March 25, 2011

our last visit. fuh! lega.

okay today was the last day for hospital visit. berbedor betol.


boleh pulak bas sampai lambat sangat pastu apa lagi dr.S yang garang tu pon marah lagi a kan. siap mention lagi budak medic ni malas. haish. padahal jam. bas sampai kul 7.30 pagi. ggrrr. setengah jam tau tunggu bas. redah hujan lagi. pastu sesak pulak tu kat federal highway tu. bukan salah kami! kami dah sampai awal kat bustop. siap boleh beratur buat barisan lagi kat situ.

bersyukur gilak a dapat patient yang boleh bagi komitmen jawab soklan kami yang macammacam. mujur lah dapat group yang best. doctor pergi tinggalkan kitorang then go to his clinic. huhu. sejam amik history. pastu g makan. kul 12.30 barulah doctor datang. tapi yang datang tu coullege dia. 

semua tercengang. memang aku tengok muka membemembe aku. wooo!!! gatal an korang. ish ish. 
"im dr. hushairi. i will replace with dr.hisham. so lets start with the first group."

first group pon pergi la present. kami pun menunggu dan terus menunggu.
tunggu.
tunggu.
tunggu.
tunggu.

group tadi pon keluar from bilik seminar. 
husna keluar, siap bisik lagi kat aku "fiza, doktor ni sangat best. baik."

aku tersengeh. hehe. sebenarnya aku memang dah fobia dengan doctor kat hospital ni. dorang ni sangat berbeza dengan masa dorang mengajar kat kampus shah alam. 

contohnya hari tu. i mean bulan lepas. dapat one surgeon ni for bed side teanching. beliau sangat la terkenal masa lab anatomy dengan sikap baik beliau. beliau ajar pon best. membemembe aku ada je yang admire to him. comel?? euw. aku tak paham. ntah tang mana ntah comel. aku terima je lah kenyataan tu kan. dengan anggap yang dia sangat baik. semangat lah ni. follow him masuk ward orthopedic. da lah tingkat 6 (kot. takingat dah. tapi tinggi gak lah. semput!) kena naik tangga. pastu kena marah sebab tak dapat history from that patient. serously susah nak talk with certian patient having delirium. 2 jam berdiri dengan tak makan pape langsung before that. ayatayat dia yang mencungkil hati dan perasaan memang aku takkan lupa lah sampai bilabila. down jugak lah.


tapi tadi. kenyakinan dah dapat balik. yeayyhh. belajar sungguhsungguh. amik history elokelok. aku siap volunteer lagi nak present pasal patient tu. haha. but still ada je yang kena komen by the doctor. yelah. baru lagi kan. yang penting kena berkeyakinan. hee. ni semua garagara nak redeem balik kenyakinan yang dah hancur masa last month.  

betul cakap husna. doktor tu best. tapi disebalik tu. aku paham. maksudnya,  hahaha. ish ish. though muda lagi tapi still an experienced specialist jugak kan. cara nak ajar student tu kena berhikmah. baru student rasa gembira untuk belajar dan semakin improve kan diri sendiri.




p/s: yang karut marut tu semua tak penting. yang penting is the ilmu that we got for every visit. hope to learn more. tenkiu.


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...