January 30, 2011

fiza in wonderland

ni time pagi pagi buta ni mulalah cerita ai nak yang mengarut aje. its okay la kot sebab dah lama kan ai tak membuang masa macam ni. (ellow cik fiza. its better kau p tidur lah. sok pagipagi lagi dah nak kena post balik kolej).


fantasi. fantasi. memang fantastik. hidup ni tak semudah buku cerita kanakkanak. tak seindah taman bunga. tak sesweet cerita korea. tak lah secepat skim cepat kaya. what we want in our life is not easy to get if there is no effort done toward that.


im a dreaming girl. sangat suka beranganangan. nak buat itu, nak buat inilah. tapi kebanyakannya tu mengarut je. bahkan ada je yang tak sampai dek akal. so ada sesiapa yang kesah? my mind. no one can opposed me. who dare? wachaaa!!! ai smack u. haha

dari kecik lagi suka gila tengok cerita cina. ahh orang sekarang suka layn korea je. ai tak tahu kenapa la my friends sangat fanatik dengan jejaka korea. bukan boleh dapat pun. orang korea tu jauh. baik korang suka engok cina. ada gak jejaka cina kat malaysia nih. (hehe. jangan marah ye. minat masingmasing tak leyh halang taw.) tapi bila tengok chinese drama an, dari situ la macammacam citacita ai dapat. mulamula nak jadi lawyer bila tengok pasal lawyer. pastu dah habis drama tu, hah nak jadi penganalisa komputer pulak. haish macammcam. sampai lah one day ai berangan nak beli kilang sony. woi! nak kilang sony tu kau ingat macam beli sony PS2 tu ke? 

bila ai dah besar sikit, otak berputar makin ligat. kan bagus kalau semua perisian komputer ni wujud dalam bahasa melayu. web web pun berubah to malay. means ubah semua english word to malay. maknanya, bahasa malaysia pulak jadi international languange. malaysia akan sehebat amerika. kalaulah ai dapat buat gitu, haish. terkenal di muka dunia nih buat benda paling mengarut. pastu america cari ai sebab cuba jatuhkan mereka.


zaman sekolah dulu, if cikgu bagi nama untuk jadi wakil, mesti wakil hal hal akademik. like forum ke quiz ke, seminar exam ke. tapi dalam hati ni, cikgu tak nak bagi saya try wakil sukan ke? ai nak masuk SSBJ taw cikgu! nak gak jadi atlet negara. mana lah tahu boleh ganti wong mei choo ke. paling kurang oun dapat ngorat tan boon heong. haha.

okay. antara alat muzik yang ai paling nak try is gitar. kenapa gitar? entah. when ai see a gurl with a guitar its quit a cool kot. buat lagu sendiri pasal own life. tapi tak nak make it commercial. just save it as personal things. 



this da best punya impian. majlis kahwin ala ala fairy tale. bia ada jalan cerita sikit. konon jadi macam gadis yang menanti putera kayangan datang. huh. putera kayangannya tu datang dalam keadaan yang sangat membuat si gadis tu terharu. then both duduk atas pelamin yang macam buaian yang dalam taman yang sangat indah. plus paripari cantik and parapara yang tampan mendampingi pengantin dan sekitar tetamu. yang penting. lagu tema, lagu taylor swift okay. putar lagulagu dia je. buat video kahwin tu nanti boleh tunjuk kat anak cucu. hehe.

ai memang suka mengarut. tiada kaitan antara hidup dan mati. ni baru sikit ni. ada banyak lagi impian mengarut yang tak terconteng lagi kat sini. ada masa ai conteng lagi. ai sudah tak tahan. mahu ketiduran dah ni. selamat pagi ye semua! 


“You see things; and you say, 'Why?'
 But I dream things that never were; and I say, 'Why not?'”



2 comments:

Cik Siti Rahmah Bahrom said...

haha semoga impian ko jadi kenyataan. aminn... semua org ade impian masing masing :)

feeza_rashid said...

tenkiu ye cik siti rahmah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...