February 13, 2011

bila dah kena ragut!!

ok ai baru tahu kisah ni. ai penah kena ragut! pernah.

ai tahu ni bila kawankawan my mama datang melawat mam semalam. cerita start dengan kisah orang kena ragut dekat area my house. dekat area taman permainan rasanya. ni dah kali kedua.

dalam 6.30 a.m. apa da jalan kat situ pagipagi buta. sunyi lah. peragut tu pegang helmet. then bila line clear and dah dekat dengan mangsa, dia pakai helmet tu and terus ragut beg. dengar cerita darah meleleh. hurm. senjata apa entah orang tu pakai.

my kisah pula, baru dengar semalam nih. tapi terjadi masa ai kecik lagi. adik ai didukung. ai lak kena pimpin. tengah jalanjalan a nih.
then tetiba dengar ai jerit, "aduh!"

budak kecik kan, mana lah tahu apa apa. bila my parents cek ai, tengoktengok dah takde rantai kat leher. 
tersentap jugak la dengar cerita tu. ngeri betul. bila imagine balik. nak putuskan rantai yang tergantung kat leher. aduhhhh. sakit jugak tu. 

so any parent yang suka bawak anak jalan kat kawasan yang crowded dengan ramai orang, kalau boleh, tak payahlah nak pakaikan barangbarang kemas tu. buat bahaya kat anakanak je. ai  ni pun mujur hidup lagi. huhu.

ok! that's all. 
:)


2 comments:

Schajar McFlurry said...

wah.... maken menjadi2 kes ragut nie... huhu~

Cik Siti Rahmah Bahrom said...

nasib baik ko ade lagi fiza~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...