October 11, 2011

getting down and down

hari yang murung bila mengenangkan perkara yang amat ditakuti bakal berlaku. hurm. what a sad day. frustrated. feel like wanna fall asleep the whole day sebab malas lalui hari mendatang. dah la hari pun gelap. patut la sedap je tidur tadi. why are all this happen to me. aaaaa. tak suka being like this. mood varnished. no more smile. erk. kalau siang semalam, seseorang be my ear, malam tadi pula, i am an ear to my friend. today? hurmmm.


apa la akan jadi hari ni. apa pun terjadi, i have to continue my journey till the end. no point of turning back. 

"fiza, you are not alone. please do be so down like this. somebody have gone through a journey more thougher than you. help yourself. you can do it. your spirit is superb bebeyh! dont ever jatuhkan your semangat tu in any situation. you must keep it up. it's a type of learning. ^_________^"

setiap kali aku hadapi masalah mesti aku teringat katakata ni,  

"Kadang-kadang Allah turunkan hujan, ditambah dengan guruh, siap dengan kilat lagi. kita tertanya-tanya Kemana perginya matahari? Rupanya Allah mahu memberikan kita pelangi yang indah." 

"Allah berikan kita ujian untuk kita laluinya. tapi selepas kifarah yang datang, Allah akan menyediakan hikmah yang sangat baik untuk kita kecapinya. InsyaAllah."

sebagai hamba yang lemah, keyakinan terhadapMu itu perlu. ya Allah. kau berikanlah kekuatan kepada hambaMu ini. 

semoga hari ini lebih baik dari semalam. semoga semalam menjadi kenangan silam yang menjadi mimpi indah dalam hidup ini.



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...