June 22, 2011

DAY 2 - movie yang paling best pernah anda tonton

baru second day, aku dah liat gila nak mengupdate. erk. pemalasnya aku! nasib baek cik ema ingatkan. *peningpening*
topik hari ni ialah movie. movie paling best? maksudnya dekat wayang je ke? ke combine je semua? ahhh. tak pe lah. aku buat je lah sesuka hati aku. 

aku bukanlah kaki wayang. so, bilangan wayang aku yang aku pernah tengok seumur hidup boleh dikira dengan jari tangan dan kaki aku sahaja. ye kew? jap jap aku fikir. hurmmm. ye kot. aku pun tak de la ingat sangat cerita yang aku pernah tengok. hehe
by the way, aku hanya akan tengok movie yang bestbest je. ahhh. kalau tak, membazir je lah duit aku. makan sehari aku kat kolej kot tiket dia. haha. tambahtambah kalau tengok sabtu ahad. (okay aku dah mengarut lah ni)

aku start jejak kaki dalam wayang lepas SPM. baik kan aku zaman sekolah? hehe. dan sesungguhnya memang aku tak ingat sangat apa movie aku dah pernah tengok. so, list aku ni berdasarkan apa yang aku ingat masa ni jelah ye.

english movie yang aku rasa paling best aku tengok ialah:

1. Fast and Furious 5. tengok dengan ema dan ayu. wayang yang full dah kami duduk di sit line ketiga. rasa seperti meletupletup tengok cerita ni. aku suka pelakon lelaki chinese tu! wahwahwah.

2. Iron Man 2.  ni pon aku suka jugak. aku tengok cerita ni lepas test. kira macam celebrate la kononkonon. tapi mengantuk ya rabbi. bajet stay up la kan. maklum lah ada test. tapi disebabkan aku suka tengok si besi iron man ni. aku gagahkan diri. membe aku yang sebelah memang dah k.o awalawal lagi. haha.

malay movie lah pulakkk:

1. Lagenda Budak Setan this is the first movie yang buat aku menggila dalam wayang. sumpah geram that person yang ambil our sit. alih2 kitorang termiss cerita ni almost 20 minutes jugak lah. ggrrr. stress >.(huh. gedik. ntah apa lah nak nangis. bukan ada kaitan dengan kau pon. bajet jiwang lah tu.)

2. Hikayat Merong Mahawangsa aku suka style this film. smart habis lah. all probe yang dia guna. video editing pon smart. jalan cerita pob boleh dikira boleh buat makan lah. haha.

ada je cerita best yang lain. tapi disebabkan nak paling best. jadi kena la pilih kan. kalau nak list semua, baik buat tajuk LIST MOVIE YANG ANDA PERNAH TENGOK.

anyway, ada jugak cerita yang aku rasa like give back my duit tiket! membazir je aku tengok. ntah apa apa punya cerita.contonya ialah:

1. Skrip 7707. sumpah busan. menyesal tengok!

bila aku cuba list balik movie yang aku pernah tengok,. ouh banyak jugak rupanya. eyh. tak cukup la jari aku. meh pinjam jari kau pulak! okay. tu je lah. at least my task settled! oo yeayhhh. congratez to me. nantikan esok punya pulak okay! :)

with that. bye!

2 comments:

Cik Siti Rahmah Bahrom said...

aku lupe nak list kan skrip tu. gila ntah ape2

cik hani said...

skrip 7707 cik hani tgk kt uitm je..sebab ada tayangan perdana sebelum movie tu kuar wayang.. biasa2 je cite tu..nasib baik tiket RM5 time tu kawan tlg byrkn..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...