November 11, 2010

bila perempuan geram

setelah membuat beberapa research di pasarpasar raya, pasar malam, pasar tani, pasar pagi dan segala pasar di Malaysia ni. sekarang tibalah waktunya doktor cinta ni nak berkatakata. ehh. salah la. bukan berkata, nak menaip.

perempuan geram bila:
bila date dengan incik tercayang, incik tu p usha awek laen.

yang ni, memang selalu lah dapat dikesan.
kadangkadang tu, aku dengan membemembe ade je buat eksperimen.

"beb, ko tengok tu. couple tu. usha2"

ada beberapa gadis cun(takde la cun sangat sebenarnya) lalu depan dia. incik tu pun apa lagi. 
pandang jangan tak pandang.pandang tak lepas pulak tu.
kalau cik puan dia nampak, memang kena punya lah.
end story: majok!
ellow, awek depan mata TOLONG JAGA BAIKBAIK ok.

perempuan geram bila:
incik kesayangannya send mesej macam orang tak makan nasi dan ada penyakit Alzheimer (pelupa).

incik: hai awak! awk bwat ape?
cikpuan: hai. tgok tv je.
incik: da makan?
cikpuan: dah makan dah
incik: ouh. nga wbt pd ni? (pehhh..... salah taip tu sebab dok busy maen game)
cik puan: AWAK!!!!!!!!!!!

perempuan ni kadangkadang tu rasa macam malas nak layan inciknya bila inciknya tu macam tak bersungguh pon nak bermesej. punyalah setiap masa dia tunggu si incik mesej tapi incik mesej macam tu je. memang FRUST la mereka.

perempuan geram bila:
cikpuan: awak. saya demam.
incik: makan ubat.
cikpuan: tak nak
incik: ikut awak lah

sabarsabar. baru ingat nak bermanjamanja waktu sakitsakit macam ni. tapi apa dapat? makin sakit la nampaknya. cubalah bayangkan yang reaksi si incik tu macam ni.

incik: awak sakit? (konon macam ada sixth sense an)
cikpuan: mmmm... sikit je. (bajet ayat manja)
incik: awak ada ubat tak? ke awak nak saya pergi ambik awak, kita pergi klinik?
cikpuan: ish tak payah lah. saya ok je ni.
incik: betul ni? takpetakpe. kejap lagi saya bawakkan makanan.
cikpuan: yelah awak. tanx dear

fulamak.. caring gilew. aku pun nak ada pakwe kalau macam ni. CAIR PUNYALAH.

perempuan geram bila:
isu education didebatkan.

incik: aku tahu la kau dah stdy U sekarang. degree pulak tu. aku ni apa ade? diploma je kot.
cik: ala.. rilex la. bukanyew ko tak belajar. nanti ada rezeki, kau sambung degree jugak.

lelaki ni kadangkadang ada cara hidup ang sendiri kan? 
lelaki suka stdudy ke arah kemahiran kan?
pihak perempuan paham situasi korang.
LIFE IS CHANGING kot. manalah tahu suatu hari nanti, ang plak dekat atas. masa tu nanti, janganlah hentam orang sesuka hati ang plak.
for the time being, takpayah la nak pertikaikan hal tu. hidup ni ada luck masingmasing.

perempuan geram bila: 
si inciknya suka kerja sesuka hati. 

bosan kerja kat particular tempat tu, p berhenti. konon macam peluang bekerja tu datang bergolek macam bola. dalam dunia global ni, kenalah ingat yang beriburibu orang rebut pekerjaan yang ang p lepaskan tu. kang ang gak yang tak de keje. 
takde kerja, takde wang.
takde wang, macam mana nak pinang anak dara orang oooo...
ingat sikit. perkara penting yang parent belah perempuan tanya bila korang nak masuk meminang ialah pekerjaan.
kalau kerja tak mantap, nak bagi anak dara orang makan apa?
parents dia dah jaga anak dorang BAIK PUNYEE..
takkan dia nak lepaskan kat ang yang tak terjamin ni.
WORLD ARE NOW ALL BOUT MONEY!!
kalau ang rajen, no problem punya...
ingat tu yew jejaka sekalian.

perempuan geram bila: 
tunggu si incik disayangi berjamjam. 

kalau kadangkadang tu takpe lagi.
ni tak.setiap kali nak jumpa je, mesti macam ni.
nasib baiklah perempuan ni diselubungi dengan sifat kesabaran yang sangat tebal.(agaknya lah)
kalau perempuan lambat tu, adat la kan. make up tu makan masa lama kot. ingat senang ke nak make up.
make up lawalawa pun bukan untuk orang lain. untuk ang jugak. 
tapi ang p jugak usha girl laen. aku tak tahu la nak cakap apa.
TOLONGLAH BERSYUKUR


p/s: this is all what happen in front of my eyes. no offences. seriously. apa pendapat anda?

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...