March 26, 2011

jom jaga hati orang

huwaaaaaaaaa.. nak balik. nak balik. nak balik.

aku sangat homesick sekarang. harihari ingat rumah. dah dekat sebulan ni tak jumpa mama and abah.  naseb baek la adik aku study kat sini jugak. so aku paksa dia stay kat bilik aku dua tiga hari ni. sekurangkurangnya home sick aku tu get down lah sikit.

hari ni pergi jalan sampai seksyen 7. fuh. tengah panas kot. makin hitam lah aku. garagara nak makan kat ummi. balik. tidur. apa pun tak menjadi. study konon. stado ada lah. ggrrr. stres stres.

petang ni membemembe aku plan nak pergi swimming. there's one thing yang they do they will not ask me to join. it is swimming. they know yang aku paling tak suka pergi swim. tetiba hari ni nak paksa aku pergi? forget it. i wont do that. haha.

bangun bangun tidur, my friend came. pelik lah. aku terpingpinga. ok. she feels sad actually.  beberapa minit sebelum datang jumpa aku, something bad happen to her. hurmm. i can be a good listener. tapi kadangkadang aku tak pandai make others calm. she pun cerita apa yang jadi kat dia tadi. ok. da paham. sabar je cik *.*

aku dengan rasa bersalah tanya, "it is me makes u feel like this? sorry."
cik *.*: "if u, i wont find u now. dah la tdo. takkan tetiba u."

*heeee. malu. tolong a jangan ungkit bab tidur aku.

perasaan di malukan bertubitubi tu memang sakit kan? i had going through that situation. anybody does. aku yakin. someone boleh buat apa pun ke atas orang lain, nak cakap apepon untuk raihkan perhatian orang terhadap dia dengan memalukan atau mengungkit anything about that person. tapi tu akan menyakitkan hati dia.  walaupun dia buat muka selamba rock je kan. dalam hati ada taman beb. tapi tu lah. orang yang sakitkan orang lain ni takkan  realise yang they had hurt others. kalau dia tahu, mesti dia mintak maaf kan? kan? except lah if dia intentionly nak malukan orang tu.

walaupun aku cuma jadi pendengar to her problem. tapi aku tak nafikan aku pernah buat things like that. nobody perfect. tapi at least kena sedar yang kita pernah buat orang kecil hati. it is better than u continuously hurt orang tanpa hati and perasaan. menipu lah kalau kau sendiri yang terkena like apa yang kau buat kat orang tu, kau takkan terasa apaapa. manusia ni. luar je nampak kuat, kental like hati kering je kan. padahal dalam hati tu tersembunyi macammacam feeling.

now she is better. i learned something from her today. thanks dear. ilove u so muchhhh.




2 comments:

Cik Siti Rahmah Bahrom said...

kawe dok pehe mu kecek gapo fizaaa
>,<"

fifi_90 said...

jum balik umah after pt!!! nak! nak! nak! heheeeeeeeeee........ chill!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...