January 15, 2011

mr perfection

haiii!! selamat malam semua. mengantuk ni. 

tapi still nak menyemakkan diri kat sini. seharian depan laptop. entah apa la ai buat. rasa macam sesuai je if mintak keje jadi kerani tyme cuti sem yang membosankan gini. orang suruh study, ai rasa malas pulak. nanti bila dah nak dekat exam pro, barulah menyesal.

pssstt pssstt. wujud ke mr. perfect? (gilo. malammalam gini terpikir pulak. cuba la kau pikir benda yang berfaedah sikit fiza oi!) ok. ok. serius ni. siapasiapa dapat buktikan kew? yang i know, nobody is perfect ade lah. tapi still ada qoute, "nak tunggu mr.perfect."  though its macam ungkapan je. tapi memang mengharap, kan?

jodoh jodoh jodoh. ai pernah gaduh with my friend because of this. eyh xda la gadoh yang violent dengan pedang parang pistol tu. lawan mulut je pun.  tengahtengah study week yang membebankan otak tu. dia boleh meng'argue' dengan ai pasal ni. fine la. he is admiring someone. so its okay with you. so tak semestinya you can blame orang yang tak berminat nak mencari jodoh lagi. haha.

ayat dia. "fiza, bila kau nak ada pakwe. aku nak tengok kau berubah. mesti lain kan kau ada pakwe. tak pun kau berubah la jadi feminin."

bulat mata ai dengar ayat dia. my friend yang lain dah tersengihsengih. masingmasing tunggu balasan ai. "kau pun tak agakagak. nak gak cakap depan orang ramai. nak malukan aku ke? ggGGGrrRR"

me: " kau ingat senangsenang je ke. tak minat a aku nak berjiwang macam kau. buang masa je tu."

dia: "fiza, kau kena cari. tengok contoh macam orang yang dah ada pasangan. tak payah nak pikirpikir pasal nak cari dah. dah ada, so tinggal nak jaga je hubungan tu."

me: "oit pakcik. kau ingat senang ke nak jaga. nanti lagi susah ada lah. kau akan membazirkan masa kau pikir pasal dia. nak jaga perasaan dia. habiskan masa kau dengan dia. belum lagi kalau kau tahu if dia ada orang lain. lagi susah. harihari makan hati la kau."

dia: "apa la kau fiza. cakap macam dah tiada sinaran hari esok je. jangan la pesimis"

fine. im labelled pessimist.

me: "okay aku memang pesimis bab ni. jodoh tu kerja tuhan. sampai masa dia datang. ala kau ni pon"

dia: "memang la kerja tuhan. tapi kita still kena cari. kalau tak, macam mana nak datang?"

me: "so kau nak aku aku p menempek kat manamana laki then cakap, weyh, jom jadi pakwe aku. gtu? kau lelaki leyh a cakap. dah la. malas a nak gaduh dengan kau. kau cakap la pape pun. ade aku kesah."

dia: "takpe. ingat fiza. orang yang mungkin jodoh kau ialah orang kau boleh jadi diri kau sebenar bila kau dengan dia. dia mungkin akan selalu buat kau sedih. tapi dia jugak yang akan gembirakan kau. haha. mesti pelik an kau berubah jadi manja"

me: "dah. cukup!"

euuuwww... weekkk.. weekkkk.. ai boleh muntah hijau ceritakan kenangan dengan membe aku nih.


p/s: aku akan btahu aku kau kalau aku jumpa jodoh aku. semoga kau berjaya nak meng'ayat' awek matrik kau tu. aku doakan kau! haha

2 comments:

Anonymous said...

dont u think that ur fren actually has a feeling toward u? man usually like that...huhuhuh...no doubt

feeza_rashid said...

not at all. cuz he told me kot who he admirng. serius kitorg rapat as fren lah. da bese a kutuk2 satu sama lain. one more thing, he is younger a year lah. ahaha.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...