May 10, 2011

1001 kisah exam pro1

yeayy cuti. cuti. cuti. what the. orang dah lama habes exam, aku baru nak buat story hal exam. rilex lah. aku baru dapat menghadap laptop ni. kat rumah susah nak menghadap lappy orang or komputer yang tersadai kat ruang tamu tu. no privacy okay. haha.

as usual, study week for us are 2 weeks. lama ke? orang kata lama tu dua minggu. aku rasa macam takde ape je. nak kata abes baca nota, macam tak luak jugak nota tu. ada lah coursemate aku yang kira, total up nota semester1 till 4 are +/- 537. nak habeskan dalam 14 hari? around 38 notes per day. dah macam mesin fotostat la plak. bape nota entah sejam gitu. tu lah lecturer dah pesan start study from the beginning lagi, tapi degil. tak buat jugak. aku bukannya tak nak study dari awal. tapi aku sayang takut lupa lastlast minit. haha. yang kena study on that time pun aku tak sempat nak catch up ni kan pula nak revise. yang dikendong keciciran la alamatnya.


we all terasa terbeban sikit sebenarnya because there is too much yang we have to study. the whole two years dari first semester belajar lagi akan di tanya. belajar pulak ikut module. module tu contohnya, jantung. belajar la segala bagai pasal jantung. anatomy dia, how it works, what does it made off, what disease related to it, how can it be infected by other organism, how can it be treated and beramai ramai lah pulak yang hidapi each and every penyakit tu. tu baru jantung. belum kaki, tangan, otak, hati and lainlain. sejujurnya aku paling dan sangatsangat lah down bila lecturer expect us to know and remember every single thing. though we should know, tapi baru 2 tahun. tak berapa nak kuat lagi kot.

tempat kejadian: bilik orang lain.
bahan bukti: milik aku. tuan bilik pun sama.
maaf yew.. tak lama. kejap je kemas balik. haha.(after exam)

selama 2 minggu tu juga, macammacam tragedi berlaku. kalau boleh, aku tak nak ingat apaapa. but the good thing is all are okay now. alhamdulillah. aku bersyukur sangatsangat. 

besides, aku being damnly addicted to nescafe. everyday atleast  aku akan consume. or paling worst 3 kali. the thing is aku tak realise pon aku dah terminum banyak kali in a day. haha. bukan aku sorang okay. ramai je membe aku minum nescafe everyday. you know what, menjelang 20 tahun akan datang, maka ramailah doctor akan menghidap osteoporosis dalam usia yang muda.

apart from that, while im reading notes aku angkatlah muka aku. nak baca something on the board. argghhh. what i can see are blurred word. tapi jarak the board is quite jauh jugaklah.cool fiza. banyak sangat baca kot. haha. *sigh. padahal tidur pon banyak. mata tengah stres on too much kena baca kot. ko dah la suka tulis rapat ke meja. aku pun mulai lah bertanya dengan my specky's friend, how to cope this problem. okayokay. after exam, aku akan makan carrot sebanyak yang mungkin. 

nantikan cerita exam pulak yek! nway im in college now. sangat busan. maka peneman hidup ni lah akan menemani sepanjang hari. till now, bye.

2 comments:

m✿iz✿tuL said...

punye laa lame aku tgu..nie jek yg ko mampu tulis...HAHAHAHAH

feeza_rashid said...

ko ingat senang ke aku nak menulis ni hah? daripada kau tu. tulis ngarut2 je. hahaha. tunggu episod 2 plak. aku tulis cter len. hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...