Alamak tutor tak siap lagi nih..
Fokus siapkan keje jap.. Hurmmpppp..
Tak sampai setengah jam, cter baru lak kuar sambil merayaw ke meja stdy org laen, bertenggek kat meja ataw katil org, kacaw org stdy pastu gelak2..
So smbung borak lagi..Hehehe~
Smpai tyme nak basuh muka, berus gg n amek air smyg solat isyak pun bertiga..
Masa yg paling berkat, pkul 1.30pg xpon 2.00pg... kantoi slalu lambat smyg isya'..

Hobi kami borak lah..
Syioookkkk dapat borak..
Perbincangan untuk masa depan..ahahahha~
Smpai sekarang pun still talk bout da same thing..
Even we r now study at different U tapi kami tetap sambung kisah kami ni..
Skype, ym kan ada.. mesej pon buleyh.. tak de penghalang okayy...




Dah 2 tahun kawan2.. kisah kita tak pernah tamat..
Ema dengan kisah *ilham* dia..
Mai dengan kes *Gu junpyo*..
Dan aku?? Hurmmmmm....
Ada aja nak ngadu masalah memang tak cari orang laen..
Mai, ema fiza.. Ema, fiza, mai.. Fiza, mai, ema...
Bwat conference and semua masalah diluahkan..
Bagi nasihat to each other.. Padahal aku rasa elok gak nasihat tu dipakai untuk diri penasihat tu..
Tetap gak menanti orang yang sama.. bukalah hati untuk orang laen plak..
Mungkin ada yang lbeyh baek sedang menanti..


...MAI, EMA, FIZA...
Ishhhh... apa cter cdeyh2 plak nih..sory2..
Kita bukan cmni kan... kita happy go lucky...
Gelak terkekek2 sampai kena sound dgn felo..
Tengah solat jemaah pon kita buleyh tergelak..
Dah2.. jangan sedih lagi...
Bahagia itu sebenaryew ada dan sedang menanti tapi masanya belum lagi tibe untuk hadir pada kita..


p/s: sayang korang sampai bila2... cewahhhh...

9 comments:

ema rahmah bahrom said...

uwaaaa... fiza!!!! ko buat aku nk nngis bace post ni. sedih! tp nak gelak pun ade. hekhek.. rindu wei.... :'''(

feeza_rashid said...

haha.... aku yang wat ni pon ase nak nages...
klo dapat dok sebilik ag, aku akn hargai saat2 tu weyh...:'(

m✿iz✿tuL said...

uwwaaa...sedihh doee ble daapt hayati citer nie....nex time waktu prktikal nnt kiter dokk 1 umahh ekk...smbg gosiip2 citer yg dlow..hahha..

feeza_rashid said...

prctical??
aku dew kolej... sob3... cne nih???
pas blja la nmpakyew...huhu~~
cm la prctikal dekat2 an..haha

ema rahmah bahrom said...

tau xpe... aku pn nk hargai wktu tu. keje melepak jerk. layan cerite korea. heheee gosip2. story2. sedih2. gelak2... ahhh sweet!!

feeza_rashid said...

ko xmention pon stady... ish2...
hehe~~
kita bertiga mmg sweet ape.. semut sentiasa merayap2 dalam bilik..
ko selalu jadi mangsa..

feeza_rashid said...

mai, baru aku pasan ayat ko..
ko dapat hayati cter nih???
uishhhh... aku berbangga mkneyew aku bleyh jadi penulis yg baekk... ko bkn jenis rety nak hayati dengan senang...hahhahaha

p/s:ema mangsa semut...

m✿iz✿tuL said...

ak baru sedar aku leh hayati citer2 yg realiti(citer idop kiter)...
tp utk citer fantasi ak x bleh doe(cth LBS)....hahahaha
ema mmg manis..semut pon admire die..haha

feeza_rashid said...

ko aggap LBS tu cter cinta realiti aku..haha..
t mesti kaw dapat hayati...
kisah hidop kita xkan berulang dah.. dah jadi sejarah..
sedihyew....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...