August 28, 2010

emo emo dan emo

salam...
apa yang berlaku pada aku minggu ni serius aku tak pasti. tapi yang aku tahu ramai yang jadi mangsa emo aku. aku marah tak tentu pasal. 2 hari lepas, budak kelas kena tengking. memang marah sangatsangat masa tu.lepas beberapa jam, aku berfikir balik hal tu. aku tak patut marah macam tu sebab dia memang selalu gurau dengan aku and dia memang tahu kot perangai aku macam mana.


-teruskan untuk senyum seikhlas mungkin taw-

**********
case 1:

tido dalam lecture radiology. bangun je dari tido, kawan sebelah bgtahu. 
"fiza, adlee snap pic kau tido td. dah la dengan flash lagi"
"woi!!!!!!!!!!! asal kau tak kejut aku? kau saje jew an nak bagi aku marah!" sound dah tak control.

adlee dah sengihsengih. 
aku nak marah ni, " kau asal nak cari pasal dengan aku? kau ingat aku tak tahu ke kau tido gak dalam lecture hal tadi? kuang ajar kau an. siap kau kalaw kau post kat fb."

********
case 2: 

penggunaan ayat yang agak kasar, "banyak la kau. aku sepak kau kang."
aduhhhh!! salah time plak aku cakap kasar ni. kaunselor yang memang suka komen halhal kekasaran aku ada plak kat sebelah aku. cis! dan buat kesekian kalinya aku ditegur.

"fiza, fiza. cakap tu biar la elok sikit. kau tu perempuan."
"ish. kau lagi. kenapa la aku tercakap masa kau ada. kau memang alert an pasal aku."
"ko sopan la sikit wey. aku doakan satu hari nanti kau berubah."
"ko ni... cakap gitu macam la aku ni terok sangatsangat. aku bukan buat apa sangat pon. ko saje an nak kenakan aku."
"aku doakan kau je. salah ke, fiza?"
"aku tak kata pon salah. btw, tengs doakan  aku. semoga doa kau termakbul. aminnnnn.."

serius makan dalam ayat dia. ok aku sedar aku teruk and terima kasih sangatsanagt sebab nak doakan aku.

then, aku luahkan hal ni kepada kawan aku. ni pendapat mereka.
- dia berani tegur sebab tu fiza. kalau budak perempuan lain mungkin dia takkan tegur pun sebab dia tahu fiza jenis selamba je. 
- fiza biasa borakborak dengan budak laki. so dia selesa nak cakap dengan fiza. tengok budakbudak yang lain, ada dia nak tegur? ok. so just think yang tu ialah doa seorang kawan nak tengok kawan dia berubah jadi lebih baik.

**********
case 3: 

ni baru je jadi semalam. sejujur-jujurnya memang aku rasa sangat sedih dan kecewa. aku tak tahu sama ada terlupa atau dilupakan. 






  • Nor Afifa Ismail ko like komen aku fiza?hohoho..This emoticon has been enhanced by Facicons thumb up!
    10 hours ago · 






  • Norhafiza Rashid hahaha.. xda keje
    10 hours ago ·  · 






  • Nor Afifa Ismail xpe fiza.ko g reunion ke?aku x gi..
    10 hours ago · 






  • Norhafiza Rashid hah?? aku xtahu pape pon uh
    10 hours ago ·  · 






  • Nor Afifa Ismail oh erk..dorg reunion sbtu ni kot.xigtla restoran mane.
    10 hours ago · 






  • Norhafiza Rashid gilew ahh.. smpai hati sorg pon xmsg aku btahu sal nih..
    mcm ****
    10 hours ago ·  · 






  • Nor Afifa Ismail la..xpe la.dorg bgtau pn aku x g pn.xmampu aku.
    10 hours ago · 






  • Norhafiza Rashid huh. at lis inform a. bkn xtahu no fon. tahu a ak da xkamcing ng dowg p xkan smpai kne pggir kot.. huh
    mmbe2 bangsar mmg gni kot
    9 hours ago ·  · 






  • Nor Afifa Ismail ala,jgn la cmni.aida xgtau ke?aku pn ayob yg msj gtau..ko ni wat aku serba slh lak.
    9 hours ago · 

what??? reunion???? apa pasal tak de sape pon yang msg? macam lah tak da nombor telefon aku. kawankawan, aku still pakai nombor yang sama lah. 017368**** . agakagak la kalau tak ingat langsung. kelas kita just 19 orang je.  serius tuhan je yang tahu perasaan aku masa fifa btahu  tu. ok aku mengaku sejak masuk uitm aku dah xkontek sangat dengan budakbudak bangsar tapi aku still reply kalau korang msg.

bila aku tahu aku dapat matrik 2 tahun lepas, aku pernah berniat tak nak pergi sana sebab aku nak follow korang yang dapat kolej yang sama. reasonnya ialah aku tak nak hilang kawan macam korang semua. tapi, bila fikir balik, ni semua ialah masa depan aku. so kita perlu gadaikan sesutu yang kita sayang untuk mendapatkan sesuatu yang lebih baik.

"The best of friends must part."

hari ni dorang ber 'reunion'. hope dat they all happy to meet again. :)


********





case 4: 


kali ni paling best. nk tanya tak berani sebab takut aku marah. then guna alternatif chat.
husna : fiza, kenapa kuat marahmarah sangat minggu ni?
fiza : huhu.. fiza pon tak tahu lah kenapa.
husna : kalau ada nak kongsi, boleh cerita kat saya.
fiza : fiza tak tahu apa yang jadi. entah. tapi mood swing kot. sorry.
husna: xpe. kalaw nak cerita apaapa, salah boleh dengar.
fiza : tengs usna.
husna : sama2

tengs husna. hehe. u r one of my bestie kan. luv u dear...  :)


********
case 5 : 

"fiza ada orang btahu aku. dia takut nak tegur kau."
"haha. gila weyh. aku tak buat apa pon."
" kau jangan la masam je"
"okayy2. nanti aku senyum jew."
"sape budak tu?"
"ada r.. rahsia"
"ceyh!"
-dan aku digelar budak emo-

*********
cukup lah sampai sini. nak cerita semua boleh lebam jari. aku akan amik iktibar dari semua ni dan cuba untuk berubah jadi lebih baik. bukan untuk purapura tapi supaya orang selesa berkawan dengan aku. and boleh juga tambah kawankawan baru.

3 comments:

~This is ME!!~ said...

bese r tuh.. kadang2 mood xle nk kawal.. tapi kn pndai2 cover la.. saba... =)

feeza_rashid said...

hehe.. tengs ayu..
fza nak kne belajar cover kemarahan ni.. huhu.. otw, slow2 blaja...

ema rahmah bahrom said...

hahaaaa... ko mmg emo la fiza. nasib baik seblik dgn ko setaun jerk~lalalala :P

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...