March 13, 2011

holiday wit maraton movie

mid sem break is over. cuti seminggu tapi only few days at home. kena tinggal. huhu. my family balik kampung. arrggghhh.. syiok yew. jeles. jeles. tiada yang lebih menjeleskan selain balik kampung.

semalam dapat call from mama kat kampung. tot nak tanya khabar. but, u know what my mum ask. 
"long. long. nak jersi malaysia tak??"
"what? haha... boleh. boleh." dah tergelakgelak.
"warna kuning ok?"
"biru. biru. tak mo kuning."
"kenapa xnak kuning? kuning la cantik"
"kuning kaklong da ada. hehe."
"takpayah la macam tu,long"
"tapi biru takda lagi, ma. boleh la ok. hehe."
"yelah.yelah"
"thanks!"

yeahhh... semangat! demi muslim ahmad! hahahaha...

maraton muvee. haha. dua muvee je pon. kira maraton ka? boleh la eyh. as reward a kununkunun sebab stay lama an kat kolej. "menimba ilmu".erkkk.
mulamula tegok BIG MOMMA kat JJ Bukit Raja. best lah cerita ni. bout relationship between father and her son. disebabkan si anak mahukan ayah dia sign a kontrak, both of them terlibat dalam satu konspirasi besar dan menyebabkan mereka terpaksa menyamar sebagai perempuan di salah sebuah sekolah music.

this story memang lawak. tambah pulak ada seorang jejaka ni. nampak macam dah tua. ya allah kalau dia gelak. haha. semua orang terdiam bagi peluang kat dia gelak sorang. perkara ni memang biasa terjadi dalam wayang ok.

next is. hikayat merong mahawangsa. balik semula ke kolej. makan kejap. then ke sunway for this film. filem ni turut ditayangkan di 72 buah negara yang lain. berdasarkan sejarah negeri langkasuka atau kini dipanggil kedah. cukup hebat anak malaysia kini mampu membuat filem yang menggabungkan pelbagai aksi, magis, mitos dan kesan visual yang sangat memukau para penonton. namun, tetap diselitkan juga sedikit unsur lawak yang mencuit hati.pelakon juga terdiri daripada pelakon luar dan dalam negara. maka filem ni most of the time they will speak in english. 

ai dapat second row sit. peh. memang sakit a kepala. dah la tiket pukul 10 malam. bayangkan berapa kali ai menguap. balikbalik terus tidur. memang sangat tak larat.












okay. it is enough fiza. u dah pokai dah sekarang. cut off all from now on. no more shopping, muvee'ing', game'ing' atau yang sewaktu dengan nya. huhu

3 comments:

dhiera said...

same la kite~saya pn tengok big momma n merong mahawgsa hari ni~penat duduk je..hampir 4 jam 2...

!!- a.y.u -!! said...

best ye dua2 cita tu?

feeza_rashid said...

dhiera: haha.. mmg la duduk tgok wyg, dear. nak menarinari ke u??? hehehheeeee...
tapi srius la mmg penat. tambah dpt sit depan. huhu

ayu: best2.. fast lane punya muvee ag tu.. heeee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...