April 3, 2011

mimpi sampai menangis.

ini hanyalah mimpi sematamata. tiada kaitan antara yang hidup atau yang mati ok. 

amaran: mimpi itu ialah mainan tidur sahaja. jadi jangan terpengaruh. haha.

apa lah yang aku rasa lama sangatsangat aku tunggu masa tu. aku dah hampir mengalah dan start redha dengan apa nak jadi.

sampai satu hari tu aku duk termenung. aku tak tahu  yang aku fikir. pastu kau datang. aku rasa tak mampu nak angkat muka and tengok muka kau. aku duduk je buat taktahu. kau pun tak cakap apaapa. kau senyap je. tetiba mama datang. mama tak buat apaapa. mama senyap je. aku makin mengelak lah. 

kemudian, kau genggam tangan aku. aku takut. aku sendiri pelik kenapa aku takut sangatsangat. macammacam aku fikir. tapi aku tak mampu luahkan. aku biarkan je. takde reaction langsung. lama aku biar. yang pasti macammcam yang aku takut. pastu aku tatap mama. aku dapat rasa berdebar gila kot masa tu. tapi aku senyap jek. nak tercabut jantung pun ada. over.

lama sangatsangat. then aku balas genggaman tu. aku genggam kuatkuat. masa tu aku macam takut nak lepaskan orang yang bakal jatuh dari bangunan. ellow. padahal still atas kawasan selamat. air mata aku pun tibatiba je mengalir dengan sendiri. bersungguh aku menangis. aku dah takut genggaman tu terlepas pulak kali ni. takut sangatsangat. kuat ke aku kalau biarkan genggaman tu terlepas. aku sendiri pun tak dapat lagi jawapan untuk tu.

aku tersedar dari tidur. that is mimpi. fuh. mimpi rupanya. bila aku bukak mata, aku teringat balik pasal mimpi tu. one by one clear in my mind. tibatiba aku menangis betulbetul weyh. nasib baik rumet aku tak dengar aku nangis. kalau tak mesti ingat aku sewel. dah lama aku tak menangis masa tersedar dari tidur.berminit jugak lah aku termenung. then aku sedar dah subuh. ok. solat!

dah tu je. maaf kalau terover. haha. pengaruh ceritacerita rekaan manusia banyak.haha. bye!



p/s: bm aku memang sangat teruk. harap maaf. haha

3 comments:

m✿iz✿tuL said...

tangan sape yg ko genggam 2???

feeza_rashid said...

yg pasti bkn ko... hahaha

m✿iz✿tuL said...

YG PASTI NYERR SAPER

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...